Image
IFK Göteborg vill köpa tillbaka sin träningsanläggning Kamratgården som de sålde 2015 till Varbergs Stenfastigheter.

Kamratgårdens ägare om Blåvitts återköp: "Tagit längre tid än vi trodde"

Bolag För sex år sedan sålde IFK Göteborg Kamratgården till Varbergs Stenfastigheter – nu har klubben aviserat att man vill köpa tillbaka träningsanläggningen. För Fastighetssverige berättar Stenfastigheters vd Anders Gidefjord mer om den eventuella försäljningen, prislappen och vad Kamratgården betytt för bolaget under de här åren.


Anders Gidefjord.

Varbergs Stenfastigheter köper bestånd i Falkenberg

Transaktioner Varbergs Stenfastigheter stärker sin position i Halland ytterligare genom förvärv av åtta fastigheter i Falkenberg. Säljare är CelDa Fastigheter AB. Totalt handlar det om cirka 6 000 kvadratmeter, fördelat på 3 200 kvadratmeter bostäder och 2 800 kvadratmeter lokaler.


Odd Molly gör nytt förvärv

Transaktioner Odd Molly har tecknat avtal om att förvärva en modern lager- och logistikfastighet i Varberg med underliggande fastighetsvärde om 84 miljoner kronor. Fastigheten genererar årliga hyresintäkter om cirka 5,5 miljoner kronor under ett tioårigt så kallat triple-net avtal med ett driftnetto om cirka 4,9 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till cirka 37 miljoner kronor. Odd Molly avser betala köpeskillingen genom en riktad emission av högst 926 735 nya stamaktier till kursen 16 kronor per aktie samt genom banklån och säljarreverser.


Fortinova köper centrumfastighet i Varberg.

Fortinova köper centrumfastighet i Varberg

Transaktioner Fortinova har ingått avtal med Varbergs Bostads AB avseende fastigheten Varberg Färgaren 10. Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 32,7 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.


Fortinova köper en lager- och logistikfastighet i Varberg.

Fortinova förvärvar logistik och lager i Varberg

Transaktioner Fortinova har genom ett helägt dotterföretag ingått avtal med A1 Invest AB samt PAMN Red Holding AB avseende logistik- och lagerfastigheten Varberg Bälgen 1. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor. Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 111 miljoner kronor.


Lugnetrondellen.

Fullt uthyrt i Lugnetrondellen i Varberg

Uthyrning Sportkedjan Stadium Outlet öppnar butik i Aspelin Ramms handelscentrum Lugnetrondellen i Varberg. Det innebär att samtliga 24 000 kvadratmeter i Lugnetrondellen nu är uthyrda.


Järngrinden och Mjöbäcks avyttrar hyresrättsbestånd i Varberg till Fortinova.

Fortinova köper hyresrättsbestånd i Varberg

Transaktioner Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har ingått avtal med Fortinova Fastigheter om försäljning av 138 hyresrätter på Brearedsområdet i Varberg. Förvärvet är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 267 miljoner kronor.


Serneke bygger 200 lägenheter i Varberg.

Serneke bygger 200 lägenheter i Varberg

Bygg/Arkitektur Serneke och Varbergs Bostad har tecknat avtal om att bygga 200 hyresrättslägenheter på Brunnsberg i Varberg. Kontraktet är värt cirka 265 miljoner kronor.


NCC får en byggorder om en simhall i Norge.

NCC bygger simhallar

Bygg/Arkitektur NCC byggstartar en simanläggning i Varberg och får en order på en annan simhall i Norge.


Dollarstore öppnar i Lugnetrondellen

Dollarstore öppnar nytt varuhus i Lugnetrondellen

Uthyrning Affärskedjan Dollarstore öppnar ett nytt varuhus på 3 800 kvadratmeter i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Butiken beräknas öppna i maj 2019 och är kedjans första etablering på västkusten.


MVB expanderar verksamheten

Bolag Byggbolaget MVB fortsätter att växa och har etablerat nytt kontor i Varberg.


De går vidare i uppdraget om Varbergs nya Centralstation

Bygg/Arkitektur Arkitekterna Okidoki har i samarbete med 02 Landskap gått vidare i det parallella uppdraget för Varbergs nya station och stationsområde. De har presenterat ett förslag som kommer att ligga till grund för den fortsatta utvecklingen av området.


Så kan Varbergs nya station se ut

Bygg/Arkitektur Abako Arkitekter och Okidoki Arkitekter har presenterat var sitt förslag för en helhetsutformning av den nya stationen och stationsområdet i Varberg.


NCC bygger i Varberg

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Varbergs Fastighets AB projektera och bygga en ny bad- och simanläggning i Varberg.


Jula slår upp portarna i Varberg

Uthyrning Nu öppnar Jula sin butik i Lugnetrondellen i Varberg. Samtidigt öppnar man även i norska Arendal.


Varbergs Stenfastigheter växer i Halland

Transaktioner Varbergs Stenfastigheter köper bostadsfastigheter på flera orter i kommunerna Varberg, Falkenberg och Halmstad, totalt 140 lägenheter omfattande cirka 11 000 kvadratmeter.


Ny arbetschef hos Serneke

Karriär Karl Wetterlund är ny arbetschef hos Serneke med uppdrag att leda byggkoncernens arbete och expansion i Varberg och Falkenberg.  


Lugnetrondellen i Varberg.

Ny aktör till Lugnetrondellen i Varberg

Uthyrning Aspelin Ramm hyr ut till Sportshopen som öppnar en ny butik på 2 700 kvadratmeter i det nybyggda handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg.


Fortinova köper av Bygg-Göta

Transaktioner Fortinova köper delar av Varbergs största handelsområde av Bygg-Göta och når därmed ett fastighetsvärde om drygt en miljard kronor.


Ventilo och Wästbygg bygger kontor i Varberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Ventilo om att bygga en kontorsfastighet på 4 400 kvadratmeter i centrala Varberg. Hyresgäster i den nya byggnaden blir bland annat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.