Image
Wallenstam noterar ett fortsatt starkt tryck på kontorslokaler i attraktiva innerstadslägen.

Wallenstam lokalanpassar 15 000 kvadratmeter

Uthyrning Vasagatan, Kungsportsavenyen och Kyrkogatan i centrala Göteborg är några av Wallenstams populära kontorsadresser som snart får nya hyresgäster.


Hans Wallenstam.

Wallenstam höjer hyran mer i Göteborg än i Stockholm

Bostäder Wallenstam och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har enats om en hyresöverenskommelse för Göteborg. Hyresgästerna får tackla en högre hyresökning än i huvudstaden.


Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Hans Wallenstam blir inte sentimental av fastigheter

Sverige Under torsdagen gästade Hans Wallenstam, vd för familjeägda Wallenstam, Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen Göteborg. Han klev på rollen som vd samma år som 90-talets fastighetskris briserade. Vår reporter frågade bland annat vilken byggnad som är Hans Wallenstams favorit och vilket som egentligen är det sämsta läget.


Skiss över tidigare föreslagen utveckling vid Lagerströmsplatsen i Gårda. Inom detaljplanen har Wallenstam, Balder och Tornet fått markreserveringar sedan tidigare.

Staden på väg att köpa nyckelfastighet i stor detaljplan

Transaktioner Betalar nästan 34 miljoner för viktig fastighet i Göteborgsplan med över 800 bostäder. Stora aktörer som Wallenstam och Balder är inblandade.


Visionsbild för projektet Söderhov som tagits fram av Castellum, Wallenstam och Åke Sundvall.

Eter långa väntan – nu ska utvecklingen av klassiska idrottsmarken stakas ut

Bygg/Arkitektur Fem år har gått sedan ett konsortium bestående av Castellum, Wallenstam och Åke Sundvall vann markanvisningstävlingen för Hovet- och Söderstadiontomterna – nu ska till slut en detaljplan börja tas fram med syfte att stöpa om den idrottshistoriskt präglade platsen till bland annat bostäder och kontor.


Wallenstam överens om 3,8 procents hyreshöjning

Bostäder Wallenstam och Hyresgästföreningen i Stockholm har enats om en hyresöverenskommelse för 2023.


Lokalmarknadsdagen
Hans Wallenstam intervjuas på nästa upplaga av Lokalmarknadsdagen. Ämnet är risken för en ny fastighetskrasch.

Lokalmarknadsdagen: Wallenstam i intervju om risken för ny krasch

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en intervju med Hans Wallenstam om hur han ser på läget i dag, jämfört med tidigare krascher och vilka risker han ser nu.
Säkra din plats i dag!


Hans Wallenstam.

"Oerhörd utmaning väntar Wallenstam"

Bolag I fredags presenterade Wallenstam sin nya affärsplan. 25 miljarder i ökad substans, ja det kommer bli en utmaning enligt vd Hans Wallenstam som nu berättar mer om varför den nya affärsplanen tagits fram.


Hans Wallenstam.

Wallenstams nya affärsplan

Bolag Wallenstams styrelse har fattat beslut om ny affärsplan som startar 1 januari 2023, med mål att uppnå ett substansvärde om 100 kr/aktie. Wallenstam har också fått sina nya klimatmål validerade av Science Based Targets Initiative. Då Science Based Targets sträcker sig till och med 2030 har styrelsen valt att koppla hela affärsplanen till samma period.


Från vänster: Daniel Petersson, kommersiell uthyrare på Wallenstam, Danny Saucedo och Johan Lundell utanför den nya butiken i Victoriapassagen.

Danny Saucedo och Johan Lundell tar satsningar till Wallenstams kvarter Victoria

Uthyrning I höstas lanserade artisten Danny Saucedo och kläddesignern Johan Lundell det nya svenska hud-, smink, och hårvårdsproduktsvarumärket för män, EDO. Med start idag finns både produkter från EDO tillsammans med hållbara högkvalitativa basplagg för män från Johan Lundells Blankdays på plats i Victoriapassagen i Göteborg.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Tung kvartett får ny förlängning inom centrala jätteutvecklingen

Bygg/Arkitektur Ett större utredningsarbete fortsätter att dra ut på tiden för storsatsningen i centrala Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Convendum i Umami Park i Sundbyberg.

