Image
I februari 2021 tecknades en avsiktsförklaring mellan Castellum och Region Örebro län om möjligheten att hyra kontorslokaler på Klostergatan 23. Avtalet som nu tecknats avser 8 246 kvm kontorsyta fördelat på tre våningsplan.

Castellum tecknar 20-årigt avtal med Region Örebro

Uthyrning I februari 2021 tecknades en avsiktsförklaring mellan Castellum och Region Örebro län om möjligheten att hyra kontorslokaler på Klostergatan 23. Avtalet som nu tecknats avser 8 246 kvadratmeter kontorsyta fördelat på tre våningsplan. Region Örebro län kan härmed samla merparten av den administrativa verksamheten inom en och samma lokal.


Christian Claesson.

"Fastighetsägare måste ställa om kommersiella fastigheter"

Bolag Lundbergs Fastigheter är ett av de ledande fastighetsbolagen i Östergötland och för Fastighetssverige berättar regionchefen Christian Claesson vad bolaget har på gång i regionen och hur ser de på utvecklingen i regionen samt olika segment inom branschen.


I Örebro bygger Castellum världens första klimatneutrala polislokal.

Castellum bygger världens första klimatneutrala polislokal

Bygg/Arkitektur I centrala Örebro kommer Castellum att uppföra en kontorsbyggnad med Polisen som hyresgäst. Huset byggs helt i trä och certifieras enligt Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2. Målsättningen är att byggnaden ska ha netto-noll koldioxidutsläpp under sin livstid. Projektet beräknas kosta cirka 225 miljoner kronor inklusive förvärvad byggrätt om 15 miljoner kronor och ge en hyresintäkt om 15 miljoner kronor på årsbasis.


Castellum i Örebro hyr ut till Friskis & Svettis

Uthyrning Under oktober i år kommer Friskis & Svettis att öppna sin fjärde anläggning på Aspholmen i Örebro.


Ny Örebrochef på Castellum utsedd

Karriär Per Gawelin gick vidare och blev vd för Castellum Region Mitt. Han efterträds nu som affärsområdeschef i Örebro på Castellum av Nicklas Westberg.


”Har aldrig haft några direkta karriärplaner”

Karriär Först gjorde han 112 matcher för Örebro SK och debuterade i svenska landslaget. Nu blir han vd för region Mitt i Castellum med ett fastighetsvärde på drygt 20 miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar Per Gawelin om hur idrotten påverkat hans ledarskap – och hur han gått från förvaltare till region-vd på knappt tio år.

Gawelin ny vd för Castellum region Mitt

Karriär Per Gawelin kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Castellums kontor i Örebro. Han kommer även att ingå i Castellums koncernledning.


Gawelin ny vd för Castellum region Mitt

Karriär Per Gawelin kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Castellums kontor i Örebro. Han kommer även att ingå i Castellums koncernledning.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Citypassagen i Örebro.

Inspiration: Smarta projekt

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen presenteras två pågående projekt ingående; ett digitalt byggprojekt och en ”nearly zero energy-building”. Seminariet är på torsdag - anmälan stänger i kväll!


Castellum hyr ut 4 300 kvadratmeter till Försäkringskassan

Uthyrning Försäkringskassan i Örebro flyttar till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen, som ligger alldeles intill resecentrum.


Citypassagen i Örebro.

Castellum hyr ut till Migrationsverket

Uthyrning Migrationsverket samlar all sin verksamhet i Örebro på en adress. Från och med våren 2019 flyttar verket till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen alldeles invid resecentrum.