Image
Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 351 749 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


New Property värvar tungt namn från Colliers

Bolag Stärker teamet med meriterat nyförvärv.


Tositos vd Tommy Fritz har ett förflutet som spelare och klubbdirektör i HV71. Nu blir Tosito ny finansiell partner till den anrika Jönköpingsklubben.

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

Här är de största fastighetsägarna i Uppsala

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 237 596 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


De har branschens lägsta räntetäckningsgrad

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens räntetäckningsgrad efter första halvåret 2022 för att se hur räntekänsliga bolagen är. Här är hela listan.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 165 527 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Örebro.

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.


Biljana Pehrsson blir ny vd för Nordr Sverige.

Efter Castellum-sortin – här är Biljana Pehrssons nya vd-roll

Bolag Den tidigare Kungsleden- och Castellum vd:n blir ny vd för Nordr Sverige. För Fastighetssverige berättar hon om återkomsten till en operativ roll, vad som lockade med Nordr och hur hon ska få bolaget att växa i en tuff omgivning.


Västerås.

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.


Helsingborg.

Här är de största fastighetsägarna i Helsingborg

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Helsingborg, som med sina 150 109 invånare är landets åttonde största kommun.


Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling.

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.


Fastighetssverige listar de största fastighetsägarna i Norrköping.

Här är största fastighetsägarna i Norrköping

Lista Fastighetssverige kartlägger de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Idag fortsätter vi med Norrköping, som med sina 144 458 invånare är landets nionde största kommun enligt SCB.


Bolagen som har branschens högsta förvaltningsresultat

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade bolagens Q2-rapporter för att se vilka som har branschens högsta förvaltningsresultat. Här är hela listan.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Jönköping.

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.


De har högst uthyrningsgrad i branschen

Lista De noterade fastighetsbolagen har till övervägande del låga vakanser. Fastighetssverige har tittat närmare på hur bolagens uthyrningsgrad står sig gentemot varandra efter Q2 2022.


De ökade hyresintäkterna mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första halvåret 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.


Johan Karlsson, vd för Slättö.

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.


De sålde mest under första halvåret

Lista Några av de största bolagen sålde av en hel del tillgångar under årets andra kvartal, och vissa var mer aktiva än andra. Här listar Fastighetssverige de bolag som sålde mest under det första halvåret av 2022.


... Och de investerade mest i egna beståndet

Lista Fastighetssverige listar de noterade bolagen utefter vilka som investerade mest i sina fastigheter under det första halvåret. Här är hela listan.


Bolagen som köpte mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsbolag som var mest i köpartagen under första halvan av 2022. Här är hela listan.


Fortsatt klar rabatt hos fastighetsbolagen

Lista Fastighetsbolagens aktiekurser har tagit rejält med stryk hittills under 2022, och även om juli bröt den negativa trenden är det fortsatt så att de flesta av bolagen handlas till rabatt sett till sitt substansvärde. Här är en färsk lista uppdaterad efter bolagens Q2-rapporter för 2022.


Storägare säljer nästan hela innehavet i noterad snabbväxare

Bolag Trenäs Förvaltning har sålt cirka 2,9 miljoner B-aktier i fastighetsbolaget vars börsvärde mer än halverats hittills i år. Fastighetssverige berättar mer.


Välkommen börsvändning för fastighetsbolagen

Lista Efter många tuffa månader på börsen blev juli en liten vändning för de noterade fastighetsbolagen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juli.


Jonas Bjuggren.

Bjuggren om sina framtidsplaner: "Vd-rollen lockar definitivt nu"

Karriär Nyligen lämnade Jonas Bjuggren jobbet som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus, en tjänst han tillträdde i februari 2017. Här är hans framtidsplaner.
– Jag är helt klart intresserad av en ledarroll i rätt fastighetsbolag med höga ambitioner både vad gäller affärsutveckling och hållbarhet som gärna står inför en förändringsresa – nu eller på sikt så lockar även VD-rollen definitivt, säger Jonas Bjuggren.