Image

Genesta köper logistik för 945 miljoner

Transaktioner Genesta utökar sin logistikportfölj och har idag skrivit på ett köpeavtal gällande Stenvreten 8:30, en 80 000 kvadratmeter stor logistikfastighet under uppförande i Enköping. Det är en off-market transaktion och säljaren är Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen AB.


Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö som designats av C.F. Möller.

Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö

Bygg/Arkitektur Vid möte i tekniska nämnden i Malmö den 26 april beslutades att Wästbygg tilldelas en markanvisning i stadsdelen Hyllie. Markanvisningen omfattar en triangelformad kontorsbyggnad på 14 500 kvadratmeter. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer. Byggstart sker tidigast 2024.


Jonas Jönehall.

Jonas Jönehall blir ny vd och koncernchef för Wästbygg

Bolag Styrelsen beslutat att utse Jonas Jönehall, nuvarande CFO/vice koncernchef, till ny vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Jonas Jönehall tillträder den 6 maj. Han efterträder Jörgen Andersson som blir kvar i bolaget som styrelseledamot och i en roll med fokus på investeringar och tillväxt. Jörgen Andersson blir även ordförande för anbuds- och investeringsutskottet.


Therese Sundman.

Therese Sundman blir regionchef på Wästbygg

Karriär Therese Sundman har utsetts till regionchef projektutveckling för region Öst på Wästbygg AB. Hon arbetar idag som affärsutvecklingschef i regionen och tillträder som regionchef den 1 april.


Wästbygg bygger i Taberg.

Wästbygg bygger ny etapp i Taberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med kommunala bostadsbolaget Junehem om att bygga en andra etapp av Sörsjön i Taberg söder om Jönköping. Denna etapp omfattar 83 hyresrätter och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.


Rekab Entreprenad vinner upphandling om Carlslundskolan i Umeå.

Wästbyggs Rekab Entreprenad vinner upphandling värd 274 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Rekab Entreprenad, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Umeå kommun om att bygga en ny högstadieskola på området Carlslund.


Logementet.

Wästbygg bygger lägenheter åt Bonava

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått i uppdrag av Bonava att uppföra deras projekt Logementet i området Kviberg i Göteborg. Logementet omfattar två hus med sammanlagt 102 Svanenmärkta bostadsrätter samt ett underliggande garage. Ordervärdet uppgår till 115 miljoner kronor och exkluderar varor som tillhandahålls av Bonava.


Eva Thulin.

Wästbygg rekryterar fastighetschef till samhällsfastighetssatsning

Bolag Eva Thulin anställs som fastighetschef för Inwita Fastigheter, Wästbygg Gruppens satsning på eget ägande av samhällsfastigheter.


Karin Brand.

Logistic Contractor stärker upp Norrlandssatsningen

Bolag Karin Brand utses till affärsutvecklare för Logistic Contractors Norrlandssatsning.


Logistic Contractor får utbyggnadsuppdrag av Nordic Nest.

Logistic Contractor får uppdraget när Nordic Nest bygger ut

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att genomföra en andra utbyggnad av e-handelsföretaget Nordic Nests anläggning i Kalmar, denna gång på 14 000 kvadratmeter. Uppdragsgivare är M2 Gruppen, som äger fastigheten, och ordervärdet uppgår till 96 miljoner kronor.


Årstafältets fjärde etapp består av två detaljplaner med tolv kvarter och nästan 1 700 bostäder. Även en ny skola samt förskola ingår i planerna.

Klartecken nära för 1 700 bostäder i jättesatsningen

Bygg/Arkitektur Detaljplanerna för den nordöstra delen av Årstafältet ska antas i stadsbyggnadsnämnden. Totalt handlar det om en fjärdedel av de 6 000 bostäderna som ska byggas i det omfattande projektet.


Martin Häller (till höger), nuvarande operativ chef har utsetts till vice vd för Logistic Contractor. Samtidigt har nuvarande vice vd, Anders Nilsson, tillträtt en helt nyinrättad tjänst som verksamhetsutvecklingschef.

Logistic Contractor förstärker bolagsledningen

Karriär Logistic Contractor gör en förändring i företagsledningen. Martin Häller, nuvarande operativ chef har utsetts till vice vd. Samtidigt har nuvarande vice vd, Anders Nilsson, tillträtt en helt nyinrättad tjänst som verksamhetsutvecklingschef. Förändringarna träder i kraft omedelbart.


Wästbyggs och NorCaps förslag på förtätning i kvarteret Galten i centrala Lund har stött på stort motstånd. Nu föreslås att markanvisningen inte ska förlängas.

Bakslag för JV i Lund – långvarig markanvisning förlängs inte

Bygg/Arkitektur Wästbygg och danska NorCaps planer på central förtätning har stött på patrull – rekordmånga synpunkter under samrådet. Fastighetssverige berättar mer.


Luleå.

Logistic Contractor etablerar sig med eget kontor i Luleå

Bolag Logistic Contractor håller på att bygga upp en lokal organisation i norra Sverige. Nyligen har Karin Brand rekryterats som projektchef och ytterligare rekryteringar pågår.


Benn Karlberg.

Logistic Contractor bygger 20 000 kvadratmeter i Ulricehamn

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor AB, som ingår i Wästbygg Gruppen, ska utveckla och bygga en logistikanläggning åt Logistikpartner i Ulricehamn på 20 000 kvadratmeter. Ett tolvårigt hyresavtal har tecknats med Logistikpartner med en basårshyra på 9,7 miljoner kronor.


Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad.

Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad

Transaktioner Wästbygg har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd AB. Köpeskillingen uppgår till totalt 230 miljoner kronor. Rekab, med 175 anställda, är ett av de ledande byggföretagen i norra Sverige med lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå.


Wästbygg bygger Sportcenter i Lund åt Hemsö.

Wästbygg bygger sportcenter i Lund åt Hemsö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Hemsö om att bygga ett sportcenter i Lund, en 6 500 kvadratmeter stor anläggning med gym, idrottshall, gruppträningssalar, padelbanor och garage. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.


Västerås.

Västerås stad säljer mark för etablering av estniskt elföretag

Bygg/Arkitektur Fastighetsnämnden beslutade igår att sälja cirka 20 000 kvadratmeter mark på Tunbytorp till företaget Logistic Contractor.


Håkan Jönsson.

Wästbygg rekryterar Håkan Jönsson

Bolag Håkan Jönsson har tillträtt en tjänst som operativ chef Bostad på Wästbygg. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för Wästbyggs bostadsbyggande och omfattar såväl företagets egenutvecklade projekt som entreprenaduppdrag.


Flygvy över projektet i Skarpnäck där det ska byggas närmare 500 bostäder.

Skanska köper mark i Stockholm för 167 miljoner

Bygg/Arkitektur Byggjätten en av totalt sex byggherrar som ska tillföra nästan 500 nya lägenheter i Skarpnäck. Fastighetssverige berättar mer.