Image
Kajsa Hessel.

Kajsa Hessel blir vd för Svensk Byggtjänst

Karriär Kajsa Hessel har utsetts till ny vd för AB Svensk Byggtjänst. Hon kommer närmast från en tjänst som regionchef hos Sweco. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 april och efterträder Urban Månsson som valt att lämna efter fem år som vd.


Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna

Hälften av cheferna upplever machokultur

Sverige Nästan hälften av cheferna inom samhällsbyggnad uppfattar att det finns machokultur på jobbet. Diskriminerande skämt är det enskilt största problemet: 7 av 10 chefer anser att det skämtas grovt. Det visar Byggchefernas Machoindex som lanseras idag – ett mätverktyg utvecklat i samarbete med forskare och tillgängligt för alla.


Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna

Olika mycket jämställt i samhällsbyggnadssektorn

Sverige Trots att fastighetsbranschen utpekats som jämställd är den bara aningen bättre än medianen för alla branscher i Sverige. På vissa delområden har byggbranschen kommit längre. Mest jämställd av alla delbranscher inom samhällsbyggnad är el/energi. Det visar en ny rapport från Byggcheferna i samarbete med Nyckeltalsinstitutet.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala – om korruption inom samhällsbyggnadssektorn

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna berättar på UKK den 9 oktober om korruptionen inom bygg- och samhällsbyggnadssektorn.


Byggcheferna deltar på Pride för första gången. Bland annat håller Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel i ett föredrag i samarbete med RFSL.

Byggcheferna debuterar på Pride

Bolag För första gången deltar Byggcheferna, branschföreningen för ledare i samhällsbyggnad, i Pride Stockholm.


Bengt Johansson.

Forsen köper Projektgaranti

Bolag Forsen har förvärvat samtliga aktier i Projektgaranti, som en del i en uttalad tillväxtstrategi.
– Förvärvet stärker upp vårt erbjudande till marknaden, och framförallt den strategiskt viktiga marknaden i Göteborg. Nu förvandlar vi gammal konkurrens till gemensam styrka, säger Bengt Johansson, vd, Forsen.


"Byggbranschen är för bögar"

Bygg/Arkitektur I dag är det internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi. Byggcheferna och RFSL uppmärksammar i gemensam kampanj att det bara finns ett fåtal öppna hbtq-personer i byggbranschen.


Ann Gunnarsson ny regionchef på Projektgaranti

Bolag Ann Gunnarsson är ny regionchef för Projektgarantis Stockholmskontor. Hon kommer senast från tjänsten som fastighetschef på Uppsalahem och dessförinnan har hon arbetat på Swedavia Konsult och Skanska Nya Hem.