De har köpt mest bostäder 2017/2018

Transaktioner Turbulensen på den svenska bostadsmarknaden har varit en het potatis de senaste månaderna. I dag bjuder Fastighetssverige på en unik lista som visar vilka bolag som köpt mest bostäder under 2017/2018.

…Och här är de tio största bostadsaffärerna 2017/2018

Lista Endast affärer med en köpeskilling på mer än en miljard kronor får plats när Fastighetssverige listar de största bostadsaffärerna 2017/2018.


Efter JO-anmälan – nu rivs sommarpärlan

Juridik Mer än tio års väntan är över. Nu står det klart att det klassiska landmärket får rivas. "Enda alternativet"


Stockholms stadshus

De har sålt mest bostäder 2017/2018

Lista Den turbulenta bostadsmarknaden har dominerat branschen de senaste månaderna. I dag bjuder Fastighetssverige på en unik lista som visar vilka bolag som sålt mest bostäder under 2017/2018.


Lidjan: "Kommer att bli intressanta legala diskussioner"

Bolag Efter en skakig höst och vinter riktar Magnolia Bostads vd, Fredrik Lidjan, kritik mot bristande transparensen gällande markpriser.


"Vi vill vara en problemlösare åt bostadsutvecklarna"

Bolag Det skakar rejält på den svenska bostadsmarknaden, framför allt när det kommer till nyproduktion - vilket har öppnat upp möjligheter för opportunister att kliva in. Nu lanserar Nordic Property Investment en den första fonden som fokuserar på att dra vinning av en vikande marknad. För Fastighetssverige berättar vd:n Jesper Roslund om strategin, varför man inte vill klassas som enbart opportunistiska och när första förvärvet ska vara i hamn.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

"Det har varit en hektisk vecka"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Biljana Pehrsson har gjort? Varför ska hon inte till Mipim? Och hur kommer det sig att hon kan så mycket om Kungstornen? Det och mycket mer berättar Kungsledens vd i veckans Fredagsprofilen.


Efter jätteköpet – där vill Pandox växa 2018

Bolag Efter mångmiljardköpet i Storbrittannien vänder Pandox vd blicken mot sydligare breddgrader. Nu berättar Anders Nissen mer om vad som komma skall.


Kuylenstierna: "Jag har väldigt svårt att inte lägga mig i"

Karriär För Fastighetssverige berättar Joachim Kuylenstierna mer om hur det kommer sig att han nu axlar vd-rollen i Fastator på allvar, efter mer än ett år som tillförordnad.


LISTA: De skickar flest medarbetare till Mipim

Mipim Med en månad kvar till Mipim är 761 svenskar anmälda till den franska fastighetsfesten. Fastighetssverige har kikat närmare på hur de svenska bolagen formerar trupperna – och listar vilka som skickar flest medarbetare till Rivieran.


Så lockade Batljan till sig Thagesson

Bolag SBB plockar in Lars Thagesson som vice vd. För Fastighetssverige berättar den tidigare Hemfosaprofilen hur det gick till när han värvades av den forne konkurrenten Ilija Batljan. "Då kände jag att hungern fanns där".

SBB rekryterar Hemfosaprofil

Karriär SBB förstärker sin koncernledning med Hemfosagrundaren Lars Thagesson som tillträder som vice vd och COO från och med den 19 februari.


Tobin: "Avtalen är bindande"

Bostäder På senare tid har det spekulerats kring huruvida förhandsavtalen vid försäljning av nyproduktion är giltiga eller inte. Nu ger Tobin Properties vd Erik Karlin sin syn på saken.


Mipimgeneralen: "Sverige är ett nyckelland"

Mipim Med en månad kvar till fastighetsbranschens viktigaste mässa bjuder den nye Mipimgeneralen, Ronan Vaspart, Fastighetssverige på en exklusiv genomgång av årets teman, det svenska deltagandes betydelse och en inblick i hur han vill utveckla mässan.

Här är Mipimgeneralens tre höjdpunkter under mässan

Mipim Ronan Vaspart listar vilka delar han själv ser fram emot under årets upplaga av Mipim.


Så ska unga få in en fot i fastighetsbranschen

Stockholm Arbetsförmedlingen om den nya utbildningssatsningen inom fastighetsservice i Sundbyberg som lockar rekordmånga arbetssökande med bland annat praktikmöjligheter hos Svenska Bostäder, Familjebostäder eller Stockholmshem.


