Image
Ilija Batljan och Sven-Olof Johansson har båda köpt aktier i H&M, medan den sistnämnde också fyllt på sitt innehav i SBB ordentligt under den senaste veckan.

Tunga profiler i nya insynsköp – köper stort i fastighetsfrossan

Bolag Fastighetsnestorn Sven-Olof Johansson har haft spenderarbyxorna på den senaste veckan och även Ilija Batljan har fyllt på stort i SBB – och de är inte ensamma om att utnyttja börsens kräftgång. Fastighetssverige berättar mer om branschens senaste insynsköp.


Vasakronans fastighet Hästskon 9 på Hamngatan 22 i centrala Stockholm kommer att vara helt vakant efter det att H&M stängt sin 4 500 kvadratmeter stora butik. Ronald Bäckrud, regionchef i Stockholm för Vasakronan, berättar om planerna för fastigheten.

Vasakronans fastighet helt vakant när H&M stänger flaggskepp: "Fantastisk möjlighet"

Uthyrning Efter 40 år kommer H&M att stänga sin stora flaggskeppsbutik på Hamngatan 22 i Stockholm. Förhyrningen ligger på drygt 4 500 kvadratmeter i Vasakronans fastighet Hästskon 9 som snart kommer att vara helt vakant. Ett stort tapp för fastighetsjätten som dock ser stora möjligheter i att kunna jobba med de tomma lokalerna framöver. För Fastighetssverige berättar regionchefen Ronald Bäckrud mer om framtiden för fastigheten.


H&M har för avsikt att nettostänga 250 butiker under 2021.

H&M stänger flera svenska butiker – så exponerad är branschen

Handel Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som är exponerade när H&M stänger ytterligare butiker på flera olika orter i Sverige.


Fastigheten Grönsta 2:48, H&M:s distributionscentral i Svista, Eskilstuna.

Kilenkrysset förlänger hyresavtal med H&M

Uthyrning Kilenkrysset tecknar nytt hyresavtal med H&M gällande distributionscentralen i Svista i Eskilstuna.


H&M har för avsikt att nettostänga 250 butiker under 2021.

H&M ska stänga 350 butiker – så exponerad är branschen

Handel I sin Q3-rappport aviserar H&M att man har för avsikt att stänga 350 butiker under 2021, samtidigt som man ska öppna 100 nya. I Sverige har klädjätten 171 butiker och Fastighetssverige har tittat på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot den globala jätten.


H&M öppnar fullkonceptsbutik i Skövde

Uthyrning H&M storsatsar i Skövde genom att öppna en fullkonceptsbutik i Elins Esplanad. Ägare till Elins Esplanad är Eurocommercial.


Ramsbury Property, som ägs av Stefan Persson, tomställer på Kungsgatan i Göteborg.

Ramsbury tomställer hel fastighet i centrala Göteborg

Bolag Klassiska McDonalds-restaurangen har redan tvingats bomma igen. Och i vår stänger även H&M. Fastighetsägaren: "Kommer att behöva stå tomt i 1-1,5 år".


Här är tekniken som ska få snurr på handeln

Handel Laura F Stål, arkitekt på Liljewall Arkitekter tror fortfarande att det finns hopp för framtidens handelsplatser. För Fastighetssverige berättar hon om utländska trender som snart kan komma att bli verklighet även i Sverige.


H&M:s jättesatsning till Göteborg

Göteborg Arket kommer till Göteborg och öppnar sin första konceptbutik i Västsverige i Wallenstams lokaler på Östra Hamngatan 39 / Kungsgatan 52 från och med vintern 2018-2019.


Afound till C4 Shopping

Uthyrning H&M:s senaste varumärke Afound öppnar butik i C4 Shopping i Kristianstad till hösten.


Nytt H&M-koncept öppnar i Göteborg

Uthyrning Handelsbanken blir hyresvärd för det helt nya H&M-konceptet Afound som i och med denna etablering öppnar sin första butik i centrala Göteborg.


Atrium Ljungberg hyr ut 7 000 kvadratmeter till H&M

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med H&M som väljer att utöka sin verksamhet på Liljeholmen i Stockholm. H&M kommer att hyra cirka 7 000 kvadratmeter kontorsyta. 


Brinova tecknar nytt avtal med H&M

Uthyrning Brinova har tecknat ett nytt hyresavtal med H&M i Landskrona med en utökad butiksyta där H&M kommande vår ska etablera sitt inredningskoncept H&M Home. Samtidigt ska hela butiken byggas om helt.  


Regio hyr ut till H&M i Kalmar

Uthyrning Regio har tecknat avtal med H&M avseende en ny butik i Baronen Köpcenter i Kalmar. Den nya butiken kommer att öppna innan årsskiftet 2017/2018 och omfattar cirka 2 750 kvadratmeter.


H&M hyr 20 000 kvadratmeter i Marievik

Uthyrning H&M fortsätter att satsa på Marievik i Liljeholmen, och har förlängt sitt hyreskontrakt med AMF Fastigheter för fastigheten Marievik 19 fram till 2026.


Visionsbild för affärshuset Tegnér.

Kungsleden hyr ut 3 000 kvadratmeter till H&M

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med H&M om 3 000 kvadratmeter i fastigheten Tegnér 15 i Växjö. Det blev startskottet för ombyggnaden och moderniseringen av affärshuset Tegnér. H&M beräknas öppna i slutet av november 2017.  


H&M Home till fyra nya städer

Handel Det nya konceptet från H&M kommer bland annat till Örebro och Södertälje.


H&M Sverige öppnar pop up-butik

Handel Den 1 september öppnar H&M Sverige en pop up-butik med inredningskonceptet H&M Home på Drottninggatan i Stockholm.


Nya butiker i Globenområdet

Uthyrning Sedan Klövern förvärvade kontors- och handelsfastigheterna i Globenområdet under 2014 har ett utvecklingsarbete inletts för att förstärka butiksmixen och förbättra kundupplevelsen i Globen Shopping.


Fastpartner hyr ut till H&M i Märsta

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med H&M omfattande en butikslokal på 2 900 kvadratmeter i två plan i Märsta centrum.