Image

Lokalmarknadsdagen - 18 mars 2021

18 mars

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen. Seminariet arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News tillsammans med Business Region Göteborg. Genomförs som en digital mötesplats våren 2021.


Medverkande

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Lokalmarknadsdagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Erik Selin

Erik Selin

Erik Selin är vd, grundare och storägare i Balder. Han är en av de största och mest namnkunniga profilerna i den svenska fastighetsbranschen. Han har med två tomma händer byggt upp ett mångmiljardimperium och hans Balder är i dag landets största börsnoterade fastighetsbolag. Han har även, av sina vd-kollegor i branschen, blivit framröstad till branschens trevligaste vd i magasinet Fastighetssverige.

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Jan Jörnmark

Jan Jörnmark

Jan Jörnmark är författare, debattör och docent i ekonomisk historia. Han blev känd för den stora allmänheten genom sina böcker och utställningar om övergivna platser. Han genomför utredningar och utbildningar om olika aspekter av kommunal och samhällsekonomi. Han är ledamot i byggnadsnämnden och i Förvaltnings AB Framtidens styrelse för Demokraterna.
Mariette Hilmersson

Mariette Hilmersson

Mariette Hilmersson är sedan 2018 vd för Castellum Väst. Hon kom då närmast från vd-tjänsten på Framtiden, Göteborgs stads moderbolag för de kommunala bostadsbolagen. Hon har även haft flera ledande tjänster inom Göteborgs stad, bland annat som koordinator för stora stadsutvecklingsprojekt och jurist/förhandlare på Fastighetskontoret. Hon är i botten jurist från Handelshögskolan i Göteborg.
Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare, Årets hållbarhetschef och tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award.
Magnus Hagström

Magnus Hagström

Magnus Hagström är fastighetskonsult på Tenant & Partner i Göteborg. Han har arbetat inom bolaget sedan 2007.
Tomas Götesson

Tomas Götesson

Tomas Götesson är arbetsplatsstrateg & förändringsledare på Tenant & Partner. Han har tidigare arbetat som arbetsplatsstrateg på SENAB och med utveckling av framtida kontor på Kinnarps.
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Han är även gruppledare för Moderaterna i staden. Han är systemvetare i grunden och har en bakgrund inom SKF. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018, tidigare varit biträdande kommunråd i Göteborg och suttit i trafiknämnden och byggnadsnämnden.
Magnus Månsson

Magnus Månsson

Magnus Månsson är ägare och koncernchef för Semrén & Månsson Arkitekter AB. Han anställdes 1979 vid dåvarande Semrén Arkitektkontor AB. 1989 blev han vd och från 2010 har han varit koncernchef.
Janica Wiklander

Janica Wiklander

Janica Wiklander är sedan december 2020 vd för Okidoki Aritekter. Hon kom närmast från rollen som chef för Göteborgskontoret på Tengbom där hon arbetat sedan 2015. Hon är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt och ljusdesigner. Hon har även arbetat för Ljusarkitektur AB och AFRY.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är sedan 2019 prognoschef på Swedbank. Han var tidigare chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen.
Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling

Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling

Lena Andersson tillträdde som vd för det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling i november 2013. Hon är utbildad arkitekt och arbetade tidigare som chef för projekt- och markutveckling på HSB Göteborg. Lenas uppdrag är att förverkliga Vision Älvstaden, som innebär en fördubblad innerstad på 35 år. Det ska ske med kvaliteter som ska göra Göteborg till en av de mest attraktiva städerna i Norden.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Björn Arnek

Björn Arnek

Björn Arnek är sedan 2019 chefsekonom på Annordia, en rådgivningsbyrå med inriktning mot hotellfastigheter. Han kom närmast från Visita, svensk besöksnärings bransch- och arbetsgivarorganisation, där han anställdes som branschekonom 2003. År 2007 blev han chef för Visitas avdelning för branschekonomi och ingick sedan i Visitas ledningsgrupp.
Henrik Kant

Henrik Kant

Henrik Kant är sedan 2018 stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad. Han är utbildad civilingenjör från Chalmers och har även en högskoleingenjör i fysisk planering från högskolan i Gävle. Han har jobbat inom Göteborgs stad i 20 år.
Filip Elland

Filip Elland

Filip Elland är sedan 2016 hållbarhetschef på Castellum där han har arbetat sedan 2012. Han sitter dessutom i EPRA Sustainability kommitté och GRESB benchmark kommitté. Han har tidigare varit uppdragsledare inom hållbarhet på ÅF. I grunden är han utbildad civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Martin Filipsson

Martin Filipsson

Martin Filipsson har sedan 2004 varit verksam och ägare till ett flertal bobutiker inom Svensk Fastighetsförmedling. Sedan några år tillbaka är han också verksam inom försäljning av kommersiella fastigheter i Göteborgs- och Malmöregionen, även detta genom Svensk Fastighetsförmedling.
Erik Norrman

Erik Norrman

Erik Norrman är affärschef för Värdering och Analys på Svefa i regionerna Väst och Mitt. Han har arbetat för Svefa sedan 2005, förutom 2013–2015 då han arbetade med värdering på CBRE. Han är utbildad civilingenjör i lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning från LTH. Han har även varit förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky startade Kjellberg & Kaminsky 2007 tillsammans med Fredrik Kjellberg. Han  är arkitekt och certifierad passivhusbyggare. Han har studerat arkitektur vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare arbetat på UN-studio i Holland och på Wingårdhs arkitektkontor i Göteborg. 

Lokalmarknadsdagen 2021

Var: Digital mötesplats

När: 18 mars, 09.00–16.00

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här.

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.


Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News tillsammans med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa om eventet våren 2020.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Partners:


 

Film från Lokalmarknadsdagen 2019: