Image
Ett tiotal samarbetspartner startar ett nytt innovationsprojekt kring co-living.

Samarbetar kring delat boende

Bostäder Ett tiotal aktörer startar ett omfattande samverkansprojekt för att få svar på hur vi i framtiden ska utforma olika former av delat boende – co-living – så att de blir så hållbara som möjligt ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.


HSB Living Lab provar hållbart koncept – höns

Bolag HSB Living Lab har blivit med hönor. Förutom ett socialt experiment är syftet med hönsen att de boende ska lära sig mer om matsvinn, och hur vi kan konsumera och kompostera mer hållbart. Hönshuset är precis som HSB Living Lab byggt av moduler. Fästena som håller ihop hönshuset är 3D-printade och är gjorda av majs- och sockerstärkelse.


HSB Living Lab får internationellt miljöpris

Energi/miljö HSB Living Lab har vunnit tredje pris i kategorin Smart Builing i tävlingen Green Bulding Solutions Awards.


HSB Living Lab studerar beteenden kring matsvinn

Bolag Beteendelabbet och HSB Living Lab ska tillsammans genomföra projektet för att förstå och försöka påverka boendes beteenden kring matsvinn. Till sin hjälp har de 33 boende i HSB Living Lab, Göteborg.


Fastighetskvinnan

Framtidens boende – de första resultaten presenteras

Fastighetskvinnan I juni flyttade de första hyresgästerna in i HSB Living Lab i Göteborg – ett kombinerat bostadshus och laboratorium, där forskare i realtid studerar de boende för att få fram hållbara produkter och tjänster som ska utveckla framtidens boende.
På seminariet Fastighetskvinnan presenteras de första forskningsresultaten.


Nu kommer HSB Living Lab till Göteborg

Bygg/Arkitektur På söndag går första lastbilen från fabriken i Emtunga med modulerna som ska bli HSB Living Lab. Huset klickas ihop på plats och ska stå färdigt inom två veckor.


Elfa och HSB Living Lab samarbetar om förvaring för framtidens boende

Bolag HSB och Elfa har ingått avtal om att forska kring framtidens hållbara bostäder. Elfa ska särskilt bidra med att skapa flexibel och ytsmart förvaring. Samarbetet sker i projektet HSB Living Lab och möjliggör ny forskning inom området. Resultatet ska användas för att utveckla framtidens boende med fokus på hållbara lösningar.


Så här kommer HSB Living Lab att se ut

Bostäder HSB har lämnat in bygglovsansökan för HSB Living Lab, det unika forskningsprojektet för framtidens boende. Därmed offentliggörs för första gången hur HSB Living Lab kommer att se ut. Det är arkitektkontoret Tengbom som ritat huset som kommer att byggas på Chalmers campusområde i Göteborg.