Jörn Liljeström, advokat på Creo Advokater.

"Säljprocessen är farlig för konsumenterna"

Bostäder Bostadsproducenter som skrämmer privatpersoner till att skriva på ofördelaktiga avtal. Tillvägagångssättet får konsekvenser inte bara för köparnas privatekonomi utan för hela byggbranschen. Advokat Jörn Liljeström, som stämt flera bostadsutvecklare, berättar vad som orsakat byggstopp i Stockholm.


Utvecklare stoppar Brf-projekt – var för grönt

Bostäder Efter att man inte sålt en enda lägenhet på två veckor återgår bolaget till ritbordet. För Fastighetssverige berättar projektutvecklaren mer.


Amir Chizari.

Mannen som talar med robotar

Karriär Riksbyggen ska transformeras till ett mer digitalt företag. Amir Chizari, såväl CIO som CDO, på riksbyggen berättar om hur digitalisering kan spara miljarder åt byggbranschen och varför han pratar med robotar.


Bildextra: Så blir NCC:s Brommasatsning

Bygg/Arkitektur Nyligen aviserade NCC att man byggstartar sin haussade storsatsning i Bromma. I dag kan Fastighetssverige visa upp nya bilder på hur projektet kommer att se ut.


Anette Frumerie.

Frumerie: "Gott mottagande på säljstarten"

Bolag 2018 innebar 36 procent färre sålda lägenheter och ett kraftigt vinstras för Besqab. Annette Frumerie, vd, berättar för Fastighetssverige om höstens säljspurt och strategin för 2019.


Dennis Wedin.

Bostadsborgarrådet: "Det är alldeles för mycket byråkrati"

Bostäder Dennis Wedin (M) vill lösa Stockholms bostadskris och samtidigt motverka segregation. För Fastighetssverige berättar han om planerna och vilka reformer som krävs av regeringen för att det ska bli möjligt.


Lyxmärke flaggar för fler stängningar: "Ser över våra avtal"

Handel Med vikande butiksförsäljning och en växande e-handel bommar bolaget igen ytterligare en butik innan månadsskiftet. Samtidigt flaggar man för ytterligare stängningar.


Så formerar Wework styrkorna

Bolag Efter att ha plockat in expansionsansvariga för så väl Norden som Sverige har bolagsbjässen börjat skissa närmare på laguppställningen i Stockholm.


Sofia Petzelius och Niklas Borg.

Därför satsar New Property på Retail

Handel New Property expanderar verksamheten till ytterligare ett segment. Niklas Borg berättar om varför New Property ger sig in i retail-branschen och planerna för nya dotterbolaget New Property Retail & Development.


Fondjätte redo för mångmiljardoffensiv

Bolag Den europeiska bjässen har laddat upp med närmare 18 miljarder kronor. Fastighetssverige berättar vad man vill göra med dem.


De äger de bästa hotellen

Lista Färsk statistik visar att Göteborgs hotell har den högsta rumsbeläggningen i hela Sverige. Fastighetssverige har kikat närmare vilka som äger de allra populäraste pärlorna.


Mikael Hasselberg

Efter Noviförsäljningen – här ska grundarna investera

Transaktioner Gullringsbo köper Grandabs innehav i Novi och blir därmed majoritetsägare i den snabbväxande fastighetsförvaltaren. Mikael Hasselberg, medgrundare och tidigare vd, berättar om framtida investeringar och varför han sålde.


Anna-Maria Jakobsson

Hon tar över Sankt Kors

Karriär Sankt Kors i Linköping ska få en ny vd. För Fastighetssverige berättar Anna-Maria Jakobsson om den unika bolagsorganisationen som möjliggjort hennes es nya uppdrag.


Diös vill omvandla busstorg till hotell – trots protest

Bygg/Arkitektur Knut Rost & Co har siktet inställt på markanvisning om 25 000 kvadratmeter BTA mitt i centrala Östersund.


Bildextra: Här är lyxprojekten Oscar skrotar

Bolag I samband med att krisande Oscar Properties presenterade en Q4-rapport fylld med illröda siffror meddelade man även att två projekt skrotas. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka.


Svein Erik Lilleland.

Efter mångmiljardförvärven – Hembla redo för mer

Bolag Efter att ha spenderat mer än fyra miljarder kronor på förvärv under 2018 är Svein Erik Lilleland och Hembla redo att växa ytterligare: "Vi tittar på möjligheter".


Benny Thöghersen.

Thögersen: "Det har branschen inte insett"

Bolag Catena kommer från ett starkt bokslut 2018. Benny Thögersen, vd, berättar om varför Greater Copenhagen är hetare än Storstockholm och varför man som logistikfastighetsbolag ska satsa på platsutveckling 2019.


Sima Zangiabadi

Peabs skola kombinerar samhälls- och affärsnytta

Bolag Efter ett lyckat pilotprojekt i Skärholmen kommer Peab satsa vidare på sin bostadsrättsskola. Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab, berättar om satsningen som byggbolaget hoppas ska göra både affärs- och samhällsnytta.


Thomas Holm.

"De är den nya tidens handel"

Handel Svenska Handelsfastigheter fortsätter fylla upp den nyöppnade handelsplatsen i Storlien nära norska gränsen. Thomas Holm, vice vd, berättar om gränshandelns framtidsutsikter och varför externhandeln kommer frodas och galleriorna dö.


Vill förvandla p-hus till bostadsrätter

Bostäder Lokal utvecklare vill resa ett nytt åttavåningshus med bostäder och centrumverksamhet – ett stenkast från Triangeln.


Henrik Fernström.

Därför hakar Heba inte på renoveringstrenden

Bostäder För Fastighetssverige förklarar Henrik Fernström, chef fastighetsutveckling, mer om bolagets traditionella renoveringstaktik.


Knut Rost.

Rost om ÖFK: "Vårt sponsoravtal är under omprövning"

Bolag Knut Rost, vd på Diös, berättar om nycklarna till rekordåret, sitt mantra och sin syn på fortsatt sponsring i Östersunds FK.


Visionsbild av Hagastaden.

Därför vill Stockholm inte sätta pris på marken

Stockholm Nyligen vann Humlegården en markanvisning i Hagastaden där prislappen saknas. Daniel Roos, chef för Bostadsvärderingsenheten i Stockholm, berättar om varför Exploateringskontoret väljer en modell som inte använts sedan finanskrisen.


Jens Dahlman

Så ska Gottsunda bli tryggt

Sverige Gottsunda Centrum i Uppsala ska stärkas med övervakningskameror och ordningsvakter, dessutom rekryteras en ny säkerhetschef från polisen. Jens Dahlman, fastighetschef på Uppsala Kommun, ger sin syn på fastighetsbolagens ansvar för trygghetsskapande i bostadsområden.


Får bostadsutvecklarna ihop finansieringspusslet?

Här är de pressade utvecklarnas stora obligationslån

Ekonomi/Finansiering På bara något år ska de pressade bostadsutvecklarna lösa in obligationer till ett värde om drygt 5,1 miljarder kronor. Fastighetssverige har kartlagt vilka bolag som kan få det tuffast, vilken ränta de olika utvecklarna har – och vem som börjar få ont om tid.