Image
Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson: Uthyrningarna är ett problem för NCC

Ekonomi/Finansiering Igår presenterade NCC sin senaste delårsrapport. NCC har egentligen ganska bra förutsättningar menar vd Tomas Carlsson, men både uthyrningen och nedskrivningen av ett fåtal fastigheter är saker som hade kunnat vara bättre berättar han för Fastighetssverige.


Tomas Carlsson, vd för NCC

NCC minskar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget NCC, som tidigare har vinstvarnat, minskar omsättningen och vinsten enligt definitiva siffror.


Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson: "Energikostnaderna påverkar stora delar av verksamheten"

Bolag NCC har gått ut med en vinstvarning inför Q3 och det sämre resultatet påverkas främst av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry som brottas med ökade energikostnader. Samtidigt har bolaget haft problem med styrningen av vissa bostadsprojekt i Stockholmsregionen, något som föranlett organisationsförändringar enligt vd:n Tomas Carlsson. För Fastighetssverige berättar han mer om situationen.


Tomas Carlsson.

NCC vinstvarnar om Q3-siffrorna

Bolag NCC:s rörelseresultat för tredje kvartalet kommer att påverkas negativt av det ekonomiska läget, främst drivet av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry. Till följd av bristande projektstyrning görs också orelaterat till detta nedskrivningar i ett fåtal bostadsprojekt i Sverige.


Tomas Carlsson.

"Marknaden är just nu svårbedömd och vi ser högre risker än tidigare"

Bolag NCC ökar omsättning i mer osäker marknad.


Tomas Carlsson.

NCC: Lägre resultat än väntat – justerar utdelningspolicy

Bolag NCC:s rörelseresultat uppgick till -170 mkr i Q1 (-144), vilket var klart sämre än analytikernas förväntningar.


Tomas Carlsson.

NCC:s arbete mot målet om klimatneutralitet fortsätter

Bolag NCC:s hållbarhetsredovisning som nu är publicerad, visar att NCC har minskat sina klimatutsläpp med 41 procent jämfört med basåret 2015. Målet är att minska de egna utsläppen med 60 procent till 2030 för att kunna nå klimatneutralitet 2045. NCC stärker också arbetet med att minska utsläppen i värdekedjan och redovisar i år utsläpp från de viktigaste kategorierna.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC:s Q4: Ökad orderingång och stärkt rörelseresultat

Ekonomi/Finansiering Bra rörelseresultat och stark orderstock, konstaterar NCC i sin bokslutskommuniké.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

"Kan vi inte få tag i cement är påverkan förödande"

Bolag Från och med i måndags är det stopp i Cementas stenbrott på Gotland då bolaget inte längre har tillstånd att bryta kalksten. Många aktörer beroende av cement väntar nu oroligt på att bolaget ska få ett nytt tillstånd av regeringen och hos byggjätten NCC bättrar man på beredskapen för varje dag och förbereder sig för "tusen olika scenarier" enligt vd:n Tomas Carlsson. För Fastighetssverige berättar han mer om läget och förhoppningarna på en lösning.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC redovisar högre omsättning och resultat än väntat

Bolag NCC noterar god efterfrågan i samtliga marknader och rörelseresultatet ökade till följd av bättre resultat i entreprenadverksamheten och resultatavräknade fastighetsprojekt.


Heat kommer till Castellum i Örebro.

Heat till Castellum i centrala Örebro

Uthyrning Nu står det klart att det blir Heat, en etablerad restaurangaktör i Mellansverige som tar över köket efter Norrtull i det gamla SCB-huset oi Örebro.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC:s vd: "Ett långt track record av besvikelser"

Bolag NCC:s koncernchef Tomas Carlsson om vad nästa steg är för sorgebarnet i Finland, och hur bolaget återkommande kunnat hamna i situationen.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC öppnar för ny försäljningstaktik: “Kan absolut bli så"

Bolag Byggjättens starka balansräkning skapar nya möjligheter. Fastighetssverige berättar mer.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

Lägre siffror än väntat från NCC

Bolag NCC:s Q4-rapport kom in lägre än analytikernas förväntningar – Både rörelseresultat, omsättning och utdelning.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC:s nya mål: 16 kronor vinst per aktie 2023

Bolag Vid dagens kapitalmarknadsmöte presenterar NCC uppdaterade finansiella mål och hållbarhetsmål. Under dagen kommer vd Tomas Carlsson tillsammans med CFO Susanne Lithander och cheferna för de respektive affärsområdena att presentera en uppdatering av NCC:s status och strategiska inriktning.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC: Lägre resultat än väntat

Bolag NCC:s Q3-rapport når inte upp till analytikernas förväntningar.


NCC:s vd Tomas Carlsson och bostadsminister Per Bolund (Mp).

Bolund: Så kan Sverige bygga sig ur krisen

Bygg/Arkitektur I ett panelsamtal med bland andra NCC:s vd Tomas Carlsson redogjorde bostadsminister Per Bolund (Mp) kring hur han ser på byggbranschens del i maskineriet som ska kickstarta svensk ekonomi igen under den pågående pandemin. Såhär ser ministern på Sveriges möjligheter att bygga sig ur krisen.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

Förbättrat rörelseresultat för NCC

Bolag NCC förbättrade sitt rörelseresultat under såväl Q2 som H1, kassaflödet har förbättrats och bolaget har inte sett några väsentliga coronaeffekter på pågående projekt.


NCC säljer Road Services Sverige och Finland till Mutares.

NCC säljer Road Services Sverige och Finland till Mutares

Bolag NCC säljer den svenska och finska verksamheten inom division Road Services till det tyska noterade investmentbolaget Mutares (Frankfurt Stock Exchange: MUX). Affären beräknas få en marginellt negativ påverkan på resultatet och marginellt positiv påverkan på kassaflödet i det tredje kvartalet.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

Minusresultat från NCC

Bolag NCC, vars Q1 resultatmässigt är säsongsmässigt svagt, redovisar ett rörelseresultat om -69 miljoner kronor (-352), ett mindre minusresultat än analytikerna hade förväntat sig.