Image
Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås.

Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås

Uthyrning Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås. Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.


Carl Beck-Friis.

Estea köper äldreboende i Alingsås

Transaktioner Estea Omsorgsfastigheter har förvärvat fastigheten Ingared 5:49 i Ingared i södra Alingsås kommun till ett underliggande fastighetsvärde om 107,5 miljoner kronor.


TB-Gruppen utvecklar 10 000 kvadratmeter till Broson Steel.

TB-Gruppen utvecklar 10 000 kvadratmeter i Vårgårda

Bygg/Arkitektur Broson Steel AB flyttar hela sin verksamhet från Göteborg till Vårgårda. Den nya logistik- och produktionsanläggningen kommer uppföras intill E20 och beräknas stå klar hösten 2022. Hyreskontraktet löper på 15 år.
– Vi är jätteglada att Broson valt att samarbeta med oss. Nu ser vi fram emot att påbörja arbetet med att uppföra deras nya anläggning, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen


Jöran Rydberg.

Svenska Handelsfastigheter köper i Alingsås

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar Bolltorps handelsområde i Alingsås för en köpeskilling om drygt 240 miljoner kronor.


Alingsås.

Derome utvecklar nytt bostadsområde i Alingsås

Bygg/Arkitektur Derome bygger fler bostäder i trästaden Alingsås och utvecklar det nya området Södra Stadsskogen med 250 hem. Främst bostadsrätter, men även radhus där alla har gemensamt att de byggs i trä.


Johan Eriksson, vd för Estea.

Estea köper för 415 miljoner

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter, har förvärvat fem fastigheter belägna i södra och mellersta Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 415 miljoner kronor. Tillträde kommer att ske i etapper med start i december 2020.


Ernst Rosén säljer till Amasten.

Amasten köper för 460 miljoner i Alingsås

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om att köpa en bostadsportfölj i centrala Alingsås. Transaktionen sker bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 460 miljoner kronor och är villkorad av bankfinansiering. Säljare är Ernst Rosén. Amasten tillträder fastigheterna per den 2 november 2020.


Villa Brogården.

Skanska säljer äldreboende i Alingsås

Transaktioner Skanska har sålt äldreboendet Villa Brogården i Alingsås för cirka 260 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizon via sin fastighetsfond Nordiska vårdhem. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det tredje kvartalet 2020. Tillträdet kommer att ske under det första kvartalet 2022.


Skanska bygger äldreboende i Alingsås, för Vardaga.

Skanska bygger nytt äldreboende för Vardaga i Alingsås

Uthyrning Skanska ska utveckla och bygga äldreboendet Villa Brogården med 80 lägenheter i stadsdelen Brogården i Alingsås. Hyresavtal har tecknats med Vardaga Äldreomsorg för drift av verksamheten. Byggnaden ska stå färdig i början av 2022.


"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad," säger Ola Serneke om sin födelsestad. OBS: Bilden är ett montage.

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.


Serneke bygger i Alingsås.

Serneke bygger nytt varuhus i Alingsås

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg och Ekström Fastigheter har undertecknat ett entreprenadkontrakt för byggnation av ett nytt varuhus åt Dollarstore-kedjan på Bolltorps handelsområde i Alingsås.


Serneke sponsrar nytt fotbollslag

Bolag Serneke går in som huvudsponsor till nystartade Alingsås FC som har målet inställt på damallsvenskan.


Castellum utvecklar i Alingsås

Bygg/Arkitektur Castellum utvecklar fastighet för Steeltech i Alingsås.


Skanska bygger ut Nya Alingsås Lasarett

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Västfastigheter om att utföra om- och tillbyggnaden av Nya Alingsås Lasarett. Kontraktet är värt cirka 420 miljoner kronor.


Serneke bygger simhall i Alingsås

Bygg/Arkitektur Serneke bygger om Nolhaga sim- och sporthall i Alingsås till ett värde av cirka 200 miljoner kronor.


Serneke har tillsammans med Ekström Fastigheter fått i uppdrag att bygga ett Rusta-varuhus i Alingsås. Till vänster P-A Ekström på Ekström Fastigheter och till höger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.

Serneke och Ekström bygger nytt åt Rusta

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att tillsammans med Ekström Fastigheter bygga ett nytt Rusta-varuhus på Bolltorps Handelsområde i Alingsås. Detta sker genom ett partneringavtal och byggnationen påbörjas efter sommaren.


O’Learys öppnar i Alingsås

Bolag I dag öppnar O’Learys i Alingsås.
– O’Learys i Alingsås kommer att vara "The Second Living Room" för våra gäster, säger Daniel Abaji som ska driva restaurangen tillsammans med Jesper Magnusson.


Ekström och Serneke bygger Jyskbutik i Alingsås

Uthyrning Efter sommaren öppnar Jysk en 1 400 kvadratmeter stor butik på Bolltorps handelsområde i Alingsås.


Hemfosa förlänger och bygger nytt för Alingsås tingsrätt

Uthyrning Hemfosa tecknar 15-årigt avtal med Domstolsverket i Alingsås och bygger till cirka 1 000 kvadratmeter tingssalar och kontor.


Serneke får bygguppdrag av Hemfosa

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har blivit upphandlade att bygga Alingsås tingsrätt åt Hemfosa. Uppdraget består i att uppföra en helt ny byggnad samt renovera en befintlig. Uppdraget är värt cirka 50 miljoner kronor.