Willhem, Specialfastigheter och Balder har några av branschens billigaste obligationslån.

De har branschens billigaste finansiering

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt branschens billigaste obligationer – och kan konstatera att kostnaden för bolagens finansiering skiljer sig markant åt.


SBB gör en jätteförsäljning i affärsområdet Björvika.

Spelet bakom SBB:s rekordförsäljning

Bolag Ilija Batljan berättar för Fastighetssverige om jätteförsäljningen i Oslo och det efterlängtade kreditbetyget som ska ta SBB till nästa nivå.


Serneke fortsätter att finslipa på Karlastaden

Bolag Efter att ha redovisat ett kraftigt minskat rörelseresultat för första kvartalet 2019 fokuserar Serneke fortsatt på att stänga affärer i Karlastaden: "Pågår diskussioner dagligdags".


Michael Cocozza framför ett fasadkonstverk av Ernst Billgren.

Därför miljonsatsar fastighetsbolaget på konst

Bolag Botryggs styrelseordförande Michael Cocozza berättar för Fastighetssverige varför fler bolag borde investera i konst och hur Ernst Billgren kan hålla klottrarna bort.


Här är fastighetsportföljen som ger utdelning ända fram till jul

Ekonomi/Finansiering Utdelningssäsongen är här och Fastighetssverige har satt samman en portfölj med fastighetsrelaterade aktier som ger dig utdelning hela vägen fram till jul. Här är hela listan.


Ulrika Hallengren och Wihlborgs är på jakt efter ytterligare förvärv.

Efter miljardköpen: "Bäddat för fler affärer"

Transaktioner I och med förra veckans förvärv av Tretornfabriken stärker Wihlborgs sin närvaro i Helsingborg ytterligare. Ulrika Hallengren, vd, berättar om planerna för nya miljardköpet och att bolaget inte alls tänker slå av på takten.


Volymskiss gällande de 250 nya bostäderna.

250 nya bostäder kan närma sig Örgryte – efter fem års väntan

Bostäder Efter mer än fem års väntan börjar planerna på 250 nya bostäder – alldeles intill exklusiva villaidyllen – att ta form.


AMF får sällskap på regeringsgatan 59 när Babba Riveras PR-byrå Bybabba flyttar in.

AMF vill se fler kontorssambos: "Kan handla om betydande belopp"

Bolag PR-byrån Bybabba har flyttat in på AMF Fastigheters kontor. Med sitt nya "samboskap" hoppas bolaget inspirera sina hyresgäster att prova liknande koncept.


Cecilia S Aldén blir ny vd för Developing Design Sweden.

Så ska hon utveckla Developing Design

Karriär ED Gruppen tillsätter Cecilia S Aldén som ny vd för Developing Design Sweden AB. För Fastighetssverige berättar den tidigare Castellumchefen om vad som lockar med nya jobbet och varför lämnade banksektorn.


Stureplan.

Underjordiska kontor på väg mot hjärtat av Östermalm

Bolag Efter kontroverserna kring nya Sturekvaretets utformning vill fastighetsägaren nu expandera – under jord.


Deshira Flankör.

Så går Värmdö vidare efter Oscars tvärnit

Bostäder För Fastighetssverige berättar Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, mer om den pressade boutvecklarens återlämnade markanvisning: "Tråkigt att det blev så här".


Måns Norlin.

"Det är framtidens olja"

Energi/miljö Måns Norlin, chef för innovationer och hållbar samhällsplanering på WSP, berättar för Fastighetssverige om framtidens hårdvaluta och hur branschen ska tänka i digitaliseringen.


Claes Rudenholm är ny vd på Rotpartner

Så ska han sätta Rotpartner på Malmökartan

Karriär För Fastighetssverige berättar Claes Rudenholm om vad som lockade med vd-jobbet på Rotpartner och bolagets expansiva planer i Malmö.


