Image
Heba köper i Nynäshamn.

Heba köper i Källberga

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med bolag kontrollerat av MAMA Management AB gällande förvärv av 123 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd, i nya området Källberga. Förvärvet blir Hebas första etablering i Nynäshamn.


Visionsbild av korsningen Badhusgatan/Biblioteksgatan med nya bostäder och lokaler till höger i bild.

Snart klart för Mama Managements första projekt

Bygg/Arkitektur Markus Furbys och Magnus Månssons Mama Management kan snart dra igång sitt första större projekt – nya bostäder och lokaler ovanpå ett befintligt parkeringshus skapar en ny entre till Mölnlycke centrum.


Järngrinden och Mjöbäcks får markanvisning i Bjärred

Bygg/Arkitektur 2016 bjöd Lomma kommun in till en markanvisningstävling för en omdaning av Bjärreds centrum. Tävlingen är nu avgjord och markanvisningen går till Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad som lämnat in ett gemensamt förslag, ritat av Krook & Tjäder.


Järngrinden vinner markanvisningstävling i Haninge

Bostäder Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har vunnit en markanvisning i Haninge kommun.


Säljstart för bostäder på Södra Ladugårdsängen

Bostäder Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad utvecklar i samverkan med brf Gripen 136 bostadsrätter på Södra Ladugårdsängen i Örebro.


Åhléns tecknar nytt avtal i Pallashuset

Uthyrning Åhléns utökar sina ytor i Pallas-huset i Borås, som snart byggs om och till.
Det nya kontraktet är på 2 200 kvadratmeter.


Järngrinden bygger
320 hyresrätter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Järngrinden bygger 320 hyresrätter och 5 000 kvadratmeter kommersiella ytor i tegelbruksområdet vid Halmstads norra infart.


Järngrinden utvecklar bostadsområde i Borås

Bygg/Arkitektur Järngrinden har tidigare förvärvat fem fastigheter belägna intill varandra på Norrmalm i Borås. Nu inleds arbetet med att ta fram underlag till en detaljplan för området. Tanken är att utveckla ett kvarter med betydligt fler bostäder än vad som finns där idag.


Lorensberg i Varberg färdigbyggt och slutsålt

Bostäder Hösten 2010 inleddes byggandet av de 160 bostadsrätterna i kvarteret Lorensberg mitt i Varberg. Projektet har nu avslutats och även om inte de sista köparna hunnit flytta in är alla lägenheter sålda. Lorensberg är utvecklat av Järngrinden och Mjöbäck Entreprenad i samarbete. Byggentreprenör har varit Wästbygg.