Image
Lars EO Svensson sågar det senaste amorteringskravet.

Lars EO Svensson sågar amorteringskravet

Bostäder Lars EO Svensson, professor i nationalekonomi och tidigare vice riksbankschef drar i en ny rapport som tagits fram tillsammans med Stockholms Handelskammare slutsatsen att amorteringskravet infördes på felaktiga grunder och påverkat framförallt unga och personer utan större eget kapital negativt.


Urban Escapes nya hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan är klart för inflyttning.

Nu öppnas porten till Urban Escape

Bolag Urban Escapes nya hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan fylls nu av hyresgäster som WeWork, EQT och Netlight. Med det nya huset öppnas portarna till kvarteret och höjer pulsen i city. Kvarteret står fullt uthyrt.


Daniella Waldfogel.

Waldfogel får ny roll på Handelskammaren

Karriär Daniella Waldfogel, i dag näringspolitisk expert hos Stockholms Handelskammare, tillträder en nyinstiftad roll som näringspolitisk chef.


"22 nya tunnelbanestationer ger 200 000 bostäder"

Stockholm Stockholms län är en av Europas snabbast växande regioner och en attraktiv plats för företagsetableringar. För att hantera befolkningstillväxten föreslår Stockholms Handelskammare i en ny rapport att tunnelbanan byggs ut med 22 nya stationer, vilket kan ge 200 000 nya bostäder.


"Skattebefriad andrahandsuthyrning skapar 28 000 bostadstillfällen"

Stockholm Varje dag växer Stockholms län med två fullsatta bussar. Bostadsmarknaden har utvecklats till regionens allvarligaste tillväxthinder. En ny rapport från Stockholms Handelskammare visar att 28 000 bostadstillfällen kan skapas i Stockholms län. En kraftfull åtgärd är att göra det skattefritt att hyra ut upp till hälften av den egna bostaden.


”100 000 bostäder kan byggas i naturreservat i Stockholm”

Bygg/Arkitektur Stockholms Handelskammare vill frånta kommuner rätt att inrätta nya naturreservat och att vissa naturreservat med ringa skyddsvärd mark ska bebyggas.