Image
Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården.

Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården

Bygg/Arkitektur Med ett gemensamt handslag vill Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, Willhem AB och Business Region Göteborg vara med och bidra till utvecklingen i Biskopsgården. Samarbetet är likt det arbete som inleddes under 2021 i Tynnered mellan Framtidenkoncernen, Stena Fastigheter och Volvo Cars. Målet är lika tydligt här, Biskopsgården ska inte längre vara ett särskilt utsatt område, utan istället präglas av framtidstro och entreprenörskap, en plats där man kan förverkliga drömmar och ha sin egen försörjning.


Dan Sandén.

Dan Sandén blir ny vd för Framtiden Byggutveckling

Bolag Dan Sandén blir ny vd för Framtiden Byggutveckling. Han arbetar i dag som teknisk chef för Förvaltnings AB Framtiden, en tjänst som han haft sedan juni 2020. Dan Sandén har en lång erfarenhet från bostadsbranschen och allmännyttan, främst som vd för Skövdebostäder under många år.


Kreativitet i byggprojekt testas för halvering av klimatpåverkan.

Framtiden: Kreativitet i byggprojekt ska halvera klimatpåverkan

Energi/miljö Framtiden Byggutveckling har under det senaste året arbetat med att ta fram en egen klimatbudget där målet är en halvering av koldioxidutsläppen. Den blir utgångspunkten för bolagets samtliga upphandlingar av nyproduktion av hyreslägenheter framöver. Nu förbereds upphandlingen för ett pilotprojekt längs Litteraturgatan där klimatpåverkan ska halveras.


Framtidens nya strategier har sänkt produktionskostnaderna.

Framtiden: Nya strategier – sänkta produktionskostnader

Bolag För ett år sedan antog Framtidenkoncernen nya strategier för investeringar i nyproduktion och sänkta produktionskostnader. Nu börjar resultaten märkas: I de senast beslutade projekten ligger kalkylerade produktionskostnader i snitt drygt 30 procent lägre än innan strategierna antogs.


Framtiden tecknar avtal med tre arkitektkontor.

Framtiden tecknar avtal med tre arkitektteam

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har tecknat ett unikt avtal med arkitektkontoren Team Kjellander Sjöberg, Liljewall och White Arkitekter. Det är ett långsiktigt samarbete där breda kompetensteam förväntas utbyta erfarenheter med varandra.


Bergsjön.

Flera tungviktare får förlängd markanvisning igen

Bygg/Arkitektur En markanvisning för cirka 500 bostäder i nordöstra Göteborg som tilldelats bland annat Balder och Wallenstam behöver förlängas för tredje gången i ordningen. Fastighetssverige berättar mer.


Framtidenkoncernen höjer hyran med 1,7 procent i år.

Ny tvåårig hyresuppgörelse klar för Framtidenkoncernen

Bostäder Den koncerngemensamma årshyresförhandlingen mellan Framtiden och Hyresgästföreningen är avslutad och de boende hos Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon kommer att få nya hyror.


Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden storsatsar i unikt samarbete kring social hållbarhet med målsättningen att skapa ett tryggt och attraktivt Tynnered.

Trio storsatsar på särskilt utsatt område

Bolag Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden vill tillsammans ta ansvar för ett attraktivt Tynnered med ökad framtidstro. Samarbetet är ett affärsmässigt och strategiskt ställningstagande med målet att Tynnered 2025 inte längre ska vara ett särskilt utsatt område, utan istället ett område som präglas av framtidstro och entreprenörskap, där man kan förverkliga sina drömmer och ha sin egen försörjning.


Framtiden och kommunen har kommit överens om att slopa lägenheter med låg hyra i ett av Masthuggskajens projekt.

Vill slopa hyreskrav för att rädda bostadsprojekt

Bostäder Framtiden och Älvstranden Utveckling hoppas få igenom en avgörande förändring i villkoren för ett av bostadsprojekten inom Masthuggskajen. Fastighetssverige berättar mer.


Från och med den 1 januari 2021 tar Bostadsbolaget över ägandet av Hammarkulletorget. GöteborgsLokaler fortsätter att förvalta lokalerna.

Framtidenkoncernen gör internaffär – Hammarkulletorget får ny ägare

Transaktioner Bostadsbolaget köper Hammarkulletorget av Göteborgslokaler vid årsskiftet 2020/2021. Transaktionen är en del i Framtidenkoncernens "Strategi i utvecklingsområden".


Gårdsten upplever en byggboom.

Centrumutveckling ska locka fler Gårdstensbor att handla lokalt

Bolag Bostadsnära centrum i rätt lägen har definitivt en framtid. Det konstaterar konsultbolaget WSP i en utredning på uppdrag av de kommunala bolagen Göteborgslokaler och Gårdstensbostäder. Gårdsten Centrum tillhör den kategorin och nu satsar Gårdstensbostäder och privata aktörer på att utveckla denna lokala handelsplats.


Framtiden gör en storsatsning på att förbättra sina utsatta områden.

Framtidens mål: Inga utsatta områden 2025

Bolag Nu tar Framtidenkoncernen nästa steg för att bryta segregation och öka jämlikheten och tryggheten i Göteborg. Koncernen har beslutat om en strategi som möjliggör att Göteborg inte ska ha några särskilt utsatta områden kvar på polisens lista 2025.


Vänsterpartiets förslag om att ett kommunalt byggbolag ska inrättas under Framtiden Byggutveckling har stött på brett politiskt motstånd.

Bakslag för V-förslag om kommunalt byggbolag

Bostäder Vänsterpartiet i Göteborg vill att det kommunala bostadsbolaget Framtiden ska bli ett utförande byggbolag, som kan pressa priserna som allmännyttan får betala för nyproduktion och på så sätt hålla hyrorna lägre. Men förslaget har stött på brett motstånd. Fastighetssverige berättar mer.


Framtiden satsar på social hållbarhet.

Framtidenkoncernen rekryterar till team för satsning på social hållbarhet

Karriär Framtidenkoncernen rekryterar Helene Blomberg som chef boendeutveckling, Annie Hohlfält som utvecklingschef social hållbarhet och Lars Bankvall som chef forskning och utveckling. De kommer att arbeta i team med Sükran Dogan, planeringsledare, med koncernens satsning på social hållbarhet.


Selma stad.

Serneke bygger vidare i Selma stad

Bygg/Arkitektur Serneke har fått fortsatt förtroende av Framtiden Byggutveckling AB att bygga ytterligare en etapp i projekt Selma stad i Hisings Backa i Göteborg. Ordern är värd cirka 168 miljoner kronor.


Framtidenkoncernen rekryterar teknisk chef och kommunikationschef.

Framtiden rekryterar två nya chefer

Bolag Framtidenkoncernen rekryterar Dan Sandén som teknisk chef och Erik Zaar som kommunikationschef.


Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.

Tillbaka till Framtiden

Bolag Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.


Flygfoto över Brämaregården.

Duo får ny chans i expansivt område

Bostäder Två bolag får ny chans på segdragna projekt på Hisingen. Fastighetssverige berättar mer.


Trio får ny andra chans i expansiv stadsdel

Bostäder Segdragna processer till trots får en trio åter chansen i den heta stadsdelen. Fastighetssverige berättar mer.


En stadsmässig bebyggelse ska knyta ihop Järnbrottsmotet med Frölunda Torg.

Ny storsatsning i Göteborg – 100 000 kvadratmeter utvecklas i söder

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om vilka tre bolag som är med i satsningen och hur tidsplanen ser ut.