Image
Göteborg 400+
De leder Göteborg 400+ den 21 maj: Karin Sjöström Andersson, Björn Siesjö, moderator Karin Klingenstierna och Susanne Åhlén.

De leder Göteborg 400+

Göteborg 400+ Moderator Karin Klingenstierna får hjälp av en mycket initierad expert/branschpanel på seminariet Göteborg 400+ den 21 maj.


Göteborg har fått sin första arkitekturpolicy.

Göteborg har fått sin första arkitekturpolicy

Göteborg Göteborg ska utvecklas och förändras mycket de kommande decennierna. För att detta ska resultera i ett hållbart stadsbygge, såväl ekonomiskt, socialt som ekologiskt, måste kvaliteten i den kommande stadsutvecklingen sättas i fokus. Därför har staden nu tagit fram en arkitekturpolicy.


"Att peka på en kungastaty gör folk tokiga"

Bygg/Arkitektur Filmregissören Ruben Östlund och Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö möttes under Fastighetssveriges event 400+ i ett samtal om social stadsplanering.


Göteborg 400+
Ruben Östlund kommer till seminariet Göteborg 400+.

Oscarsregissören till Göteborg 400+

Göteborg 400+ Ruben Östlund, som var Oscarsnominerad och vann Guldpalmen för sin film The Square, kommer till Fastighetssveriges framtidsseminarium Göteborg 400+ den 30 maj!


Göteborg 400+
Björn Siesjö, Morgan Furby, Carin Hjulström, Patrik Lindström och Urban Hammarlund.

De leder Göteborg 400+

Göteborg 400+ Carin Hjulström blir moderator för framtidsseminariet Göteborg 400+. Till sin hjälp får hon fyra rutinerade sidekicks/expertkommentatorer med djupa kunskaper om Göteborgsmarknaden.


"Kommer inte att cykla på någon vindpinad platå i Nepal"

Bygg/Arkitektur I sommar beger sig Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö ut på en halvårslång cykelresa med sin son. – Det kommer att gå alldeles utmärkt, säger han.


Oenighet kring Karlatornet

Bygg/Arkitektur Stadsarkitekten Björn Siesjö och Claes Caldenby i het debatt om Karlatornet: ”Man bara kör på och tänker inte efter”.


Stadstriennal om framtidens Göteborg

Göteborg Nu på onsdag inleds den första upplagan av Stadstriennalen i Göteborg. Arrangemanget har fokus på stadsutveckling och boende.


Lokalmarknadsdagen
Björn Siesjö, Viveca Lärn och Fredrik Andersson diskuterar Hedens framtid på Lokalmarknadsdagen den 10 september.

Het paneldiskussion om Heden

Lokalmarknadsdagen Under flera år har framtiden för Heden diskuterats i Göteborg. Intressena för att utveckla och bevara är starka. På Lokalmarknadsdagen den 10 september får vi höra argumenten för och emot.


Björn Siesjö, P-G Persson och Sven Fraenkel diskuterar framtidens kontorslägen i Göteborg på Lokalmarknadsdagen den 18 februari.

Framtidens kontorslägen
diskuteras på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen februari Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg, Sven Fraenkel, Göteborgs Lokallots och P-G Persson, Platzer Fastigheter diskuterar framtidens kontorslägen på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 18 februari.


”Delar inte ut jobb i bastun längre”

Lokalmarknadsdagen Fem miljoner kvadratmeter ska byggas i Göteborg fram till 2030.
– Nu ökar vi takten. Det finns mycket markanvisningar som ligger ute just nu, berättade stadsarkitekt Björn Siesjö på Lokalmarknadsdagen.


Akademiska Hus bjuder in till en arkitekttävling om utformandet av en ny byggnad för Handelshögskolan i Göteborg.

Arkitekttävling för Handelshögskolan i Göteborg

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus bjuder in till arkitekttävling om utformning av en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Tävlingen arrangeras i samråd med Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter.


Storsatsning på Backa

Bygg/Arkitektur Göteborgs stad planerar en stor omvandling av stadsdelen Backa.
800 nya lägenheter och ett nytt torg ska byggas de närmaste sju-åtta åren


Arkitektteamen fick en rundvandring på tomten där Karlavagnstornet ska byggas.

Världsledande arkitekter samlade i Göteborg

Bygg/Arkitektur I går samlades för första gången de arkitektteam som har gått vidare till finalen i tävlingen om att få rita Karlavagnstornet, huset som kan bli Nordens högsta byggnad.


Det är stort intresse bland arkitekter för att få rita Sefas skyskrapa på Norra Älvstranden i Göteborg.

Här är finalisterna i Sefas skyskrapetävling

Bygg/Arkitektur Nu är finalisterna i tävlingen om att få rita Sefas skyskrapa på Lindholmen utsedda.
Av dem fem finalisterna är bara ett bidrag svenskt.


Campus Näckrosen – unik kunskapspark för konst, humaniora och kultur

Bygg/Arkitektur Göteborgs universitet vill samla sina konstnärliga och humanistiska fakulteter samt Universitetsbiblioteket till området kring Näckrosdammen i centrala Göteborg. Därigenom läggs grunden för en världsunik kunskapspark för konst, humaniora och kultur. Ett förslag som nu läggs fram av universitetet ihop med Göteborgs stad och Akademiska Hus, bereder även plats för näringsliv, bostäder och turism.


Det är stort intresse bland arkitekter för att få rita Sefas skyskrapa på Norra Älvstranden i Göteborg.

Stort intresse för Sefas skyskrapa

Bygg/Arkitektur I måndags inleddes tävlingsprocessen kring Sefas skyskrapa i Göteborg.
– Ett så här stort intresse har vi nog aldrig haft tidigare redan innan en tävling startat, jag har redan blivit kontaktad av en rad olika arkitektkontor från olika länder, säger Claes Larsson, tävlingsansvarig på Sveriges Arkitekter.


Hellström: För mycket fokus på bostäder

Göteborg Castellums vd Håkan Hellström menar att det fokuseras för mycket på bostadsbyggande och för lite på arbetsplatser när det gäller planprocesserna i Göteborg.
- Jag känner ingen som har flyttat till Norge eller London för att de har så bra bostäder där, konstaterade han på Lokalmarknadsdagen i går.


Han blir stadsarkitekt i Göteborg

Karriär Nu har Göteborg äntligen fått en stadsarkitekt. Han är en av grundarna till arkitektbyrån Kanozi i Göteborg.