Image
F4H Fastigheter säljer två toppmoderna LSS-boenden i Nässjö.

LSS-affär om 24 lägenheter i Nässjö

Transaktioner Projektutvecklaren F4H avyttrar två samhällsfastigheter i Nässjö kommun, varav ett nybyggt LSS-boende och ett LSS-boende under uppförande - innehållandes totalt 24 lägenheter.


Claes Johansson, Nässjö Näringsliv, och Christian Berglund, SLP.

SLP ökar i Nässjö

Transaktioner SLP har tidigare gjort ett antal förvärv av lager- och logistikfastigheter i Nässjö. Nu utökas portföljen med ännu en fastighet i Nässjö. Den förvärvade fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Hyresgäster i fastigheten är Office, Riksbyggen och Privab. SLP äger därmed totalt över 90 000 kvadratmeter i Nässjö.


SLP köper i Nässjö.

SLP storköper i Nässjö

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt en lager- och logistikportfölj i Nässjö med en uthyrningsbar yta om drygt 70 000 kvadratmeter. Säljare är norska NRP och Wilfast. De största hyresgästerna i portföljen är Hultafors, Schenker, Scherwin och Pantos.


Agora säljer på tre orter

Transaktioner Agora har tecknat avtal avseende försäljning av två fastigheter i Tranås, en fastighet i Trollhättan samt en fastighet i Nässjö. Försäljningarna sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor.


Ett av Sydkoreas största logistikbolag satsar i Nässjö

Uthyrning Pantos Logistics hyr 12 000 kvadratmeter av Wilfast och etablerar ett distributionslager av Hankook Tires i Nässjö.


Biltema expanderar för en miljard – de får bygga

Bygg/Arkitektur Biltema fortsätter sin expansion med att bygga ytterligare sex nya varuhus i Sverige. Byggordern om drygt en miljard kronor har gått till småländska Lagans Byggnads AB.


Nevotex investerar tungt i sina fastigheter

Bolag Nevotex investerar tungt i sina fastigheter i Nässjö.
- Vi ska både förnya och bygga ut våra lokaler vilket kommer att effektivisera verksamheten och göra det möjligt för oss att nå våra tillväxtmål, säger Tommy Grahn, vd för Nevotex.


Catenas planer i Logistic Park Nässjö.

Catena planerar 14 000 kvadratmeter logistik i Nässjö

Bygg/Arkitektur Under 2016 uppförde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga en till fastighet på 14 000 kvadratmeter.


Intersport hyr stort lager i Nässjö

Uthyrning Intersport flyttar sitt centrallager från Göteborg, och sitt e-handelslager från Jönköping, till Nässjö där man hyr 24 000 kvadratmeter av Catena.


Agora hyr ut i Nässjö och Linköping

Uthyrning Agora har tecknat två hyresavtal med ett sammanlagt värde på drygt 3,5 miljoner kronor under hyresperioderna. Tillträdena sker i juni i år.


Första spadtaget för ny logistikbyggnad i Nässjö

Bygg/Arkitektur Den första juni tas det första spadtaget för Catenas nya logistikfastighet i Logistic Park Nässjö.


Catena bygger och hyr ut i Nässjö

Uthyrning Catena har tecknat ett hyresavtal om cirka 6 700 kvadratmeter med Höglands Logistik i Nässjö.


Riksbyggen och Nässjö kommun skapar Nässjös första trygghetsboende

Bygg/Arkitektur Genom ett samarbete mellan Nässjö kommun och Riksbyggen omvandlas nu Parkgården i Nässjö till ett trygghetsboende som drivs i form av en kooperativ hyresrättsförening.


Jernhusen köper Höglandsterminalen i Nässjö

Transaktioner Jernhusen köper Höglandsterminalen i Nässjö av Nässjö kommun och Transab.
Jernhusen menar att Höglandsterminalen har rätt förutsättningar för att bli den kombiterminal i Småland som bolaget har sökt en tid.


Balder lämnar två orter

Transaktioner Balder fortsätter att koncentrera sitt bestånd, och har nu sålt tio fastigheter på två olika orter för 62 miljoner kronor.
Därmed lämnar Balder båda orterna helt.