Image
Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.


Byggpartner bygger åt Stöten Fastighet AB.

Bygger bostadsrätter i Stöten

Bygg/Arkitektur Byggpartner har tecknat avtal med Stöten Fastighet AB om att bygga 48 lägenheter i nära anslutning till liftar och service i Stöten i Sälenfjällen.


Sture Nilsson menar att Byggpartners rötter i Dalarna är värda att bygga vidare på. ”Sunt förnuft från Dalarna” kanske är en slogan man kan skratta åt i Stockholm men jag är övertygad om att det är just detta som även storstadskunderna alltmer efterfrågar – enkelhet och förtroendeskapande", säger han.

"Jag ska inte ses som en Stockholms-vd"

Bolag Tillväxt med lönsamhet – och aldrig glömma rötterna.
Byggpartners nytillträdde vd Sture Nilsson berättar om hur årets börskomet på byggsidan ska växa ytterligare, om hållbarhet och träbyggande – och tankarna kring att som stockholmare leda ett bolag med stark förankring i Dalarna.


Fredrik Leo, avgående vd för Byggpartner.

Förbättrade siffror från Byggpartner

Bolag Byggpartner redovisar fortsatt stark orderingång, rekordstor orderstock, ökad omsättning – och marginal.


Lotta Renheim och Emma Eriksdotter.

Byggpartner bygger koldioxidneutrala Villazero med kvinnligt arbetslag

Bygg/Arkitektur Ett husbygge som ska lyfta hållbarhet och jämställdhet. Det är tanken med koldioxidneutrala och Svanenmärkta Villazero, som ska byggas av ett helt kvinnligt arbetslag. Byggpartner är entreprenör för det unika projektet.


Lillsidan i Enköping.

Byggpartner bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu ska ett industriområde i centrala Enköping genomgå en totalomvandling och bli attraktiva bostadskvarter med varierad bebyggelse. Byggpartner har skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter samt med Ica Fastigheter om att bygga en matbutik.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner höjer utdelningen

Bolag Byggpartner redovisar genomgående positiva siffror och höjer utdelningen till 3,50 kronor (3,25).


Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner tecknar kontrakt för bostäder med Gavlegårdarna

Bostäder Nu har Byggpartner och Gavlegårdarna tecknat kontrakt om ett nytt bostadsprojekt i Södra Hemlingby utanför Gävle. Projektet omfattar nyproduktion av 132 hyresrättslägenheter.


Sture Nilsson.

Sture Nilsson blir ny vd för Byggpartner

Karriär Sture Nilsson lämnar vd-posten på Zengun och blir ny vd på Byggpartner. Fredrik Leo övergår till en ny roll inom koncernen.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner: Rekordhög orderingång och orderstock

Bolag Byggpartner redovisar en något längre omsättning och resultat för Q3 än motsvarande period förra året. Men orderingången och orderstocken är rekordhöga.


Byggpartner rekryterar ny CFO

Bolag Erik Foberg tillträder som ny CFO för Byggpartner den 1 januari 2021. Han är civilekonom och har en bakgrund från corporate finance med erfarenhet från ett flertal banker och fondkommissionärsfirmor.


Skiss över projektet i Södra Hemlingby, med skola, förskola, vårdboende och idrotthall.

Byggpartner tecknar stort partneringavtal med Gavlefastigheter

Bygg/Arkitektur Byggpartner har ingått kontrakt med Gavlefastigheter om att bygga skola, förskola, vårdboende och idrottshall i den nya stadsdelen Södra Hemlingby i Gävle.


Martin Lindkvist, till vänster, lämnar CFO-posten. Till höger vd Fredrik Leo.

Byggpartner utser ny CFO – företrädare hoppar av efter ett halvår

Karriär Byggpartner genomför en organisationsförändring och ger Rolf Andersson, som redan finns i företaget, uppdraget som t.f. CFO. Rolf Andersson är civilekonom med meriter som CFO från internationella börsnoterade företag samt mångårig erfarenhet av revisionsarbete.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Affär till Byggpartner

Bolag Företaget erhåller preliminär tilldelning av ett renoveringsprojekt i Akalla.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner avvaktar med utdelningen

Bolag Styrelsen i Byggpartner beslutar under rådande omständigheter att avvakta utdelningen om 3,25 kronor per aktie som tidigare presenterats.


Byggpartner får bygguppdrag av Diös.

Byggpartner bygger Trafikverkets nya anläggning i Borlänge

Bygg/Arkitektur Sommaren 2022 kommer Trafikverkets utvecklade huvudkontor stå klart i Borlänge. Diös har upphandlat Byggpartner som generalentreprenör för projektet med ett avtal som innebär utveckling och tillbyggnad av fastigheten på Röda Vägen i centrala Borlänge. Planerad byggstart är per omgående.


Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner hämtar CFO från H&M

Karriär Martin Lindkvist, närmast från H&M:s koncernstyrning, blir ny CFO på Byggpartner.
Han efterträder Helena Blom, som valt att avsluta sin tjänst.


Byggpartner får renoveringsuppdrag av Uppsalahem.

Byggpartner renoverar för Uppsalahem

Bygg/Arkitektur Byggpartner har fått uppdraget att renovera 108 lägenheter i kvarteret Blåklinten åt Uppsalahem. Byggentreprenaden beräknas uppgå till cirka 125 miljoner kronor.


Projektet Skattsedeln där ByggPartner bygger tre kombinerade bostads- LSS och förskolebyggnader i ett annorlunda format åt HEFAB.

Därför pekar kurvan uppåt igen för Byggpartner

Bolag "Fortsatt kraftig tillväxt, ökad marginal och ökat resultat" – så sammanfattar Byggpartners vd Fredrik Leo årets tredje kvartal. För Fastighetssverige berättar han om ett viktigt trendbrott och hur företaget förändrat sitt sätt att jobba med byggprojekten.