Image
Michael Berglin.

Serneke: Minusresultat men kraftigt ökad orderingång

Bolag Sernekes orderingång uppgår i Q4 till 4 852 miljoner kronor (2 969). Resultatet i kvartalet blev -72 miljoner kronor (-63).


Ola Serneke skrev hundratals inlägg på Avanzas Serneke-forum under pseudonym, ett tilltag som nu gjort att han får lämna styrelsen och posten som vd för Serneke Group.

Ordföranden om beslutet kring Ola Serneke

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om beslutet att Ola Serneke får lämna styrelsen och sin post som vd efter hans uppmärksammade forum-aktivitet under pseudonym.


Michael Berglin, vice vd på Serneke, kommenterar bolagets senaste varsel.

Serneke efter tunga veckan: "Varslet stärker bolaget"

Bolag I fredags, bara några dagar efter det att Serneke offentliggjorde att försäljningen av Karlatornet skjuts upp, meddelade bolaget att upp till 100 anställda varslas om uppsägning. Ett tufft besked för de anställda mitt i coronakrisen, men vice vd Michael Berglin betonar för Fastighetssverige att det var ett nödvändigt steg som stärker bolaget.


Serneke rekryterar chefsjurist

Bolag Daniel Modéus blir ny chefsjurist på Serneke Group. Han kommer att leda en ny legal enhet i företagets stabsfunktion och ingå i ledningsgruppen.


Serneke förstärker koncernledningen

Bolag Serneke Group förstärker koncernledningen med Robin Gerum som ansvarig för affärsutveckling och med Jonas Fjellman som tar över posten som HR-chef.