Image
Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen.

Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med polisen om ombyggnad och uthyrning för etablering av ett nytt lokalpoliskontor med utbildningslokaler i Skärholmen. Det nya polishuset etableras i de lokaler vid Bodholmsplan som Skärholmens stadsdelsförvaltning för närvarande har. Den totala ytan är på 8 500 kvadratmeter och inflyttning sker i början av 2024.


GDK etablerar sig i Skärholmen centrum.

Fotbollsstjärnorna med och tar internationellt matkoncept till Skärholmen centrum

Uthyrning German Döner Kebab öppnar i Skärholmen Centrum under sommaren. Det är den första restaurangen den snabbt expanderande kedjan etablerar i Stockholmsområdet och den tionde hittills i Sverige. Bland ägarna till restaurangen i Skärholmen finns fotbollsprofilerna Haris Radetinac och Astrit Ajdarevic.


Grosvenor rekryterar nytt ledningsteam till Skärholmen centrum.

Grosvenor rekryterar ledningsteam för Skärholmen centrum

Bolag Grosvenor stärker organisationen för att sköta driften av Skärholmen Centrum. Sedan några veckor är hela det fyra personer starka centrumteamet på plats med centrumchefen Sanna Sultan i spetsen.


Skärholmen centrum, som är ett av två center kvar i Grosvenors bestånd, och Carl Strufve.

Efter ytterligare avyttringar: Här är Grosvenors svenska planer

Bolag Bara två fastigheter kvar i det svenska beståndet och Nordenchefen lämnar. Hur ser Grosvenors framtid i Sverige egentligen ut? Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, berättar för Fastighetssverige om framtiden.


Väsby centrum.

Niam köper Väsby centrum och Bålsta centrum

Transaktioner Niam har förvärvat ytterligare två stadsdelscentrum i Stockholmsregionen från Grosvenor Europe. I den nyförvärvade portföljen ingår Väsby centrum och Bålsta centrum. Fastigheterna har ett blandat utbud av butiker, samhällsservice, hälso- och sjukvård samt restauranger.


Gateau öppnar i Lidingö Centrum.

Två nyuthyrningar i Lidingö Centrum

Uthyrning Grosvenor Europe har tecknat avtal med hantverksbageriet Gateau om etablering av en butik i Lidingö Centrum och om uthyrning av 600 kvadratmeter kontorsyta till Ibeko Power.


Skärholmen Centrum.

Stockholms stad hyr 6 216 kvadratmeter i Skärholmen Centrum

Uthyrning Grosvenor Europe har tecknat ett nioårigt avtal med Stockholms stad om ombyggnad och uthyrning av ytor på totalt 6 216 kvadratmeter i Skärholmen Centrum. Lokalerna ska användas av Skärholmens stadsdelsförvaltning.


Skärholmens torg i Skärholmen.

Nystart för Skärholmen – ska bli södra Stockholms stadskärna

Sverige Evenemanget Grow’in Skärholmen som startar den 16 september ska under två veckor lyfta stadsdelens utvecklingspotential. Initiativtagarna Grosvenor Europe och Skärholmens stadsdelsförvaltning berättar hur Skärholmen ska bli södra Stockholms nya knutpunkt.


Grosvenor satsar på AR-spel i Skärholmen Centrum och Lidingö Centrum.

Skärholmen och Lidingö först i Sverige med interaktivt spel i centrummiljö

Bolag Grosvenor Europe blir först i Sverige när fastighetsbolaget i september lanserar ett interaktivt AR-spel (Augmented Reality) i centrummiljö. Spelet Megaraptor, som går att spela i Skärholmen Centrum i Lidingö Centrum med start senare i september, går ut på att via sin mobil hitta, föda upp och tävla med dinosaurier i centrumet.


Skärholmen Centrum.

Grosvenor först med digitalt mätverktyg för undvikande av trängsel och köer

Teknik Grosvenor Europe har tillsammans med mätanalysföretaget Meltspot utvecklat ett digitalt verktyg för besöksstatistik i realtid och för identifiering av köer eller trängsel. Verktyget har implementerats i Skärholmen Centrum, som Grosvenor Europe äger och förvaltar.


Väsby Centrum.

Grosvenor tecknar tioårigt avtal i Väsby Centrum

Uthyrning Folktandvården förlänger och utökar förhyrningen.


Haninge Centrum

Niam slår till igen – köper Haninge Centrum

Transaktioner Niam har ingått ett bindande avtal med Grosvenor Europe om köp av Haninge Centrum.


Kjell & Co nyetablerar i Lidingö Centrum.

Kjell & Company i fyra av Grosvenors centrumfastigheter

Uthyrning Grosvenor Europe har tecknat avtal med hemelektronikkedjan Kjell & Company för fyra av sina sex centrumfastigheter i Sverige. Avtalen innebär nyetablering i Lidingö Centrum, flytt till nytt läge i Väsby Centrum samt omförhandling av kontrakten för Skärholmen Centrum och Haninge Centrum.


Skärholmen centrum.

Skärholmen centrum först i Europa med covid-19-märkning

Bolag Skärholmen centrum är det första köpcentrumet i Europa som får besiktnings- och certifieringsbolaget Kiwas kvalitetsmärkning för covid-19-förebyggande åtgärder. Verifieringen innebär att såväl hyresgäster som besökare kan vara säkra på att Skärholmen centrum har gjort allt för att minska risken för smittspridning i köpcentrumets lokaler.


Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum.

Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum

Bygg/Arkitektur Arbetet med att vidareutveckla och bygga ut Bålsta centrum med visionen att stärka positionen som Håbo kommuns naturliga och levande stadskärna har startat. Projektet innefattar ut- och ombyggnad samt ett stärkt utbud av restauranger, kultur och detaljhandel.


Lego öppar butik i Skärholmen centrum.

Lego öppnar butik i Skärholmen Centrum

Uthyrning Det internationella leksaksjätten Lego Gruppen har tecknat avtal med Grosvenor Europe om etablering av en butik i södra Stockholms stadskärna, Skärholmen Centrum. Butiken, som är den andra för Lego Gruppen i Sverige, slår upp dörrarna i anslutning till julhandeln.


Grosvenor hyr ut i Väsby.

Grosvenor hyr ut i Väsby Centrum

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med flera nya viktiga hyresgäster i Väsby Centrum de senaste veckorna, däribland Nordic Wellness och restaurangerna Grekiska kolgrillsbaren, Mangal samt Asian by Liins.


Stefan Johansson, Carl Strufve, Grosvenor

Grosvenor rekryterar från H&M-gruppen

Karriär Grosvenor har rekryterat Stefan Johansson som asset manager. Han kommer från H&M-gruppen där han har lång erfarenhet från ledande befattningar.


Ica till Burlöv Center

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med Ica om etablering i Burlöv Center. Avtalet ingår i ett större förnyelseprojekt där utveckling av matutbudet är en viktig del.


Ny modekedja i rekonstruktion – de kan drabbas nu

Handel Åtta butikers framtid i fara när ytterligare en klädkedja ansöker om rekonstruktion.