Image
David Mindus Sagax, Philip Isell Lind af Hagebys Adapteo och Johan Knausts K2A har haft bäst kursutveckling av de noterade fastighetsbolagen så här långt under året.

Fastighetsaktierna du borde ha ägt under första halvåret

Bolag De tre bästa sektorbolagen har stigit med 50–75 procent under det första halvåret, medan ett fåtal bolag har fått se sina kurser sjunka under årets sex första månader. Här är hela listan.


Palace Bidco Oy lägger bud på Adapteo, med Philip Isell Lind af Hageby som vd.

Lägger bud på Adapteo

Bolag Palace Bidco Oy, ägt av West Street Global Infrastructure Partners IV, lägger ett bud på Adapteo, på 165 kronor per aktie. Adapteo stängde på fredagen på 108 kronor.


Adapteo kan bygga vaccinationslokaler på tre dagar.

Adapteo kan bygga vaccineringslokaler på tre dagar

Bolag Genomförandet av en massvaccinering mot covid-19 kommer att innebära stora utmaningar, inte minst vad gäller lokaler. Adapteo har tagit fram en lösning för massvaccinering där man med hjälp av flexibla modulära byggnader på så kort tid som tre dagar kan uppföra ändamålsenliga och säkra lokaler på många platser samtidigt.


Philip Isell Lind af Hageby.

Adapteo: Ny hållbarhetsstrategi

Energi/miljö Adapteo lanserar en ny hållbarhetsstrategi med fokus på klimatsmarta byggnader, innovation och ett inkluderande samhälle. Strategin drar upp riktlinjerna för framtidens aktiviteter med målet att bli drivande i omställningen till en cirkulär och hållbar bygg- och fastighetsbransch.


Adapteos vd Philip Isell.

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.


Camilla Hensäter.

"Det finns ett stort underliggande behov"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets Sverigechef Camilla Hensäter beskriver för Fastighetssverige vad som händer hos dem just nu.


Flexator förskola modell Lekistan.

Flexator avvecklar produktion i Gråbo

Bolag Det här är skälen bakom husmodultillverkarens beslut. Fastighetssverige ringer upp vd Magnus Tinglöf.


Cramo Adapteo går in som partner till Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Cramo Adapteo har valt att gå in som partner till Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 18 november.