Bo Forsén.

Hjärnan bakom rockaderna: "Har tittat på flera alternativ"

Bolag På mindre än två veckor har tre tunga bolag flaggat för ordförandebyte i vår. För Fastighetssverige berättar mannen bakom de planerade rockaderna, Bo Forsén, hur jakten på rätt ledare gått till.


Så lockades Thomas Dahl till Aspelin Ramm

Karriär Drygt sex månader efter Wallenstam-sortin kliver Thomas Dahl in i styrelsen på Aspelin Ramm. För Fastighetssverige berättar han varför han tar steget tillbaka mot rampljuset.


Pangea: Där vill de internationella spelarna investera

Transaktioner Internationella investerare rekordsatsar på den nordiska marknaden. Det märks även hos Pangea Property Partners som ständigt uppvaktas av utländska aktörer som vill ha uppdateringar om den nordiska marknaden. Men vilka länder och områden är investerarna särskilt intresserade av?

Lägre bostadspriser lockar internationella investerare

Sverige Andelen internationella köpare förväntas vara fortsatt rekordhög på den nordiska fastighetsmarknaden under 2018. Starka ekonomier, svaga valutor och förvärvsmöjligheter även på bostadsmarknaden är något som lockar de utländska köparna, enligt den nya rapporten Pangea Property Outlook 2018.


Kungsleden om den hemliga affären

Transaktioner För 555 miljoner kronor sålde Kungsleden en kyl- och frysanläggning i Helsingborg till en anonym köpare. För Fastighetssverige berättar bolagets transaktionschef lite mer om den gåtfulla affären.


Det fick Klövern att höja Tobinbudet

Ekonomi/Finansiering Sent på fredagskvällen höjde Klövern till mångas förvåning sitt tidigare budpliktsbud på Tobin med närmare tolv procent per stamaktie. Fastighetssverige bad Lars Norrby, IR-ansvarig på Klövern, att räta ut ett par frågetecken.


Han tar över kommunikationen på Fastigo

Karriär Hannes Kataja, ny kommunikationschef på Fastigo, om varför han byter vårdfrågor mot fastighetsfrågor. Att lyfta jämställdhetsfrågor och att stärka den digitala närvaron blir två av hans huvudspår när han tar sig an den nya rollen i april.


Selin: "Måste kunna tappa 20-30 procent"

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige berättar Erik Selin om sin syn på den senaste tidens turbulens på börsen.

…Och så viktig är Stordalen för Balders hotellaffär

Transaktioner Balders hotellportfölj blir allt tyngre. Nu berättar Erik Selin om det rekordtidiga projektköpet i Jönköping och hur det är att jobba med Petter Stordalen. "Det är en bra kund"


Göteborgs stad svarar på Wallenstamkritiken

Bostäder Flera av Wallenstams projekt har försenats på grund av förseningar med detaljplanerna. Bland annat de cirka 1 800 lägenheterna som bolaget vill bygga i Kallebäck innan 2021. Nu svarar chefen för planavdelningen på Göteborgs stad på kritiken.


Efter jättetillskottet – så ser framtiden ut för Heimstaden

Transaktioner Efter att ha fått kassan påfylld med 1,7 miljarder kronor slog Heimstaden till med ett nytt danskt storförvärv. Vice vd:n Magnus Nordholm berättar om framtidsplanerna med nya kapitalet.


Så säker är linbanan: "Håller för terrorbrott"

Bygg/Arkitektur Bemannade gondoler, god genomsikt och naturliga gångvägar utan några återvändsgränder. Så har Göteborgs-baserade Kjellgren Kaminsky Architecture jobbat med säkerhetsaspekterna när man ritade det vinnande bidraget till den nya linbanan i Göteborg.


Därför lämnar vice vd:n Oscar Properties

Karriär För Fastighetssverige berättar Thomas Perslund, vice vd på Oscar Properties, om varför han lämnar sin position och vad han är ute efter att göra härnäst. ”Har blivit överflödig”


Kommunernas resursbrist ger Wallenstam problem

Bolag Wallenstams CFO Susann Linde om årets bokslut, de kommande projekten och kommunerna som tycks ha svårt att hantera alla byggstarter. "Det märks att det råder en viss resursbrist".