Image
Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.
Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås. Bild: Croisette

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.
Publicerad den 13 Oktober 2022

Fastigheten har en uthyrningsbar area på 7 924 kvm och består av två sammanhängande huskroppar. Området har haft en positiv utveckling de senaste åren. Närliggande finns bland annat kontor, sällanköpshandel, träning och matbutiker.

Cernera Fastigheter, med huvudkontor i Borås, gör en snabb expansion med målet att bli en nationell fastighetsutvecklare. Med flertalet förvärv och befintliga byggrätter bedrivs verksamheten idag på ett tiotal orter runt om i Sverige.
– Vi är glada att expandera vårt förvaltningsbestånd i Borås. För närvarande har vi flera pågående diskussioner med hyresgäster och ser behov av att kunna erbjuda ytterligare lokaler. Affären kommer förstärka vårt långsiktiga kassaflöde och etablera oss i ett nytt expansivt område, säger Lars Angwald som är vd på Cernera.

Croisette har agerat Castellums rådgivare vid försäljningen.
– Aptiten för lättindustri i regionstäder som Borås är fortsatt god bland investerare. Vi passar på att tacka Castellum för förtroendet och önskar Cernera lycka till med den fortsatta utvecklingen av fastigheten och Brämhult, säger Manfred Meyer, Senior Associate, Croisette Real Estate Partner.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige