Image
Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield.

"Många kommer skriva ner fastighetsvärdena"

Transaktioner Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, tror att det blir en modest transaktionsvolym under årets första kvartal då köpare och säljare fortfarande står för långt ifrån varandra när det gäller prissättningen. När Q4-rapporterna kommer i februari tror han att vi får se nedskrivna fastighetsvärden hos de flesta bolagen, det berättar han i en intervju med Fastighetssverige.


Fastighetsvärdet på bolagens portföljer under Q3

Lista: Branschens mest värdefulla fastighetsbestånd

Lista Fastighetssverige har kartlagt de noterade bolagens totala fastighetsvärde i jakt på branschens mest värdefulla bestånd. Här är en uppdaterad lista efter Q3-rapporterna.


Kristina Andersson lämnar Datscha för Värderingsdata.

Kristina Andersson lämnar Datscha – ansluter till Värderingsdata

Karriär Värderingsdata meddelar att Kristina Andersson har anslutit till VD Pro-teamet. Rekryteringen är en del i Värderingsdatas offensiva satsning och plan för att fortsatt utveckla VD Pro till att vara fastighetsmarknadens bästa analys och informationssystem.


Nyproduktionsprojekt i Stockholm värderas med en "fördomsrabatt" enligt Titania som bland annat har utvecklat projektet Tingstorget på Albyberget.

"Fördomsrabatt" i de stockholmska förorterna

Bolag Mycket högre avkastningskrav – trots mycket lägre vakansrisk.


Savills: Rörelser på marknaden är alltid bra för oss

Bolag Fastighetsrådgivaren tog nyligen hem en mycket intressant svensk affär. Savills kommenterar nu marknadsläge, trender och transaktioner för Fastighetssverige.


AI-teknik ska ta fastighetsvärdering till en ny nivå

Bolag För Fastighetssverige berättar Agneta Jacobsson, som är en av hjärnorna bakom FIA Software AB, mer om AI-algoritmen som nu närmar sig lansering: "Branschens står inför stora förändringar och jag är säker på att AI-teknik kommer att vara en del av dessa"


Olofsson om nya partnern

Bolag Så ser Värderingsdatas vd Mathias Olofsson på att bli en del av NAI Svefa – och så länge har förvärvet varit på gång. ”Föll sig ganska naturligt”.


NAI Svefa köper majoriteten av Värderingsdata

Bolag NAI Svefa har köpt en majoritetspost i Värderingsdata. I samband med förvärvet kommer NAI Svefas affärsområde Fastighetsinformation att integreras i Värderingsdata som därmed blir den klart dominerande aktören inom automatiserade värderingsmodeller (AVM) för den svenska bank och finansmarknaden.


Värderingsbyrån i Syd växer i Kalmar

Bolag Värderingsbyrån i Syd AB växer och anställer Peder Hägg som fastighetsekonom till huvudkontoret i Kalmar.


Värderingsdata anställer Carl Martinsson

Karriär Värderingsdata anställer Carl Martinsson som ny account manager. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef på Valueguard.


Bengt Wedin till Bryggan

Karriär Bryggan Fastighetsekonomi i Stockholm har knutit till sig Bengt Wedin som senior fastighetsekonom från och med december.


Värderingsdata köper Boreda

Bolag Värderingsdata har köpt samtliga aktier i Boreda.
Förhoppningen är att skapa en ledande aktör för integrerade och automatiserade fastighetsvärderingar.


Humlegårdens fastighetschef till Navet

Karriär Humlegårdens fastighetschef byter jobb. Han kliver på som ny partner på Navet.


Eiendomsverdi köper
majoritetspost i Värderingsdata

Bolag Norska Eiendomsverdi har köpt en majoritetspost i Värderingsdata och blir en stor aktör inom värdering av bostäder.