Image
Carola Lavén.

Lavén: "Vi är inte nöjda med rörelsemarginalen"

Bolag Besqabs rörelsemarginal för 2020 hamnade långt under det nysatta målet på minst tio procent. När bokslutet presenterades gav vd:n Carola Lavén sin syn på hur målet ska uppnås framöver och förmedlade en positiv framtidssyn för bostadsmarknaden som helhet.


Kerstin Gillsbro.

Kraftigt resultatras för Jernhusen – föreslår slopad utdelning

Bolag Jernhusen redovisar kraftiga resultattapp till följd av coronakrisens effekter. På grund av detta föreslår styrelsen att ingen utdelning ska lämnas.


Markus Henriksson, fastighetsanalytiker på Pareto.

Analytikerduon om Castellums bokslut

Bolag Fastighetsanalytikerna Markus Henriksson och Fredrik Stensved på Pareto Securities synar Castellums bokslut för Fastighetssverige. De imponeras av den oväntat starka nettouthyrningen och bolagets ökade aggressivitet på marknaden. Så här ser de på Entra-affären och Castellums förutsättningar om affären inte skulle bli av.


Henrik Saxborn.

Castellum föreslår höjd utdelning för 23:e året i rad

Bolag Castellum redovisar stark tillväxt i bokslutet för 2020 där förvaltningsresultatet uppgick till 3 380 mkr (3 146), motsvarande 12,35 kronor (11,52) per aktie, en ökning med 7 procent. Bolaget föreslår även höjd utdelning för 23:e året i rad.


Magnus Andersson

Aros trotsar trög marknad – så fick försäljningen en boost

Bolag Med markant ökade resultat och en stigande försäljning under 2019 ser Aros vd Magnus Andersson med stor tillförsikt på 2020. För Fastighetssverige berättar han bland annat om vad som ligger bakom bolagets fina fjolår och hur han ser på den avvaktande Stockholmsmarknaden och dess framtid.


Erik Selins Balder gjorde ett starkt 2019.

Därför fick Balder ge sig i striden om NRK-huset

Bolag Vd:n och grundaren Erik Selin berättar för Fastighetssverige om varför 2019 blev ett så framgångsrikt år för Balder – och hur nära man var att säkra det hett eftertraktade NRK-huset i Oslo som nyligen såldes för ett rekordbelopp.


Christian Lindberg, CFO på K2A.

Så har noteringen gett K2A ett lyft

Bolag K2A:s CFO Christian Lindberg berättar för Fastighetssverige varför 2019 blev ett framgångsrikt år för bolaget och hur planen ser ut för fortsatt tillväxt under 2020.


Andreas Wahlén, vd NP3.

Wahlén: Så mycket kan NP3 växa

Bolag NP3 fortsätter att ha vind i seglen på sin tillväxtresa och levererade bolagets högsta resultat någonsin under 2019. För Fastighetssverige berättar vd:n Andreas Wahlén om vad som möjliggjorde det historiska året, hur förutsättningarna ser ut på marknaden och hur mycket bolaget kan växa under året.


Per-Axel Sundström, CFO Oscar Properties.

Oscar om katastrofsiffrorna: "Svagt, men..."

Bolag Oscar Properties vände förlust till vinst i resultatet och ökade soliditeten under sista kvartalet 2019. Men kärnverksamheten står mer eller mindre still – inte en enda bostad såldes eller bokades under perioden. Fastighetssverige berättar mer om den pressade bostadsutvecklarens planer för att vända den negativa trenden.


Fredrik Lidjan.

"Alla stjärnor står rätt på himlen"

Bolag 2 678 produktionsstartade bostäder – det är det stora glädjeämnet när Magnolias vd Fredrik Lidjan sammanfattar 2019. För Fastighetssverige berättar han mer om varför produktionsvolymen ökat så mycket och om bolagets ambitiösa planer för 2020.


Siv Malmgren, vd för John Mattson.

Så ska John Mattson bygga på historiskt 2019

Bolag John Mattsons vd och CFO berättar om varför 2019 blev ett historiskt år för bolaget och hur man ska öka tillväxten ytterligare under 2020.


Humlegårdens förvärv av fastigheterna Landbyska verket 8 och 9 var en av höjdpunkterna under 2019 för vd:n Anneli Jansson.

Rekordstarkt Humlegården suktar efter mer

Bolag Sedan 2016 har Humlegården dubblerat sitt fastighetsvärde och mer än fördubblat förvaltningsresultatet. Tillväxtresan fortsätter efter ett 2019 som överträffade vd:n Anneli Janssons förväntningar. För Fastighetssverige berättar hon mer om varför bolaget nu är historiskt starkt och hur planerna ser ut för att bibehålla den höga nivån framöver.


Anette Frumerie.

Så ska Frumerie avsluta på topp: "Marknaden känns stark"

Bolag Anette Frumerie har släppt sin sista bokslutskommuniké som vd för Besqab – och den täcker ett år då framför allt antalet sålda och startade bostäder ökade kraftigt jämfört med 2018. För Fastighetssverige berättar hon mer om varför 2019 blev ett starkt år och hur hon ser fram emot att avsluta på topp innan flytten till Rikshem.


Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter.

Snabbväxaren tar för sig – kan miljardinvestera

Bolag Intäkterna ökade, resultatet ökade och fastighetsvärdet växte med nästan 50 procent. Listan över Maxfastigheters framgångsrika 2019 skulle kunna göras ännu längre – och det är också bolagets målsättning under 2020. Vd:n Håkan Karlsson berättar mer om succéåret och hur bolaget ska fortsätta att växa under 2020.


Börsbolag byter fokus - vd:n avgår

BOLAG Vd:n för ett av börsbolagen avgår vid nästa årsstämma.
Samtidigt förbereder bolag ett ändrat fokus och utreder en försäljning av delar av beståndet. I går föreslog styrelsen dessutom en extrautdelning motsvarande nästan 20 procent av gårdagens slutkurs. Aktien steg med med tolv procent i går.


Tengbom expanderar i Öresundsregionen

BOKSLUT För att erbjuda sina kunder i Öresundsregionen helhetslösningar inom arkitektur utvecklar nu Tengbom ett Region Syd.


Positivt från Brinova

BOKSLUT Brinova redovisar ett bra bokslut och höjer utdelningen från 3,00 kronor till 3,50.
- 2009 har varit ett bra år för Brinova. Året har givit oss den bästa avkastningen på eget kapital i fastighetsrörelsen någonsin, säger vd Anders Silverbåge.


Balder steg efter besked om fondemission

BOKSLUT Balder planerar att genomföra en fondemission. Detta framgår av bokslutet, och fick aktien att stiga med runt sju procent i går.
Men det blir ingen utdelning.


Förbättrat resultat för Corem

BOKSLUT Corem redovisar ett förvaltningsresultat för 2009 som var 32 procent bättre än föregående år.


Hufvudstaden höjer utdelningen

BOKSLUT Hufvudstadens styrelse höjer utdelningen till 2,10 kronor per aktie (1,90).