Image
Kvarteret Garnisonen. Den nya byggnaden planeras uppföras ovanpå befintlig lågdel som är utpekad med en röd pil.

Jätten nekas bygglov för nytt city-kontor

Bygg/Arkitektur Vasakronan vill riva och bygga nytt inom jättefastigheten Garnisonen på Gärdet. Fastighetssverige berättar mer om planerna som kommunen inte anser lämpliga för platsen.


Till höger syns planområdet markerat i rött och till vänster syns förslagen på nya byggnadsvolymer i gult. Än så läge rör det sig bara om en modellbild och gestaltningen kommer att tas fram under arbetet med detaljplanen.

Här är tunga duons utvecklingsplaner vid Gärdet

Bygg/Arkitektur Vasakronan och SBB är två av aktörerna som vill utveckla sina fastigheter vid Gärdet i Stockholm genom att tillföra mer kontor samt bostäder och hotell. Fastighetssverige berättar mer om projektet som väntas få positivt planbesked innan jul.


Kungsleden hyr ut 2 600 kvadratmeter till Ahlsell på Gärdet.

Kungsleden hyr ut på Gärdet

Uthyrning Kungsleden hyr ut 2 600 kvadratmeter till Ahlsell som öppnar en ny butik på Gärdet i Stockholm.


Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet.

Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet

Bostäder Nu är bygget av 46 hyreslägenheter i Lövgärdet, Angered igångsatt. Projektet Solfjädern är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttningsstart hösten 2021.


Hans Wallenstam.

Wallenstam säljer till Länsförsäkringar för 420 miljoner

Transaktioner Avtal har tecknats om försäljning av Wallenstams nyproduktionsprojekt i kvarteret New York på Gärdet i Stockholm. Köpare är 14 Länsförsäkringsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, vilka planeras tillträda fastigheten när den står färdig den 15 december 2020.


Capman hyr ut 5 000 kvadratmeter på Gärdet till Rekryteringsmyndigheten

Uthyrning Totalförsvarets rekryteringsmyndighet har tecknat ett hyresavtal med Capman avseende cirka 5 000 kvadratmeter i fastigheten Lybeck 2 på Gärdet i Stockholm.


…Och så går bolaget vidare efter den kraschade bytesaffären i Göteborg

Bolag När Victoria Parks bytesaffär med Framtidenkoncernen kraschade i början av januari blev bolaget sittandes med ett rejält markområde i norra Göteborg. För Fastighetssverige berättar man om planerna för projektet.


Victoria Park manar till lugn

Transaktioner Efter busslaster med demonstranter och ovanligt hård kritik från Hyresgästföreningen manar Victoria Park nu till lugn gällande den omskrivna affären i Rannebergen i norra Göteborg. ”Oron är obefogad”.


Efter domen: Aros Gärdetprojekt på väg att bli verklighet efter sju år

Bygg/Arkitektur Aros Bostad vinner dom i mark- och miljööverdomstolen och projektstartar cirka 140 lägenheter på Gärdet i Stockholm.


Första spadtaget för Patriam Gärdet

Bostäder I går togs första spadtaget till bostadsprojektet Patriam Gärdet i centrala Stockholm. 36 exklusiva och hållbara hem som under 2017 ska stå klara för inflyttning.


Victoria Park köper ett större fastighetsbestånd i Lövgärdet i Göteborg av Stena Fastigheter för 925 miljoner kronor.

Victoria Park
storköper i Göteborg

Transaktioner Victoria Park köper ett större fastighetsbestånd i Göteborg för 925 miljoner kronor.


NCC köper mark och bygger i Uppsala

Bygg/Arkitektur NCC har köpt mark av Uppsala Akademiförvaltning på Kapellgärdet i Uppsala, intill NCC:s pågående projekt Västra Orgeln. Därmed kan NCC bygga ytterligare 250 bostäder som beräknas vara klara under 2017.


170 nya smålägenheter på Gärdet

Bygg/Arkitektur På torsdag i nästa vecka väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att starta planarbetet för 170 smålägenheter på Gärdet i Stockholm. Detaljplanen gör det möjligt att bygga om en befintlig kontorsfastighet på Tegeluddsvägen 70-80 till bostäder samt höja byggnaden med tre våningar. Lägenheterna planeras bli mellan 16 och 25 kvadratmeter stora.


SEB Trygg Liv säljer
kontorsfastighet på Gärdet

Transaktioner SEB Trygg Liv har sålt en kontorsfastighet om drygt 8 000 kvadratmeter på Gärdet. I och med försäljningen fortsätter man sin fokusering på CBD i portföljen.


AMF säljer för 420 miljoner

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Stettin 6 på Tegeluddsvägen i Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 420 miljoner kronor.