Convendum har etablerat sig i Stockholms nya stadsdel

Uthyrning Under sommaren 2022 öppnade Convendum upp ett nytt Coworking space i Stockholmsregionens nya dynamiska område, Umami Park i Sundbyberg. Sundbyberg har ett brett näringsliv och är en attraktiv etableringsort med över 4000 företag. Under hösten 2023 etablerar Convendum ett andra Coworking space i Sundbyberg centrum.


Närhälsan blir ny hyresgäst i Kallebäcks terrasser.

Närhälsan etablerar sig i Kallebäcks terrasser

Uthyrning Till hösten nästa år öppnar Närhälsan en ny vårdcentral och barnavårdscentral i Wallenstams stadsutvecklingsområde Kallebäcks terrasser. Det blir i det nybyggda kontorshuset i området som Närhälsan etablerar sig på drygt 600 kvadratmeter.


Susann Linde, CFO Wallenstam.

Susann Linde: "Wallenstam har ett starkt fundament att utgå från"

Ekonomi/Finansiering Stabil grund – det är vad Wallenstam konstaterar att de har i delårsrapporten för tredje kvartalet. Särskilt framhåller Susann Linde, CFO, deras starka balansräkning och deras centrala läge.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam: "Skönt att ha en så god grund att stå på"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 626 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat 627 miljoner kronor. Driftöverskottet blev 498 miljoner kronor mot förväntade 496 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 343 jämfört med förhandstipset på 343 miljoner kronor.


Wallenstam om chockhöjningen av elpriset: "Bästa vi kan erbjuda"

Bolag Från och med 1 januari 2023 höjer Wallenstam elpriset för sina hyresgäster till 3 kronor per/kWh från de 40 öre som gäller under 2022 – en ökning med hela 650 procent. För Fastighetssverige berättar bolaget hur man landade i den dramatiska höjningen och hur responsen har varit från hyresgästerna.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam sammanställer kvartalets byggstarter

Bolag Under kvartalet byggstartade Wallenstam 169 hyreslägenheter i projektet Nacka Grace. Dessutom startades ett ombyggnations- och påbyggnadsprojekt i en kommersiell fastighet på Stampgatan i centrala Göteborg.


Hans Wallenstam.

Wallenstam återköper obligationer för 69 miljoner kronor

Bolag Wallenstam offentliggör resultatet av ett återköpserbjudande till innehavarna av bolagets utestående seniora icke-säkerställda obligationer med rörlig ränta och med förfall 23 november 2022, med utestående volym om 250 miljoner kronor. Återköpserbjudandet löpte ut igår klockan 12.00 och bolaget kommer sammanlagt att köpa tillbaka obligationer om 69 miljoner kronor.


Wallenstams planer i sydvästra Göteborg innehåller över 250 nya bostäder och småhus.

Wallenstam vill friköpa kusttomt – här är planerna

Bygg/Arkitektur Den noterade jätten vill friköpa en tomträtt som man haft i snart 20 år för att förtäta en naturskön kustremsa i sydvästra Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Kvarter 1 som nu är under byggnation i Älta kommer etappvis att välkomna nya hyresgäster från och med hösten 2024.

Wallenstam gör återbruksinventering i Älta

Bolag Wallenstam tecknar avtal med arkitekt- och cirkulär innovationsbyrån Lendager för att skapa bästa möjliga förutsättningar för återbruk i stadsutvecklingsprojektet Mera Älta. Här ska Wallenstam bygga cirka 1 250 nya bostäder i sammantaget sju kvarter. Nu har arbetet påbörjats med en första resurskartläggning för att få överblick av och insikter om de resurser som blir tillgängliga under utvecklingsprojektet.