Image
Åsa Bergman, koncernchef Sweco.

Åsa Bergman om vägen till ett bra chefsskap

Karriär Hon är chef över 15 000 anställda i 70 länder och i år blev hon utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna. Swecos koncernchef Åsa Bergman gästade Fastighetssveriges seminarium Fastighetskvinnan och delade med sig av personliga erfarenheter hon gjort längs vägen mot toppen.


Fastighetskvinnan
Åsa Bergman, mäktigaste kvinnan i näringslivs-Sverige, kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Näringslivets mäktigaste till Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Åsa Bergman basar över 16 000 anställda i 14 länder och med projekt i 70 olika länder. I våras utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna i Sverige. Missa inte inspirationsintervjun med Swecos koncernchef på Grand Hotel den 4 september!


Deema Amayris från Syrien är en av de 37 nyanlända som har fått fast anställning på Sweco.

Fast anställning för nästan 40 procent av Swecos nyanlända

Bolag Sweco gick under 2015 med i initiativet "Sverige tillsammans" för att erbjuda arbetstillfällen för minst 100 nyanlända. Efter tre års tid har nästan 40 procent fått anställning.


Hon blir ny Sverige-vd för Sweco

Karriär Åsa Bergman tog klivet upp och blev koncernchef. Nu har hennes efterträdare som Sverige-vd utsetts.


"Vi hade flera kandidater"

Bolag Åsa Bergman blir ny vd på Sweco. För Fastighetssverige berättar styrelseordföranden Johan Nordström varför – och hur processen sett ut: "nästintill optimal för alla parter".

Hon blir ny vd på Sweco

Karriär Tomas Carlsson blir koncernchef på NCC. Nu har hans efterträdare på Swecos vd-post utsetts.


Åsa Bergman

Hon blir ny vd på Sweco

Karriär Tomas Carlsson blir koncernchef på NCC. Nu har hans efterträdare på Swecos vd-post utsetts.


Sweco får modernisera Stockholms central

Bygg/Arkitektur Sweco anlitas av Trafikverket för att planera och utforma moderniseringen av stationsmiljön och järnvägsanläggningen vid Stockholms central.


Swecos Åsa Bergman får internationellt pris

Bolag Sweco Sveriges vd Åsa Bergman tilldelas det internationella priset Leading Women Awards av hållbarhetsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD. Utmärkelsen uppmärksammar kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid.


Skanska hyr ut stort i Österport 7.

Skanska hyr ut stort i Malmö

Uthyrning Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 11 000 kvadratmeter i kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö.


NCC hyr ut 11 000 kvadrat vid Ullevi

Uthyrning NCC Property Development har genomfört ytterligare en stor uthyrning i NCC:s nya projekt mellan Ulleviarenorna i Göteborg. Det här innebär att 86 procent av projektet är uthyrt.


Långvarigt energiengagemang belönas

Event Swecos Stora Energipriset går till ett kommunalt bostadsbolag som i över 30 år har arbetat med införandet av förnybar energi i bostadsbyggandet.


Åsa Bergman blir Årets Ledarutvecklare

Event Sveriges Chefsorganisation Ledarna har utsett Sweco Sveriges vd Åsa Bergman till Årets Ledarutvecklare. Hon får utmärkelsen för att hon bidragit till att föra ledarskapet framåt i sin verksamhet.


Sweco och ÅF får stororder av Skanska

Bolag Teknikkonsultbolagen Sweco och ÅF har tecknat ett gemensamt avtal med Skanska Healthcare AB som omfattar projekteringen av Nya Karolinska Solna, NKS. Avtalet uppgår till cirka 580 miljoner kronor och delas lika i konsortiet mellan Sweco och ÅF. Cirka 250 miljoner kronor av kontraktsvärdet är hittills upparbetat.


Swecos Sverige-vd går till
konkurrent - efterträdare utsedd

Karriär Swecos Sverige-vd Eva Nygren lämnar sin tjänst och går till en konkurrent. Hennes efterträdare är utsedd.