Image
Hans Wallenstam.

Wallenstam återköper obligationer för 69 miljoner kronor

Bolag Wallenstam offentliggör resultatet av ett återköpserbjudande till innehavarna av bolagets utestående seniora icke-säkerställda obligationer med rörlig ränta och med förfall 23 november 2022, med utestående volym om 250 miljoner kronor. Återköpserbjudandet löpte ut igår klockan 12.00 och bolaget kommer sammanlagt att köpa tillbaka obligationer om 69 miljoner kronor.


Wallenstams planer i sydvästra Göteborg innehåller över 250 nya bostäder och småhus.

Wallenstam vill friköpa kusttomt – här är planerna

Bygg/Arkitektur Den noterade jätten vill friköpa en tomträtt som man haft i snart 20 år för att förtäta en naturskön kustremsa i sydvästra Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Kvarter 1 som nu är under byggnation i Älta kommer etappvis att välkomna nya hyresgäster från och med hösten 2024.

Wallenstam gör återbruksinventering i Älta

Bolag Wallenstam tecknar avtal med arkitekt- och cirkulär innovationsbyrån Lendager för att skapa bästa möjliga förutsättningar för återbruk i stadsutvecklingsprojektet Mera Älta. Här ska Wallenstam bygga cirka 1 250 nya bostäder i sammantaget sju kvarter. Nu har arbetet påbörjats med en första resurskartläggning för att få överblick av och insikter om de resurser som blir tillgängliga under utvecklingsprojektet.


Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Wallenstam och K-Fastigheter

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Med bara en dag kvar till valdagen avslutas artikelserien med Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.


Convendum tog första steget utomlands genom sin etablering i Palma.

Efter första utlandsetableringen – så ser Convendums tillväxtplaner ut

Bolag Convendum kliver utanför Sverige genom sin etablering i Palma. Oscar Limbäck, COO på Convendum, berättar för Fastighetssverige varför Palma stod först på tur, vilka kunder man riktar sig till på Mallorca, om fortsatt expansion i utlandet och om bolagets främsta uppgifter för avslutningen av 2022.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam bygger 169 hyresrätter i Nacka

Bygg/Arkitektur Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace. Mitt i hjärtat av Centrala Nacka, som nu är under full utveckling, tillför Wallenstam 169 hyresrätter och 12 nya lokaler.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam köper aktier för 50 miljoner

Bolag Hans Wallenstams syster Agneta Wallenstam sålde den 18 augusti aktier för 50 miljoner kronor som Hans Wallenstam sedan köpte.


Nudie flyttar till Södra Larmgatan.

Tunga Göteborgsmärket flyttar till ny lokal – ökar ytan rejält

Uthyrning Modemärket gör rockad inom samma fastighet – byter adress och ökar ytorna.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Rekordresultat i fastighetsförvaltningen

Bolag Här är Wallenstams halvårssiffror.


Hans Wallenstam.

Wallenstam har sålt alla aktier i SBB

Bolag Wallenstam har under andra kvartalet sålt alla aktier bolaget ägde i SBB. Under perioden har man även köpt mark i Nacka.


Umami park.

Greentechbolaget Ferroamp till Umami Park

Uthyrning I april nästa år flyttar Ferroamp in i kontorslokaler i Umami Park i Sundbyberg, ett av Stockholmsregionens nya dynamiska områden. Det snabbväxande greentechbolaget flyttar då sitt huvudkontor till 1 750 nyrenoverade kvadratmeter i områdets centralkvarter. Ett citynära läge med naturen runt knuten och tunnelbanan ett stenkast bort.


Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam.

Wallenstam och Ikano Bostad i storaffär

Transaktioner Wallenstam köper ett stadsnära projekt i Stockholm av Ikano Bostad. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023. I samband med affären säljer Wallenstam också en portfölj med bostadsfastigheter i Göteborg och Partille till Ikano Bostad.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Anton Eriksson, Henrik Hansen och Josefine Skoglund pratar om den digitala utvecklingen i bostadssektorn på Stora Bostadsdagen GBG den 2 juni på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Ny teknik – nya möjligheter

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 2 juni är det dags för Stora Bostadsdagen GBG – mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för bostadsfastigheter. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en panel med företrädare från ägar- och leverantörssidan diskutera vilka digitala möjligheter det finns i bostadssegmentet. Anmälan stänger nästa fredag – säkra din plats nu!


Detaljplanen för verksamheter och bostäder vid Smålandsgatan i Göteborg ska granskas i höst. En del av detaljplanen berör Wallenstams fastighet Heden 47:2 där Wallenstam och Ullevi Tennisklubb under en längre tid tillsammans har arbetat för att utveckla platsen vid nuvarande tennisanläggning. Nu får Wallenstam förlängt sin markanvisning.

Wallenstam får förlängt igen på central markanvisning

Bygg/Arkitektur Sedan 2017 har Wallenstam en markanvisning för fastigheten Heden 47:2 nära Gamla Ullevi som förlängts en gång – och nu ska den förlängas igen. Wallenstam har planer på att utveckla platsen tillsammans med Ullevi Tennisklubb.


I kvarteret Väven, i anslutning till Wallenstam Arena i Mölnlycke Fabriker öppnar O’Learys till hösten.

O’Learys öppnar i Mölnlycke Fabriker

Uthyrning Precis intill Wallenstam Arena i Mölnlycke Fabriker öppnar O’Learys till hösten. På 540 kvadratmeter erbjuds gästerna en helhetsupplevelse inom eatertainment.


Croisette hyr ut butiksyta på Avenyn.

Croisette hyr ut butiksyta på Avenyn

Uthyrning Croisette har varit rådgivare i Wallenstams uthyrning på Kungsportsavenyen 32-34 på Avenyn i centrala Göteborg.


Östermalmshallens Padel.

Östermalmshallen igång – som padelhall i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Verksamheten är i full gång på Östermalmshallens padel i Mölnlycke. Våren 2021 plockades den 2 000 kvadratmeter tillfälliga saluhallen på Östermalms torg ner bit för bit som ett stort lego. Allt packades i miljöcertifierade lastbilar som kördes med vegetabiliskt HVO-bränsle till västkusten. Nu har den tillfälliga saluhallen förvandlats till restaurang och padelhall i anslutning till Wallenstams stadsutveck¬lingsprojekt Mölnlycke Fabriker.


Rebecka Wallenstam.

Wallenstam-dotter adjungerad ledamot i styrelsen

Bolag Vid det konstituerande styrelsemötet efter årsstämman i Wallenstam AB beslutade styrelsen att adjungera Rebecka Wallenstam som styrelseledamot.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Substansvärdet fortsätter uppåt

Bolag Wallenstams förvaltningsresultat uppgick till 322 miljoner kronor i Q1 (291). Substansvärdet ökar till 117,80 kronor.


Den marken som anvisats till Wallenstam är markerad med gul streckad linje. Del av Micasas fastighet Tjärdalen 4 som också utreds i samband med exploateringen är markerad med blått.

Wallenstam anvisas mark för co-livingsatsning

Bygg/Arkitektur Wallenstam ska ta första co-livingkonceptet till stadsdel i Söderort. Fastighetssverige berättar mer.