Image
Scandic Sundsvall Central förväntas öppna under 2024.

Scandic öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall

Uthyrning Scandic Hotels har tecknat ett långt hyresavtal med Skanska om ett nytt hotell med 210 rum i centrala Sundsvall. Det nya hotellet kommer att konstrueras i trä och således ha en mycket hög miljöstandard. Hotellet förväntas öppna under 2024 och kommer att heta Scandic Sundsvall Central.


Åsa Wirén.

Åsa Wirén blir ny CFO för Scandic Hotels

Bolag Scandic anställer Åsa Wirén som ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group. Hon har mångårig erfarenhet från liknande roller, närmast från Bonnier Group, där hon arbetat sedan 2016. Hon tillträder sin tjänst senast i april och kommer att ingå i Scandics koncernledning.


Jens Mathiesen.

Scandic: "Förbättrad efterfrågan på alla våra marknader"

Bolag Scandics beläggningsgrad förväntas uppgå till minst 35 procent i juni och bokningsläget för juli är klart bättre än det var vid samma tidpunkt föregående år. Det berättade vd:n Jens Mathiesen under en marknadsuppdatering på tisdagen.


Jens Mathiesen.

Scandic hyser hopp trots "fruktansvärt kvartal"

Bolag Scandic upplevde ännu ett mycket tufft coronadrabbat kvartal där resultaten till och med hamnade under hotelljättens egna förväntningar. Bolagets vd Jens Mathiesen och finansdirektören Jan Johansson berättar mer om den utmanande situationen och blickar samtidigt hoppfullt mot sommaren och hösten.


Peter Jangbratt.

Scandic Hotels Sverigechef Peter Jangbratt: "Vi har en mycket ansträngd situation"

Bolag Fastighetssverige frågar Scandic Hotels Sverigechef Peter Jangbratt hur beläggningen ser ut nu och om de rabatterar i verksamheten. Vi undrar när han tror att marknaden är tillbaka i ett normalläge igen.


Scandic Arlandastad.

Scandic Arlandastad har öppnat

Bolag Scandic Arlandastad har öppnat sina dörrar efter att Scandic i november 2020 tecknat avtal om att ta över hotellet.


Scandic Arlandastad.

Scandic tar över hotell vid Arlanda

Uthyrning Scandic har tecknat avtal om att ta över driften av ett hotell med 150 rum i Arlandastad, i nära anslutning till Stockholm Arlanda Airport och i direkt anslutning till nya internationella mötes- och eventarenan Scandinavian XPO.


Anna Spjuth.

Därför tog hon toppjobbet på Scandic

Bolag Scandic Hotels rekryterade nyligen Anna Spjuth till tjänsten som Chief Commercial Officer. För Fastighetssverige förklarar hon de tre viktiga skäl som låg bakom att hon valde just den här tjänsten: "Det var inte svårt att välja Scandic".


Eva Lundström.

Scandics nysatsning: "Har inte med pandemin att göra"

Bolag En av Nordens största hotellkedjor breddar sitt erbjudande genom att lansera coworking på 270 platser i Norden, Tyskland och Polen. Scandics marknadschef Eva Lundström berättar för Fastighetssverige om coworkingsatsningen, omställningen av ytor och arbetet med ett nytt koncept under pågående pandemi.


Coworking 200

Scandic introducerar coworking på 270 hotell

Bolag Scandic lanserar ett nytt coworking-koncept på närmare 270 hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen.


Scandic öppnar nytt hotell i Örebro.

Analytiker: Så här blir nästa år för Scandic

Bolag I april tvärstoppade Scandics hotellverksamhet fullständigt till följd av coronavirusets utbrott. Fastighetssverige diskuterar med Pensers analytiker och expert Oscar Holm. Därför klarar sig Scandic bättre än andra delar av branschen och så här mycket är aktien värd.


Jens Matiesen.

Viss ljusning för Scandic efter blytungt kvartal

Bolag Scandic Hotels nettoomsättning rasade med 86 procent till 665 miljoner kronor i det andra kvartalet (4 853) på grund av en extremt låg efterfrågenivå till följd av coronaviruset. Företagets vd Jens Mathiesen berättar för Fastighetssverige om det tunga arbete som de nu tvingas driva på flera fronter. Det handlar bland annat om förhandlingar med fastighetsägarna och sparåtgärder. Han beskriver också hur marknaden förväntas se ut nästa år.


Scandic öppnar nytt hotell i Örebro.

Scandic öppnar nytt hotell hos Klövern i Örebro

Uthyrning Klövern har tecknat ett hyresavtal med Scandic Hotels omfattande cirka 5 800 kvadratmeter i en planerad ny modernistisk byggnad i Örebro. Hotellet kommer att ha cirka 160 rum. Inflyttning är beräknad till november 2021.


Balder utökar hotellportföljen

Transaktioner Fastighetssverige berättar mer om förvärvet som gör att tungviktaren växer sig än starkare på hemmaplan.


NCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstation

Bygg/Arkitektur NCC har har fått i uppdrag att bygga om ett kontor till hotell på Helsingfors centralstation åt fastighetsinvestmentbolaget Exilion.


Scandic tecknar avtal för nytt hotell i Helsingfors

Uthyrning Scandic Hotels, Nordens ledande hotelloperatör, har tecknat avtal med det finska investmentbolaget CapMan om övertagande av drift av ett hotell i Helsingfors med 178 rum. I samband med detta har man också kommit överens om förlängning av hyresavtal för fyra hotell med totalt 979 rum.


Fredrik Wirdenius ny
styrelseledamot i Scandic

Karriär Vasakronans vd Fredrik Wirdenius tar plats i Scandic Hotels styrelse.


Här är de första bilderna på Stockholms nya hotellkoncept

Stockholm Nu i maj öppnar det nya hotellkonceptet HTL Hotels på Kungsgatan i Stockholm. Här är de första bilderna.