Image

Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Bolag Nya Hovås Stadsutveckling hämtar in en ny vd för att fortsätta utvecklingen av området.


Bygg-Göta och Next Step Group miljardsatsar tillsammans i Nya Hovås

Bolag Bygg-Göta och Next Step Group bildar tillsammans Nya Hovås Fastigheter, ett joint venture-bolag med en 50/50 ägarfördelning. I samband med bolagsbildningen förvärvar det nya JV-bolaget samtliga kommersiella fastigheter i Nya Hovås av Next Step.


Miljardsatsning på internationellt forskningskluster i Göteborg

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter och Next Step bygger ny arena för Life Science och Innovation i samverkan med Astra Zeneca. Satsningen uppskattas till 3,5 miljarder kronor.


Next Step Group säljer mark till Obos

Transaktioner Next Step Group har sålt ett markområde på 30 000 kvadratmeter i Stenungsund till Obos Sverige.


Next Step Group finalist i Retail Awards

Bolag Next Step Groups Small Shops-koncept i Nya Hovås är en av tre finalister i kategorin Årets butikskoncept. Vinnarna koras den 16 maj på en gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.


Invigning av spektakulära Spektrum i Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Nu invigs den centrala mittpunkten i Nya Hovås, strax utanför Göteborg. Multifunktionsbyggnaden Spektrum, som rymmer ett brett spann av verksamheter som skola, ”small shops”, restaurang och bowlinghall, kommer att sjuda av liv, morgon som kväll.


Unik satsning på 3D-bildningar i Nya Hovås

Bostäder HSB och Next Step Group genomför en av Sveriges första 3D-bildningar vid nyproduktion av bostäder. Ett ovanligt och smart grepp – så beskriver de båda byggherrarna sitt samarbete i nybildade brf Boulevarden i Hovås, utanför Göteborg.


Next Step Group bygger galleria i nya Hovås.

Next Step bygger galleria i nya Hovås

Bygg/Arkitektur Next Step påbörjar bygget av Spektrum, en 5 000 kvadratmeter galleria i Nya Hovås.


Klartecken för storsatsning i Hovås

Bygg/Arkitektur Nu har detaljplanen för Nya Hovås fått grönt ljus. Projektet passerar därmed den största milstolpen hittills, och snart börjar byggandet av 850 lägenheter, handel, kontor och skola.


Corem köper mer i Mölnlycke

Transaktioner Corem gör nu ytterligare ett förvärv i Mölnlycke logistikpark. Transaktionen omfattar två nyuppförda byggnader som uppfyller kraven för Green Building-certifiering. Fastigheten har en total uthyrbar area om 17 000 kvadratmeter och affären har ett underliggande fastighetsvärde om 181 miljoner kronor.


Två tunga aktörer köper in sig i Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Två aktörer går in i projektet Nya Hovås om totalt 1 200 nya bostäder.


1 100 bostäder på gång i nya Hovås

Bygg/Arkitektur Göteborgs kommunfullmäktige har nu godkänt detaljplanen för bostäder norr om Uggledal i Hovås, Göteborg.
Byggstart kan ske redan vid årsskiftet.


Mölnlycke Logistikpark
bygger 17 000 kvadratmeter

Bygg Nu går Next Step Group igång med byggnationen av etapp 2 av Mölnlycke Logistikpark. 17 000 kvadratmeter är färdigställda och ytterligare 17 000 kvadratmeter ska skapas.
Genom etapp 2 färdigställs hela området, som har en markyta om totalt 103 000 kvadratmeter.