Image
Port 7 i Prag.

Skanska investerar i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar 20 miljoner euro, cirka 200 miljoner kronor, i den andra fasen av det kommersiella fastighetskomplexet Port 7 i Prag, Tjeckien. Fas två består av två kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 7 900 kvadratmeter.


Port 7 i Prag.

Skanska investerar 770 miljoner kronor i en ny kontorsbyggnad i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar 76 miljoner euro, cirka 770 miljoner kronor, i den första fasen av Port 7 i Prag, Tjeckien. Kontorsbyggnaden kommer att få tio våningar och en total uthyrningsbar yta på cirka 27 700 kvadratmeter, med två parkeringsplan under mark. Investeringen omfattar även garage för den planerade andra fasen av Port 7. Byggkontraktet uppgår till cirka 1,7 miljarder tjeckiska kronor, cirka 640 miljoner svenska kronor, vilket inkluderas i orderingången för Europa för det första kvartalet 2021.


Patrik Hall.

Heimstadens vd om utmaningarna efter jätteaffären

Bolag I början av året blev företaget den största privata fastighetsägaren i Tjeckien. Nu berättar Heimstadens vd Patrik Hall för Fastighetssverige om utmaningarna med corona, de problematiska delarna i affären och förklarar varför hyresrätten är helt rätt i tiden.


Patrik Hall.

Så ser Heimstadens Sverigeplan ut efter jätteförvärvet i Tjeckien

Transaktioner Heimstaden Bostad gör sin största fastighetsaffär någonsin i och med köpet av en bostadsportfölj i Tjeckien för nästan 14 miljarder kronor. Den massiva affären gör Heimstaden till Tjeckiens största privata fastighetsägare. Vd:n Patrik Hall berättar mer om hur affären gick till och hur bolaget har för avsikt att agera på den tuffa skandinaviska marknaden framöver.


Skanska bygger nytt i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar motsvarande cirka 465 miljoner kronor, i en nio våningar hög kontorsbyggnad om 16 000 kvadratmeter i affärsdistriktet Pankrác i Prag, Tjeckien.


Skanskas nye toppchef redo att gå in i Krakow

Karriär I september blir Björn Mattson ny vd för Skanskas bostadsutveckling i Europa och byter då ut Oslo mot Prag. För Fastighetssverige berättar han om vad han ser för möjligheter och utmaningar på den centraleuropeiska bostadsmarknaden.

Ny vd för Skanskas bostadsutveckling i Europa

Karriär Den 1 september i år tillträder Björn Mattsson som ny vd för Skanskas bostadsutveckling i Europa.


Skanska bygger stationsbyggnad i Tjeckien

Bygg/Arkitektur Skanska har skrivit kontrakt med det tjeckiska banverket, SŽDC, om att modernisera järnvägsstationen Ceská Lípa. Kontraktet är värt cirka 340 miljoner kronor.


Skanska säljer kontorsfastighet i Tjeckien

Transaktioner Skanska har sålt kontorsbyggnaden Corso Court i Prag till Invesco Real Estate. Värdet av transaktionen uppgår till cirka 520 miljoner kronor.


Skanska säljer i Tjeckien

Transaktioner Skanska säljer ett kontorsprojekt i Tjeckien för 184 miljoner kronor.


..och i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 267 miljoner kronor i ett kontorsprojekt i Prag, Tjeckien


Skanska halvmiljardsäljer i Polen

Transaktioner Skanska säljer City Green Court i Prag, Tjeckien, till Deka Immobilien Investment för motsvarande cirka 480 miljoner kronor.