Image
Anna Lorentz.

Svenska Hus rekryterar från JLL

Bolag Anna Lorentz har utsetts som ny regionchef i Stockholm för att leda och utveckla verksamheten där. Anna Lorentz har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både utveckling, uthyrning samt förvaltning och har även mer än tio års erfarenhet som ledare. Hon ansluter till Svenska Hus från JLL.
– Det här känns riktigt bra, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


Svenska Hus säljer till ABG Fastena i Göteborg.

ABG Fastena köper av Svenska Hus i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Göteborg för drygt 190 miljoner till ABG Fastena, som tillträdde den 17 december.
– Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar, säger Lennart Karlsson, tillförordnad vd på Svenska Hus.


Nils Rydh.

Här tar Svenska Hus nästa steg på tillväxtresan

Bolag Svenska Hus hittade lösningen på sin vakanta vd-stol internt. Tillträdande vd:n Nils Rydh berättar för Fastighetssverige hur han ser på rollen, om Svenska Hus tillväxtplaner och om satsning på projektutveckling.


Nils Rydh och Måns Johannesson.

Nils Rydh blir ny vd för Svenska Hus

Bolag Nils Rydh, för närvarande ansvarig för projektutveckling på Svenska Hus, tillträder som vd för bolaget den 1 januari 2022. Styrelsen ser detta som ett naturligt steg att med ny kraft fortsätta utveckla bolaget genom entreprenörsanda och driv som skapar både långsiktiga värden och samhällsnytta.


Lennart Karlsson.

Det letar Svenska Hus efter i en ny vd

Bolag Svenska Hus bryter med vd:n Daniel Massot som lämnar bolaget. Styrelseordförande Lennart Karlsson berättar för Fastighetssverige om beslutet, vad man letar efter i nästa vd och hur han själv ser på att kliva in som tf vd.


Nu ska planarbetet inledas för Slakthusområdets mest centrala etapp 2b. Här ska bland annat Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern vara med och bygga 320 nya bostäder.

Här är planen för centralaste delen av Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern är några av de byggherrar som är med i processen att tillföra 320 nya bostäder till en central del av det framtida Slakthusområdet. Fastighetssverige berättar mer om omvandlingen av området.


Daniel Massot.

Svenska Hus vd Daniel Massot slutar

Bolag Svenska Hus styrelse och Daniel Massot har träffat en överenskommelse om att Daniel lämnar sin post som vd för bolaget.


Svenska Hus förvärvar stor industrifastighet utanför Göteborg.

Svenska Hus förvärvar stor industrifastighet utanför Göteborg

Transaktioner Svenska Hus senaste tillskott till fastighetsportföljen är Flexator AB:s industrifastighet i Gråbo – med 13 331 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo.

Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo

Uthyrning Teknikföretaget Fasteus Teknik AB väljer att hyra både kontor och lager av Svenska Hus i Högsbo, Göteborg, för att kunna tillgodose deras ökade efterfrågan av produkter och tjänster.


Svenska Hus hyr ut till Behrens i Helsingborg.

Svenska Hus hyr ut till e-handlare inriktad mot öl i Helsingborg

Uthyrning E-handelsverksamheten Behrens Group flyttar in i Svenska Hus lokal i Helsingborg för att kunna expandera på lång sikt på den allt mer snabbväxande ölbryggerimarknaden. Koncernen driver flera verksamheter – bland annat Hembryggeriet som erbjuder utrustning för ölbryggeri för hemmabrukare.


Michaela Lorich.

Svenska Hus utser ny chef för affärsområdeschef bostad

Bolag Michaela Lorich har anställts som ny affärsområdeschef bostad i Skåne för att leda och utveckla verksamheten där. Hon har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och tidigare arbetat som förvaltare i Landskrona. Michaela Lorich började på Svenska Hus 2018 och har dessförinnan arbetat som förvaltare på bland annat Trianon och Willhem.


Illustrationsförslag över bebyggelsen i Akalla och Husby. Totalt ska det byggas nästan 1 800 nya bostäder och ytterligare funktioner.

Stärker område med nästan 1 800 bostäder

Bostäder En rejäl förtätning är på gång i Akalla och Husby som ska stärka banden med Kista och skapa ett nytt urbant stråk för området. Flera välkända branschaktörer är inblandade och utöver bostäder planeras även handel, hotell och en helt ny skola.


Helio GT30 Stockholm och visionsbild K6 i Malmö.

Helio till Malmö – samarbete med Svenska Hus

Uthyrning Svenska Hus och kontorsaktören Helio inleder ett samarbete kring K6 i Malmö. Det blir Helios första Malmöetablering.
Konceptet innehåller allt från flexibla kontorslösningar med full service till gym, lunchkafé, podcaststudio och föreläsningar.


Christer Holmén.

Ordförandebyte på väg i Svenska Hus

Bolag Svenska Hus ordförande Christer Holmén har avböjt omval.


Teddi Martinsson, elektronik-konsult och fastighetsägare.

Teddi och Hammaren och fastigheterna

Bolag Teddi Holding, som köpte av Svenska Hus i förra veckan, hade vi på Fastighetssverige aldrig hört talas om. Men vi tänkte: "Med ett sådant bolagsnamn borde det finnas någon form av entreprenörsstory bakom".
Och jodå, det landade i en intervju med en kille som drev elektronikbutik redan som 17-åring!


Svenska Hus säljer i Landskrona.

Svenska Hus säljer fastigheter i Landskrona

Transaktioner Svenska Hus säljer fem bostadsfastigheter med en uthyrningsbar yta på cirka 2 700 kvadratmeter och 38 lägenheter i Landskrona. Försäljning sker via bolagspaketering och köpare är Teddi Holding AB och Hortos Viridi AB. Affären offentliggjordes 22 januari och tillträde till fastigheterna planeras till 1 mars 2021.


Daniel Massot.

Här är Svenska Hus tillväxtplaner

Bolag Fastighetssverige frågar Svenska Hus vd Daniel Massot hur marknaden för kommersiella fastigheter är nu, om de planerar fler förvärv och hur corona påverkar kontorsmarknaden.


Svenska Hus köper på Hisingen.

Svenska Hus köper dubbelt på Hisingen

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare två fastigheter på Hisingen i Göteborg. Fastigheterna tillsammans har en uthyrningsbar yta på cirka 6 800 kvadratmeter och inkluderar hyresgäster såsom Däckatt, Rope Access och Stena Recycling. Säljare är Varis Förvaltning i Göteborg AB och Panreal har varit transaktionsrådgivare i affären. Affären offentliggörs 27 november och tillträde planeras till 1 februari 2021.


Svenska Hus köper vid Flodamotet.

Svenska Hus köper och utvecklar i Floda

Transaktioner Flodamotet strax öster om Göteborg får ett nytt ansikte. Svenska Hus har köpt det välkända möbelhuset och två angränsande fastigheter längs E20 och förvärvet är strategiskt och parallellt med kommunens satsning på en ny trafikplats.