Image
Mattias Höjer, professor, KTH, Monica von Schmalensee, arkitekt/partner, White Arkitekter och Ylva Frithiofson, enhetschef, Ramboll pratade om lokalsvinn på Stora Hållbarhetsdagen.

Trio överens: Tror vi kommer få ett överutbud av kontor

Bolag Under en majoritet av dygnets timmar står kontor och andra verksamhetslokaler tomma, ett lokalsvinn som är ohållbart i längden. Under Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen presenterade tre sakkunniga personer förslag på hur delning av kontorslokaler kan bli norm i framtiden.


David Hermansson, affärsutvecklare på Ramboll Sverige, berättar om företagets nya mobilspel för att förebygga smitta på byggarbetsplatser.

Här är mobilspelet som ska förebygga smitta på byggen

Bygg/Arkitektur Ramboll i Danmark har tagit fram ett mobilspel som ska hjälpa till att förebygga smitta på byggarbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer om hur det fungerar.


Magasin X.

Vasakronan hyr ut 1 700 kvadratmeter i Magasin X

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal om totalt 1 700 kvadratmeter med två aktörer i projektfastigheten Magasin X. Ramboll hyr 1 300 kvadratmeter och Tmpl Solutions 400 kvadratmeter. Det innebär att Magasin X når en uthyrningsgrad om 80 procent redan två år före projektavslut.


Sören Holm Johansen och Jens-Peter Saul från Ramboll och Mette Kynne Frandsen och Louis Becker Hansen från Henning Larsen.

Henning Larsen blir en del av Ramboll

Bolag Det världsberömda arkitektföretaget Henning Larsen blir en del av Ramboll Group. Den gemensamma visionen är att skapa hållbara städer och byggnader som svarar mot de globala utmaningarna.


Allt om de storslagna exploateringsplanerna i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Om exploateringen av det så kallade evenemangsstråket i centrala Göteborg maximeras i alla led kan mer än 1,1 miljoner kvadratmeter kontor, bostäder och upplevelsecentrum komma att breda ut sig mellan Svenska Mässan och Ullevi. Fastighetssverige berättar mer om de hissnande planerna.


Lars Brånn.

Ramboll rustar för framtidens utmaningar

Karriär I dag börjar Lars Brånn på Ramboll Sverige som market director resilience. Han kommer att leda arbetet med att utveckla ett mer robust och motståndskraftigt samhälle. Det handlar bland annat om att samhället ska bli bättre rustat att möta framtida utmaningar kopplade till klimatförändringar och ökad oro i omvärlden.


Ramboll har undersökt material och energiförbrukning vid byggnation.

Den glömda klimatbelastningen i byggnader

Bygg/Arkitektur Byggnader och byggsektorn svarar för nästan 40 procent av de årliga globala koldioxidutsläppen. Men att 28 procent av utsläppen är kopplat till material och energiförbrukningen som används vid byggnationen är mindre känt. Ramboll står bakom en ny rapport från World Green Building Council (World GBC) som fokuserar på att minska den inbäddade koldioxiden i byggnader och byggprocessens klimatpåverkan.


Anna Essehag och Louise König.

Nytt grepp om hållbarhetsfrågan hos Ramboll

Bolag Ramboll ser över sitt hållbarhetsarbete och stärker ledningen med två nya personer. En ny funktion med Louise König och Anna Essehag i ledningen för hållbarhetsarbetet ska förstärka och bidra till att Ramboll ytterligare växlar upp.


Västra sjöstaden i Trelleborg.

Trelleborg växer mot havet

Bygg/Arkitektur Trelleborg växer och bygger en helt ny stadsdel vid havet. Ramboll har tillsammans med EGA Erik Guidice Architects vunnit det strategiska uppdraget med att planera och utforma den nya stadsdelen.


Wellbo vässar sina äldreboenden med ny teknik

Bygg/Arkitektur Wellbo har ingått i ett samarbete med samhällsrådgivaren Ramboll för att utveckla sina äldreboendekoncept med ny teknik. Samarbetet ska också resultera i kortare byggtider. För Fastighetssverige berättar Carmith Mårtensson, vd för Wellbo mer om satsningen.


"Hyrorna 50 procent upp med marknadshyror"

Bostäder Ramboll har på Hyresgästföreningens uppdrag räknat på vad hyresnivåerna skulle bli i ett scenario med fri hyressättning på marknaden. I vissa stadsdelar i Stockholm och Göteborg skulle hyrorna öka med 50 procent från dagens nivåer.


Ramboll rekryterar arkitekt

Bolag Per Norberg har rekryterats till Ramboll och en tjänst som Senior Department Advisor. Han kommer närmast från Ågren.