Balder vill bygga ännu en ny stadsdel

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om Erik Selin & Co:s planer på att förvandla en närmare 90 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet till uppåt 1 500 bostäder.


Citycon ser över möjligheterna att bygga ut Kista galleria.

Citycon kan expandera i Kista: "Finns en otrolig potential"

Handel Under 2018 och 2019 har det tidigare "modecentret" i Kista genomgått en förvandling . Nu vill Citycon koppla ett större grepp på området och ta sin satsning utanför gallerian.
– Det skulle bli en väldigt bra produkt för alla som bor och arbetar i Kista, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.


Christian Hermelin.

Därför kommer Fabeges hyror att stiga ytterligare

Bolag Christian Hermelin om varför han är fortsatt optimistisk gällande marknadsläget i stort – och hur Fabege hanterar Skatteverkets stora flytt.


Atrium Ljungberg planerar för en 23 våningar hög kontorsbyggnad i Sickla.

"Vi har ett riktigt guldägg"

Bolag Atrium Ljungbergs CFO Martin Lindqvist ger sin syn på inledningen av året och berättar för Fastighetssverige hur bolaget ska formera portföljen 2019.


Mikael Söderlundh.

Trendbrottet: Så ser framtiden ut för institutionerna

Transaktioner Ett trendbrott har skett på fastighetsmarknaden. De svenska institutionerna har gått från att vara nettoköpare till att bli nettosäljare. Mikael Söderlundh, analyschef och partner på Pangea Property Partners, berättar för Fastighetssverige om institutionernas framtid, vem som axlar manteln som nettoköpare och vilket segment som är mest attraktivt för institutionerna.


Trots krisen – Oscar själv fick extra bonus

Bolag Under 2018 sjönk Oscar Properties aktiekurs med 58,2 procent. Trots det höjdes Oscar Engelberts egen bonus med närmare två miljoner kronor. Fastighetssverige har tittat närmare på bolagets ersättningssystem.


Fredrik Wirdenius

Därför lämnar Fredrik Wirdenius Vasakronan

Karriär Efter elva år som vd på Vasakronan har Fredrik Wirdenius beslutat sig för att prova något nytt. För Fastighetssverige berättar han vad som ledde fram till beslutet och vad han har i kikaren framöver.


Maxera Bostads avsikt var att bygga bostadsrätter på marken, som köptes loss från staden för 43,1 miljoner kronor 2016.

Stockholmshem öppnar för fler projektförvärv

Bostäder I veckan köpte Stockholmshem ett pågående bostadsprojekt från Maxera Bostad. För Fastighetssverige berättar det kommunägda bolaget att man gärna för fler förvärv av samma slag – och att affärsmodellen faktiskt inte är så ovanligt som många tror.


Peter Wiman tror på ett transaktionsintensivt år.

"Utländska investerare tittar allt bredare"

Ekonomi/Finansiering Peter Wiman, analyschef på Savills, ger sin prognos för transaktionsåret 2019 och delar med sig av de senaste trenderna på fastighetsmarknaden.


Arendal Green Park.

Efter tunga uthyrningen – NCC mot storsatsning i Arendal

Uthyrning NCC står för en tung uthyrning när ICA Sverige tecknar ett 10-årigt avtal i Göteborg. Samtidigt fortsätter det puttra i Arendal Green Park då NCC driver detaljplaner för ytterligare 94 00 kvadratmeter i området.


Balder fortsätter att fylla i centrala Göteborg

Uthyrning Flera nya aktörer flyttar in i fastighetsbjässens totalrenoverade klenod i hjärtat av Göteborg.


Serneke är numera ensam ägare i Karlastaden. Ett av flera stora projekt bolaget har framför sig.

Serneke efter kursraset: "Siffrorna talar sitt tydliga språk"

Bolag Efter tisdagens beslut om att hålla inne utdelningen rasade Sernekes aktie med 6,7 procent. Vd Ola Serneke berättar mer om beslutet och ger sin syn på bolagets aktiekurs.