Image
Intea ökar i Kristianstad.

Intea etablerar ny projekt- och förvaltningsorganisation i Kristianstad

Bolag Inteas fastighetsbestånd i södra Sverige har under de senaste åren vuxit snabbt genom flera förvärv. I området pågår även flera omfattande nybyggnadsprojekt. Med Kristianstad bedriver nu Intea förvaltnings- och projektarbete med egen organisation på sex orter i Sverige.


Henrik Lindekrantz och Christian Haglund, Inteas grundare.

Intea siktar på börsen

Bolag Intea Fastigheter AB har påbörjat ett arbete med avsikt att ansöka om att bolagets aktier ska tas upp till handel på Nasdaq Stockholm.


Intea tecknar samarbetsavtal med Högskolan Kristianstad.

Intea i samarbete om 30 000 kvadratmeter högskola

Bygg/Arkitektur Intea och Högskolan Kristianstad har ingått samarbetsavtal kring det nya Citycampusprojektet. Målet är att gemensamt skapa en ny central högskola om cirka 30 000 kvadratmeter.


Charlotta Wallman Hörlin ansluter till Intea och Ossie Everum närmar sig pensionen.

Wallman Hörlin ansluter till Intea – Everum i pension

Karriär Charlotta Wallman Hörlin har utsetts till operativ chef i Intea Fastigheter AB med ansvar för juridik och regelefterlevnad, kommunikation samt HR-frågor inom verksamheten. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp, och går också in som vd i rådgivningsbolaget Intea AB.


Nyanställningar och ny organisation på Intea

Karriär Under sommaren har Stefan Eriksson och Ulrika Grewe Ståhl anslutit till Intea. Ett par andra organisationsändringar har genomförts.


Karlsro 1 i Solna.

Intea köper av Profi i Solna

Transaktioner Intea Fastigheter köper fastigheten Karlsro 1 i Solna kommun av Profi Fastigheter. Fastigheten omfattar drygt 12 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Inteas grundartrio vill göra samma resa igen

Bolag Topp tio över största nettoköparna 2016. Inteas första år på marknaden har varit offensivt – så ser grundaren Henrik Lindekrantz på framtiden, strategin, likheterna med hans tidigare bolag Vacse och varför man startade nytt.


Galjaden köper fastighet i Habo

Transaktioner Galjaden Fastigheter har köpt fastigheten Kämparp 1:8 i Habo som omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 8 100 kvadratmeter.


”Vi letar ständigt förvärv”

Bolag Inteas fastighetsbestånd uppgår efter förvärven i Linköping och Östersund till ett värde av 3,5 miljarder kronor. Men bolaget letar kontinuerligt nya fastigheter.
– Vi har som målsättning att om några år fyrdubbla värdet på beståndet, säger vd Henrik Lindekrantz till Fastighetssverige.


Vacsetrio bakom nytt bolag - första förvärvet klart

Transaktioner Intea Fastigheter AB, med fyra pensionsstiftelser i ryggen, köper en portfölj om 32 000 kvadratmeter med Högskolan i Halmstad som hyresgäst.


Industrihus hyr ut till Dekra

Uthyrning Dekra Industrial flyttar från centrala Västerås till Hälla industriområde där företaget kommer att hyra 540 kvadratmeter.


Vacse stärker ledningsgruppen

Bolag Vacse stärker upp sin ledningsgrupp. Christian Haglund har anställts som finanschef/CFO och Henrik Lindekrantz som chefjurist. Vidare har Ossie Everum lämnat alla andra operativa uppdrag för att fokusera på sin roll som Vacses vd.


Humlegården hyr ut i Solna strand

Uthyrning Humlegården Fastigheter har skrivit hyreskontrakt med Dekra Industrial AB om 2 240 kvadratmeter på Hemvärnsgatan 11 i Solna strand.