Image
Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter.

Sehlhall förvärvar fastighet på Värmdö avsedd för förskola

Transaktioner Sehlhall Fastigheter utökar sin närvaro på Värmdö genom förvärv av en fastighet om 6500 kvm. På fastigheten ämnar Sehlhall uppföra en modern förskola om 8-10 avdelningar, med plats för 120-150 barn. Förvärvet förstärker bolagets uttalade fokus på social infrastruktur.


Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö.

Turako utvecklar för Engelska Skolan

Uthyrning Turako har tecknat två 20-åriga hyresavtal med Internationella Engelska Skolan. De nya skolorna, med plats för drygt 600 elever vardera i årskurserna F-9, planeras starta i Sigtuna och Värmdö under augusti 2021.


Oscar Properties får markanvisning i Värmdö

Bolag Oscar Properties har erhållit en markanvisning motsvarande cirka 130 bostäder och ett antal lokaler. Markanvisningen avser fastigheterna Gustavsberg 2:1 och 2:2 och marken utgörs av Kvarnbergets norra sluttning som vänder sig mot Gustavsbergs kyrka och Farstaviken.


Ahlsell öppnar på Värmdö

Bolag Just nu pågår byggnationen av Ahlsells nya butik i Mölnviks handelsområde på Värmdö.


Rikshems Värmdö-affär stoppas

Transaktioner Affären mellan Rikshem och Värmdö kommun, värd 645 miljoner kronor, har stoppats av politikerna i kommunen.


Alecta köper handelsplats av Genesta

Transaktioner Alecta köper den 25 000 kvadratmeter stora handelsplatsen Värmdö marknad utanför Stockholm. Säljare är Genesta genom sin fond GNBRE.


Värmdö Köpcentrum.

Rockspring säljer Värmdö Köpcentrum

Transaktioner Rockspring och Vencom säljer Värmdö Köpcentrum för 421 miljoner kronor.


Arcona bygger City Gross Värmdö

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Genesta att bygga City Gross nya butik i Värmdö Marknad.


Rikshems storaffär i Värmdö hotas

Transaktioner Rikshems planerade 645-miljonersaffär i Värmdö har stött på hinder – orsakerna är turbulensen i Rikshem och att Socialdemokraterna och Kristdemokraterna tvekar.


Rikshem nära förvärv från Värmdö kommun

Transaktioner Värmdö kommun planerar att sälja fastigheter till Rikshem för 645 miljoner kronor.


City Gross hyr 5 500 kvadratmeter av Genesta i Värmdö

Uthyrning Genesta har tecknat hyresavtal med City Gross gällande 5 500 kvadratmeter butiksyta i Värmdö Marknad. I och med detta avtal är handelsplatsens 25 000 kvadratmeter stora butiksyta fullt uthyrd.


Arcona och Veidekke tecknar avtal med Värmdö kommun

Bolag Arcona och Veidekke kommer att i strategisk samverkan med Värmdö kommun utveckla kommunens verksamhetslokaler och anläggningar. Det nytecknade avtalet omfattar kommunens projekt gällande ombyggnad och nybyggnad av exempelvis skolor, förskolor, trygghetsboenden och idrottsanläggningar med en möjlig omsättning på cirka 1,2 miljarder kronor. Avtalet gäller under de kommande sex åren med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år.


Värmdös storaffär klar – säljer till Rikshem

Transaktioner Värmdö kommun säljer 49 procent av Värmdö Bostäder och delar av det kommunala fastighetsbeståndet till Rikshem för cirka 1,4 miljarder kronor. Rikshem kommer även att bygga ytterligare 500 bostäder på mark som ska förvärvas av kommunen.


SKB bygger bostäder på Värmdö och Lidingö

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening kommer de närmaste åren att bygga totalt 240 bostäder på Lidingö och Värmdö. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingar i områdena.


Vencom hyr ut i Värmdö

Uthyrning Vencom hyr ut till Clas Ohlson, Picard och Villeroy & Boch i Värmdö Köpcentrum.


Riksbyggen-trio bygger i Gustavsberg

Bygg/Arkitektur Ett bolag som Riksbyggen bildar tillsammans med fackförbunden Byggnads och Kommunal (som är delägare i Riksbyggen) bygger 100 hyresrätter i Gustavsberg, Värmdö.


Värmdö Köpcentrum lockar nya hyresgäster

Uthyrning Värmdö Köpcentrum har tecknat nya hyresavtal om totalt 2 500 kvadratmeter.


Genesta hyr ut till möbelkedja på Värmdö

Uthyrning Genesta har tecknat ett långt hyresavtal om 3 400 kvadratmeter i Värmdö Marknad i utkanten av Stockholm.


Stenkasern blir hotell och restaurang

Uthyrning Stenkasernen vid Fredriksborgs fästning på Värmdö blir hotell och restaurang. Det står klart sedan Statens fastighetsverk (SFV), förvaltare av platsen, i dagarna skrivit kontrakt med de lokala entreprenörerna Thomas och Eva Persson.


Värmdö kommun i stort fastighetsköp

Transaktioner Värmdö kommun köper ett flertal fastigheter för 147,5 miljoner kronor. Det är Värmdö kommuns största fastighetsköp hittills.