Image
Åsa Wirén.

Åsa Wirén blir ny CFO för Scandic Hotels

Bolag Scandic anställer Åsa Wirén som ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group. Hon har mångårig erfarenhet från liknande roller, närmast från Bonnier Group, där hon arbetat sedan 2016. Hon tillträder sin tjänst senast i april och kommer att ingå i Scandics koncernledning.


Jens Mathiesen.

Scandic: "Förbättrad efterfrågan på alla våra marknader"

Bolag Scandics beläggningsgrad förväntas uppgå till minst 35 procent i juni och bokningsläget för juli är klart bättre än det var vid samma tidpunkt föregående år. Det berättade vd:n Jens Mathiesen under en marknadsuppdatering på tisdagen.


Jens Mathiesen.

Scandic hyser hopp trots "fruktansvärt kvartal"

Bolag Scandic upplevde ännu ett mycket tufft coronadrabbat kvartal där resultaten till och med hamnade under hotelljättens egna förväntningar. Bolagets vd Jens Mathiesen och finansdirektören Jan Johansson berättar mer om den utmanande situationen och blickar samtidigt hoppfullt mot sommaren och hösten.


Scandic Arlandastad.

Scandic tar över hotell vid Arlanda

Uthyrning Scandic har tecknat avtal om att ta över driften av ett hotell med 150 rum i Arlandastad, i nära anslutning till Stockholm Arlanda Airport och i direkt anslutning till nya internationella mötes- och eventarenan Scandinavian XPO.


Coworking 200

Scandic introducerar coworking på 270 hotell

Bolag Scandic lanserar ett nytt coworking-koncept på närmare 270 hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen.


Jens Mathiesen.

Scandics beläggning nere i tio procent

Bolag Scandic släpper på torsdagsmorgonen en kommentar kring bolagets ekonomiska situation. Beläggningen under sista veckan i mars var tio procent.