Image
Ulf Attebrant, vd på Logistri Fastighets AB.

Logistri: Fastighetsvärde ökar med 7,6 procent

Bolag Spotlight-noterade Logistri har beslutat att genomföra en ny värdering av fastighetsportföljen per den 1 oktober 2021. Bakgrunden är den snabba förändringen av marknadens avkastningskrav i fastighetssegmentet lättindustri/lager.


Bosjö Fastigheter säljer sin enda fastighet, Ellos huvudkontor och centrallager i Borås.

Bosjö säljer för 908 miljoner – eget kapital 165 kronor per aktie

Transaktioner Bosjö Fastigheter säljer sin enda fastighet till ett norskt bolag för 908 miljoner kronor.


One Publicus Fastighets AB förvärvar nybyggd vårdfastighet på Orust.

Pareto-bolag köper vårdfastighet på Orust

Transaktioner One Publicus Fastighets AB, ett växande fastighetsbolag bildat av Pareto Securities 2018, utökar sin fastighetsportfölj genom att förvärva fastigheten Henån 1:411 belägen på Orust. Fastigheten är fullt uthyrd till Orust kommun, Capio och Folktandvården med en genomsnittlig återstående hyreslängd om drygt 13 år. Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till drygt 200 miljoner kronor. Säljarna är Elma Group AB och Safe Invest i Stenungsund AB.


Midroc säljer en samhällsfastighet i Bulltofta Friluftsstad.

Paretobolag köper av Midroc

Transaktioner Midroc säljer en samhällsfastighet i Bulltofta Friluftsstad i Malmö till One Publicus Fastighets AB, bildat av Pareto Securities. Fastighetsvärdet är 100 miljoner kronor.


Ulf Attebrant, vd på Logistri Fastighets AB.

Logistri halvmiljardköper – nyemitterar

Transaktioner Logistri köper tio fastigheter med en uthyrningsbar area om cirka 70 000 kvadratmeter för 584 miljoner kronor.


"Få kvalitativa fastigheter på marknaden"

Transaktioner På mindre än en månad har tre Paretobolag sålt fastigheter för närmare 1,5 miljarder. För Fastighetssverige ger Ulf Attebrant på Pareto Business Management sin syn på marknadsläget.


Stenvalvet köper av Paretobolag i Jönköping

Transaktioner Stenvalvet köper en fastighet i Jönköping med Engelska skolan som största hyresgäst. Detta genom förvärv av Paretobolaget Huskvarnen Holding för 250 miljoner kronor.


CBRE Basale får förvaltningsuppdrag av Taxi Stockholm

Bolag CBRE Basale har fått förtroendet att ansvara för förvaltningen av Taxi Stockholms fastighet på Luntmakargatan i Stockholm. Fastigheten är på cirka 6 000 kvadratmeter och omfattar utöver Taxi Stockholms huvudkontor ett antal lokaler samt bostäder.


Majoritetspost i Basale såld – bolaget byter namn

Bolag CBRE Group köper en majoritetspost i Basale Sverige AB. Bolaget ägs efter affären gemensamt av CBRE Group och norska Basale AS.
Bolagets nya namn blir CBRE-Basale.


Basale får uppdrag av Lärarförbundet

Bolag Lärarförbundet har gett Basale i uppdrag att förvalta förbundets fastighetsbestånd i Stockholm. Uppdraget avser totalförvaltning och fastighetsdrift av cirka 40 000 kvadratmeter kontors-, och bostadsfastigheter i Stockholms innerstad.


Ny vd på Basale klar

Karriär Nu är Jimmy Axdorffs efterträdare som vd på Basale Sverige klar - det rör sig om en profil med en gedigen retailbakgrund.


Citycon köper mer i Högdalen

Transaktioner Citycon, som före sommaren köpte huvuddelen av Högdalen centrum, har nu köpt ytterligare en fastighet i området.


Elfstadius lämnar CBRE

Karriär Förra året blev Johan Elfstadius vd på CB Richard Ellis i Sverige. Nu går han vidare och tillträder i december en roll som Sverigecehef på ett ägarbolag.


En av de före detta Boultbee-galleriorna har sålts

Transaktioner En av de före detta Boultbee-galleriorna i Stockholm har nu sålts för 207,5 miljoner kronor.


Citycon säljer bolag i Tumba

Transaktioner Citycon säljer det helägda dotterbolaget Tumba Bostäder, som innehåller en bostadsfastighet med 41 lägenheter. Köpare är BRF Tumba Torg. Köpeskillingen uppgår till cirka 48 miljoner kronor.