Image
Technopolis campus i Gårda

Telia förlänger hos Technopolis

Uthyrning Technopolis förlänger hyresavtal med Telia i Göteborg. Bolaget ser det som ett långsiktigt nyckelavtal som möjliggör att Technopolis koncept nu implementeras fullt ut.


Jonas Stenberg och Jimmy Olsson från ESS presenterade konceptet på torsdagen.

ESS öppnar hotell i Kineum i Gårda

Uthyrning Jimmy´z blir namnet på ESS Groups hotell i 27 våningar höga Kineum i Gårda.
– Vi öppnar inte ett nytt hotell i Gårda – vi bygger en destination i destinationen, säger Jonas Stenberg, vd på ESS Group.


Skanska investerar 1,8 miljarder i Citygate

Bolag Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Gårda i Göteborg.


Finskt bolag går in i Sverige – miljardköper

Transaktioner Ett finskt börsnoterat fastighetsbolag gör sitt första förvärv i Sverige och köper för närmare 1,2 miljarder kronor.


Lundbergs tar full kontroll över Gårdakvarter

Transaktioner Lundbergs köper en fastighet av Platzer i norra Gårda och får därmed rådighet över hela kvarteret, där man tänker sig ett större kontorsprojekt.


Botrygg rustar upp rivningshotade lägenheter i Gårda

Bygg/Arkitektur Botrygg får markanvisning för de tidigare rivningshotade kvarteren i Gårda, bredvid Liseberg i Göteborg. I och med beslutet tryggas nu 110 lägenheter.


Platzer hyr ut 2 400 kvadratmeter till Gårda Meetingpoint

Uthyrning Platzer har tecknat ett sexårigt avtal med Gårda Meetingpoint, tidigare Gårda Business Hotel, om cirka 2 400 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Gårda 16:17 på Drakegatan 10. Uthyrningen ger Gårda Meetingpoint möjlighet att utveckla ett nytt aktivitetsbaserat koncept inom kontorshotell.


92 procent uthyrt hos Platzer i Gårda

Uthyrning Platzer har tecknat ett femårigt avtal med GR – Göteborgsregionens kommunalförbund – på 3 200 kvadratmeter i kontorsprojektet på Anders Personsgatan 2-8 i Gårda Norra.


Stor uthyrning markerar byggstart i Gårda

Uthyrning Platzer har tecknat ett sexårigt hyresavtal om 7 300 kvadratmeter i Gårda i Göteborg. Uthyrningen innebär att man nu startar projektutvecklingen av fastigheten Gårda 3:14.


Platzer bygger i Göteborg – de får uthyrningsuppdraget

Bygg Platzer Fastigheter har det senaste året köpt flera fastigheter i Gårda i Göteborg. Nu bygger man en ny kontorsfastighet i området och har valt uthyrningskonsult.


75 procent uthyrt i Gröna skrapan

Uthyrning Skanska har tecknat hyreskontrakt med PV Enterprise och Imano i det nya energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Gröna Skrapan i Göteborg. Därmed är cirka 75 procent av huset uthyrt, som med sina sexton våningar blir ett landmärke i Göteborg.


Platzer köper mer i Gårda

Transaktioner Platzer köper resterande del av en fastighet man sedan två år äger till hälften, i Gårda, Göteborg.