Image
Peter Svensson.

Peter Svensson får dubbla vd-roller hos Einar Mattsson

Karriär Från den 1 juni blir Peter Svensson vd för Einar Mattsson Byggnads AB. Han efterträder Anna Mellström som lämnar för rollen som vd för Sollentunahem. Peter Svensson fortsätter samtidigt att leda Einar Mattsson Projekt AB.


Li Cederwall Frizzo.

Hon blir ny affärsutvecklingschef på Einar Mattsson

Bolag Einar Mattsson Projekt har värvat Li Cederwall Frizzo till rollen som ny affärsutvecklingschef. Som sådan kommer hon att ingå i bolagets ledningsgrupp. Hon kommer närmast från Heimstaden där hon haft rollen som affärsutvecklingschef inom Heimstaden Projektutveckling.


Peter Svensson.

Einar Mattsson köper av Skanska i Täby Park

Transaktioner Einar Mattsson har förvärvat fastigheten Månstenen 5 i den framväxande stadsdelen Täby Park av Skanska. För fastigheten som omfattar cirka 12 600 ljus bruttoarea finns en lagakraftvunnen detaljplan. På platsen planerar Einar Mattsson att ställa ett kvarter bestående av cirka 150 bostadsrätter. Fastigheten tillträds 2020 och produktionsstart är beräknad till senast 2021.


Peter Svenssons Einar Mattsson Projekt och Henrik Saxborns Castellum samarbetar i Hagastaden.

Castellum och Einar Mattsson startar samarbete i Hagastaden

Bolag Castellum och Einar Mattsson har ingått ett samverkansavtal med målsättning att utveckla kvarteren Sorbonne, Greifswald och Harvard, vilka alla ingår i det som betecknas som område D i Hagastaden, Stockholm. Områdena omfattar totalt cirka 23 000 kvadratmeter kontors- och kommersiella lokaler och 150-170 bostäder.


Peter Svensson.

Peter Svensson blir ny vd för Einar Mattsson Projekt

Bolag Peter Svensson börjar som vd för Einar Mattsson Projekt i början av september. Han har en mångårig branscherfarenhet och kommer närmast från vd-uppdraget för Peab Bostadsutveckling. Peter Svensson har dessförinnan arbetat på NCC, Skanska och Bjerkings. Han efterträder Barbro Frisch som arbetar som tillförordnad vd sedan årsskiftet.


Stora Bostadsdagen
Mattias Roos, Anette Frumerie och Peter Svensson diskuterar nyproduktionsmarknaden på Stora Bostadsdagen den 20 februari.

Nyproduktion: Hur djup är krisen?

Stora Bostadsdagen Marknaden för nyproducerade bostäder har svalnat – och bostadsutvecklarnas börskurser har fallit kraftigt. Hur ser ledande bostadsutvecklare på marknadsläget? Missa inte Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 20 februari.


Peab köper byggrätter i Kungsägen

Bygg/Arkitektur Peab Bostad förvärvar mark för bostadsbyggrätter i den nya stadsdelen Rankhus i Kungsängen, Upplands-Bro kommun. Förvärvet ger Peab möjlighet att utveckla och bygga totalt cirka 700 lägenheter för bostads- och hyresrätter.


Peab Bostad siktar mot toppen

Bolag Bolaget har gått igenom en omorganisation och omstrukturerat verksamheten.
– Jag såg en stor oslipad diamant som Peab ville att jag ska slipa till något riktigt bra, säger vd Peter Svensson.


Peab anställer affärsutvecklingschef

Karriär Peab rekryterar Sima Zangiabadi som ny affärsutvecklingschef på Peab Bostad. Hon kommer närmast från Jernhusen där hon senast jobbat som affärsutvecklare och strateg.


Peab Bostad tillsätter ny regionchef i Umeå

Bolag Peab har rekryterat Anders Åström som ny regionchef med ansvar för bostadsutvecklingen i norra Sverige.


Peab Bostad rekryterar nya chefer

Bolag Peab växlar upp segmentet bostadsutveckling ytterligare. Under senaste tiden har sex nya chefsbefattningar tillsatts inom Peab Bostad, som driver och utvecklar Peabs egenutvecklade bostadsprojekt.


Peab och SHH Bostad skapar 300 nya bostäder

Bolag Peab och SHH Bostad bildar ett gemensamt projektbolag med syfte att utveckla 300 nya bostäder i Nyköping och i Riksten Friluftsstad, Tullinge, fram till 2018.


Peab värvar chef från NCC

Karriär Peab rekryterar Peter Svensson som ny chef för bostadsutveckling inom affärsområdet Projektutveckling. Han kommer närmast från NCC.


NCC satsar på hyresrätter

Bolag NCC Boende satsar på att utveckla hyresrätter i egen regi. Under en rad år har NCC:s fokus legat på att enbart utveckla bostadsrätter och egna hem på den svenska marknaden, men från och med 2012 kommer även hyresrätter vara en del av kunderbjudandet.


NCC:s passivhus också Miljöbyggnad

Energi/miljö NCC:s passivhus i Beckomberga har miljöcertifierats enligt systemet Miljöbyggnad med nivå Silver. De är de första passivhusen i Sverige och det första nybyggda bostadsprojektet i Stockholm som certifieras enligt Miljöbyggnad.