Image
Situationsplan Karlssons Ängar i Kalmar.

Vinst för P&E och Kjellgren Kaminsky i Kalmar

Bygg/Arkitektur P&E Fastighetspartner och Kjellgren Kaminsky har vunnit markanvisningstävlingen för Karlssons ängar i Kalmar med förslaget "Karlssons Länga".


Pilspetsen i Trelleborg.

Kian, Preservia och Kjellgren Kaminsky vinner markanvisning i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Kian Properties och Preservia i samarbete med Kjellgren Kaminsky har vunnit markanvisningstävlingen i Trelleborg med förslaget "Pilspetsen". Markavisningen avser produktion av 42 lägenheter och 6 radhus. Byggstart är planerad till 2021.


Backa och Selma Lagerlöfs torg är inne i ett stort utvecklingssteg.

Dayspring och Kjellgren Kaminsky vinner upphandling om Backa

Bolag Dayspring, i samarbete med arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky, har vunnit Framtiden Byggutvecklings upphandling inför nyproduktion av cirka 200–300 bostäder i Selma stad längs Litteraturgatan i Göteborg.


Fredrik Kjellgren och Joakim Kaminsky.

Kaminsky fortsätter utan Kjellgren

Bolag Fredrik Kjellgren lämnar Kaminsky Kjellgren Architecture och Joakim Kaminsky tar vid nyår över som vd för nya Kaminsky Arkitektur.


ETC Bygg bygger i Västerås

Crowdfundat och klimatsmart – byggstart i Västerås

Bygg/Arkitektur Nu byggstartas ETC Byggs crowdfundade hyresrätter i Västerås.


Serneke har vunnit markanvisningen för Fibulan 1 i Helsingborg tillsammans med Kjellgren Kaminsky Arkitekter.

Serneke vinner markanvisning om 140 lägenheter i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Under hösten 2018 utlyste Helsingborgs stad en markanvisningstävling avseende nybyggnation av bostäder i de östra delarna av Mariastaden, strax norr om Helsingborg. Nu är det klart att Sernekes bidrag, i samarbete med Kjellgren Kaminsky Arkitekter, vunnit markanvisningen gällande fastigheten Fibulan 1.


Nya linbanan – en kamp mot klockan

Bygg/Arkitektur Att få den nya linbanan klar lagom till Göteborgs stads 400-årsjubileum 2021 ser ut att bli en tuff utmaning. För Fastighetssverige berättar Jeanette van Zalingen, projektledare för Göteborgs stadslinbana varför – och vad nästa steg i processen blir. "Vi går i väntans tider", säger hon.


Göteborg 400+
Den första delen av linbanan kan stå klar till 2021.

Linbanan – hinder och möjligheter

Göteborg 400+ Det halvgalna medborgarförslaget om linbana i Göteborg till 400-årsjubiléet ser ut att kunna bli verklighet. Hör mer stadens framtidsseminarium Göteborg 400+. I dag är det två veckor kvar till seminariet – säkra din plats nu!


Kjellgren Kaminsky vinner arkitekttävling om Göteborgs linbana

Bygg/Arkitektur Nu har juryn utsett det vinnande designförslaget för stationer och torn längs den planerade stadslinbanan i Göteborg. Förslaget heter New Beacons och bakom det står Amsterdam-baserade arkitekt- och designkontoret UNStudio och Göteborgs-baserade Kjellgren Kaminsky Architecture.


Obos får bygga i Trollhättan

Bygg/Arkitektur För första gången på tio år gick Trollhättans stad ut med en markanvisningstävling. Sex exploatörer lämnade in förslag – Obos och Kjellgren Kaminsky Arkitekter vann och Obos får nu möjlighet att bygga 120 bostäder på Hälltorps Gård.


Skeppsbron utvecklas.

Fem byggherrar ska utveckla Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Fem aktörer har valts för nästa steg i utvecklingen av Skeppbron på Södra Älvstranden i Göteborg.


KAN-projektet prisat på Arkitekturgalan

Bygg/Arkitektur Kjellgren Kaminsky och Krook & Tjäder prisades för sitt KAN-initiativ på Arkitekturgalan 2016.


De prisades på årets Arkitektgala

Event Utöver Kasper Salin-priset var det en rad tunga utmärkelser som delades ut under Arkitekturgalan. Här är de som prisades med Bostadspriset, Planpriset, Guldstolen, Villapriset och Sienapriset.


Arkitekter samarbetar kring nyanlända

Event Kjellgren Kaminsky, Krook & Tjäder och Sveriges Arkitekter samarbetar kring KAN för att hjälpa till att koppla samman nyanlända arkitekter och ingenjörer med företag.


Fastighetskvinnan
Satu Lindström, Anders Lago, Ulrika Francke och Fredrik Kjellgren.

Fastighetskvinnan: Stort fokus på integration

Fastighetskvinnan På seminariet Fastighetskvinnan kommer integrationsfrågan att belysas ur flera olika vinklar.
Bland annat kommer Satu Lindström från Arbetsförmedlingen att berätta om möjligheterna med de nya snabbspåren för nyanlända till fastighetsbranschen och tre företag som på olika sätt arbetar aktivt med att få in nyanlända i branschen berättar om sina erfarenheter kring detta.


SSRS station på Rörö.

Kjellgren Kaminsky prisat på Mipim

Mipim Kjellgren Kaminsky Architecture vann Architectural Review Mipim Future Projects Award och prisades vid en ceremoni i Cannes på onsdagskvällen.


Plusenergi i flerbostadshus i Linköping

Energi/miljö Stångåstaden bygger ett plusenergihus i Vallastaden, Linköping. NCC har fått byggordern, värd 57 miljoner kronor.