Image

Simhall och kontor i Solna nominerat till Mipim Awards

Bygg/Arkitektur Det planerade kombinerade kontorshuset och simhallen i Arenastaden i Solna har nominerats till Mipim Future Project Awards. Första Parkett, som bidraget kallas, gör genom ett innovativt mix-use-grepp det möjligt för en simhall att förverkligas på en plats som på grund av höga byggkostnader annars endast skulle ha möjliggjort kontorsbyggnation - en nytänkande lösning som bidrar till både social och ekonomisk hållbarhet. Strategisk Arkitektur och AIX Arkitektur står för arkitekturen.


AIX köper Grad Arkitekter

Bolag AIX Arkitekter köper Grad Arkitekters verksamhet, projekt och anställda. Därmed stärker AIX framför allt forumet stadsutveckling och bostäder där Grad har flera projekt igång


AIX rekryterar sex personer

Bolag Under våren har AIX Arkitekter rekryterat sex nya medarbetare.


AIX vann stadsbyggnadsuppdraget om Södra Värtan

Bygg/Arkitektur Stockholms Stad har nu offentliggjort att AIX vann uppdraget om Södra Värtan. AIX förslag bedömdes mest utvecklingsbart och ligger till grund för det planarbete som nu påbörjats.


Akademiska Hus utvecklar KTH

Bygg/Arkitektur När Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH i Stockholm växer och utvecklas investerar Akademiska Hus 193 miljoner kronor i nya lokaler på området.


Nobelhuset utser lokal samarbetspartner

Bygg/Arkitektur I april tidigare i år utsågs David Chipperfield Architects i Berlin till ansvariga designarkitekter för utformningen av Nobel Center. Nu har en svensk arkitektbyrå utsetts till lokal samarbetspartner i projektet.


Svante Torell förstärker styrelsen i AIX

Bygg/Arkitektur Svante Torell har valts in som ny ledamot i styrelsen för AIX Arkitekter.


JM och Fastighets AB Sången ska bygga tre kvarter med bland annat 440 nya lägenheter i Liljeholmen-Årstadal.

440 nya bostäder i Årstadal

Bostäder Nu är det grönt ljus för JM och Fastighets AB Sången att bygga tre kvarter med bland annat 440 nya lägenheter i Liljeholmen-Årstadal. I befintliga hus byggs även en ny skola.