Image

Bjässen sålde överlägset mest första halvåret

Lista Coronakrisen har haft en klar påverkan på de noterade fastighetsbolagens avyttringar under årets första halva – endast 14 bolag har redovisat försäljningar. Ändå har det sålts fastigheter till ett totalt värde av mer än 19 miljarder kronor, och en bjässe stod för mer än hälften av den summan. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka som sålde mest, och vilka som inte avyttrade något alls.


Avy och Fast 2 ingår ett samarbete.

Avy i samarbete med Fast 2

Bolag Avy och Fast 2 ingår ett samarbete som kommer att innebära en standardintegration delvis baserad på branschstandarden fast-API och innebär att de fastighetsägare som idag använder sig av Fast 2 även ska kunna erbjuda digital avisering, boendetjänster och förvaltningsnära funktioner genom ett smidigt gränssnitt i form av boendeapp till sina kunder. Tjänsterna bygger på den tekniska plattform som Avy länge utvecklat med fokus på hyresbetalning, kommunikation och boendetjänster.


Mikaela Svefors Avy tecknar avtal med Fastighetsägarna Service med Stefan Younes som vd.

Fastighetsägarna Service tecknar avtal med Avy för ny boendeapp

Bolag Nu implementeras Avy hos Fastighetsägarna Service som kommer erbjuda boendeappen till 15 000 hyres- och bostadsrättslägenheter löpande under året. Målet är att majoriteten av de 35 000 boende som Fastighetsägarna Service hanterar ekonomisk förvaltning åt använder appen i slutet av 2021.


Renodlingen närmar sig slutet för Arwidsro

Bolag Företaget har gjort flera avyttringar i sitt bestånd. Arwidsros vd Peter Zonabend beskriver nu för Fastighetssverige vad som är på gång hos dem. Och det är en hel del.


Ilija Batljan och Mikaela Svefors.

SBB och Avy i digitaliseringssamarbete

Bolag SBB har inlett ett omfattande arbete med att digitalisera hela bostadsbeståndet. I en första etapp ges 400 lägenheter i Borås möjligheten att ansluta till Avys digitala boendetjänst. Samtliga SBB:s hyresgäster i Sverige ges möjlighet att ansluta sig senast vid årsskiftet.


Hantera boendet via mobilen och Avy.

Här är appen som hjälper fastighetsägare och boende under coronakrisen

Bolag Ett enkelt sätt för fastighetsägare att gå ut med ny information och en möjlighet för hyresgästerna att få direktkontakt med sina hyresvärdar. Förvaltnings- och boendetjänsten Avy öppnar upp en version av sin app utan extra kostnad för att göra livet enklare under coronakrisen.


Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.

Avy tillgängliggör app utan kostnad under coronapandemin

Bolag När miljontals svenskar självisolerar sig anpassar förvaltnings- och boendetjänsten Avy en version för att hantera krisen. Den görs tillgänglig utan kostnad för samtliga fastighetsbolag.


Sveafastigheter lanserar mattestuga via Avy

Bolag Hyresgäster i kvarter Neptun, Västerås, erbjuds mattestuga via digitala boendetjänsten Avy i samarbete med Studybuddy.


Via boendetjänsten Avys samarbete med Studybuddy erbjuds nu hyresgäster matteträning.

Hyresgäster erbjuds matteträning i ny satsning – boendetjänsten Avy i samarbete med Studybuddy

Bostäder Nu erbjuds tusentals hyresgäster matteträning i sina hem genom samarbete mellan boendetjänsten Avy och studiecoachningsföretaget Studybuddy.