Image

Efter Arwidsro – Rudbert öppnar för fler uppdrag

Karriär Per-Arne Rudbert kliver in som styrelseledamot i Arwidsro Fastigheter vid årsskiftet. För Fastighetssverige berättar den förre Humlegården-vd:n om vad som lockar med fastighetsutvecklaren – och öppnar upp för fler uppdrag.


Granen blir Arwidsro

Bolag Granen Fastighetsutveckling har under 2017 genomfört förändringar i fastighetsbeståndet samt strategiskt och organisatoriskt. För att ytterligare förstärka och tydliggöra dessa förändringar byter Granen nu namn till Arwidsro.


Catella etablerar nya bolaget Tre Kronor – som köper handelsportfölj av Granen

Transaktioner 200 kunder till Catella och dess distributionspartners har tecknat aktier i det nybildade fastighetsbolaget Tre Kronor Property Investment som via dotterbolag förvärvat en portfölj om 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige av Granen.


Så bygger Peter Zonabend sitt team

Bolag Efter sex månader på vd-stolen lägger Granens Peter Zonabend ut texten om lagbygget som ska ta bolaget framåt – och kommande expansion.


Granen anställer hållbarhetsansvarig

Karriär Granen Fastighetsutveckling har anställt Maria Björkling som affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig.


Granen rekryterar från Sweco

Karriär Granen Fastighetsutveckling har anställt Charlotta Bodemyr, närmast från Sweco, som förvaltningschef.


Ny vd för Granen klar

Bolag Granen har anställt Peter Zonabend som vd. Per Arwidsson återgår till sin roll som operativ styrelseordförande.


Sterner fortsätter köpa i Köping

Transaktioner Sterner Stenhus har i bolagsaffär från Granen köpt fastigheten Köping Midgård 14.


Index Residence och Granen skapar ett nytt bolag

Bolag Index Residence och Granen skapar joint venture – Arkensvik AB. Bolagets första förvärv blir ett bostadsprojekt i Norrtälje.


Granen köper i Åhus och säljer i Malmö

Transaktioner Granen har förvärvat en fastighet i Åhus med Ica kvantum som ankarhyresgäst. Fastigheten har en total uthyrningsbar area om cirka 6 000 kvadratmeter samt potential till ytterligare exploatering. Dessutom säljer Granen två tomträtter i Malmö.


Granen köper 6 000 kvadratmeter

Transaktioner Granen köper tre handelsfastigheter, en i Vara och två i Hudiksvall, av Norum Förvaltning AB, Ehnrum AB och Ericsson Fastighets AB.


”Vi har känt en enorm maktlöshet”

Juridik Den stora olagliga bosättningen i Malmö är på väg bort.
Fastighetsägaren berättar i en intervju med Fastighetssverige om den hopplösa moment 22-situationen man har haft, om framtidsplanerna för tomten - och om städkostnaderna man nu tvingas betala.
- Våra kostnader är relativt begränsade i förhållande till den totala kostnaden för Malmö stad, men vi har ålagts att betala 375 000 kronor för städarbetena som nu sker.


Savills övertar den ekonomiska förvaltningen av Granens bestånd

Bolag Savills har tecknat avtal med Granen om att ta över den ekonomiska förvaltningen av Granens fastighetsbestånd. Avtalet, som gäller från årsskiftet och initialt två år framöver, omfattar i nuläget 100 fastigheter fördelade på 44 bolag.


Granen tecknar driftavtal med Gunnar Karlsen

Bolag Gunnar Karlsen tog den 1 oktober 2015 över den tekniska förvaltningen av Granens fastighetsbestånd från Stockholm och söderut.


Granen köper av Bergendahls i Kristianstad

Transaktioner Granen köper en handelsfastighet av Bergendahls i Fjälkinge, norr om Kristianstad. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 11 000 kvadratmeter och i transaktionen ingår även den obebyggda grannfastigheten med en areal om cirka 12 hektar.


Granen köper för 120 miljoner i Stenungsund

Transaktioner Granen köper två fastigheter i handelsområdet Strandplan i centrala Stenungsund av Stenungsön Förvaltning AB för cirka 120 miljoner kronor.


Fastighetsprofil testamenterar förmögenhet till stiftelse

Bolag En svensk fastighetsprofil startar en stiftelse som ska arbeta för en bättre stadsmiljö. Han testamenterar större delen av sitt livsverk till stiftelsen.


SSM köper i Bromma

Transaktioner SSM Holding har, genom ett bolagsförvärv, köpt fastigheten KV Linneduken 1 i Bromma. Säljare är Granen Fastighetsutveckling. Projektet omfattar cirka 15 500 kvadratmeter BTA och beräknas innehålla cirka 220 lägenheter.


Högbom ny projektchef på storbolag

Karriär Gunilla Högbom, som bland annat har varit vd för Locum, blir nu projektchef på ett stort stockholmskt fastighetsbolag.


Newsec förstärker inom ekonomisk förvaltning

Karriär Newsec Asset Management förstärker sitt ekonomiska förvaltnings-erbjudande och rekryterar Lisa Lindvall och Erik Johansson som key account financial managers.