Image
Nordhagsvägen i Torslanda, vårdcentral och tandläkare.

Planerad storförsäljning i Göteborg avbruten

Bolag Sedan 2019 har ett ärende pågått om att förbereda för försäljning av 19 kommunalt ägda fastigheter i Göteborg. På kommunfullmäktiges möte den 16 september beslutades att avbryta den planerade storförsäljningen.


Göteborgs kommunala fastighetsbolag Higab säljer tre fastigheter för nästan 1,9 miljarder kronor till Platzer.

Miljardaffär mellan Higab och Platzer – säljer på Medicinareberget

Transaktioner Platzer förvärvar tre fastigheter av Higab på Medicinareberget omfattande 52 800 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om 1 875 miljoner kronor. Fastigheterna innebär att Platzer adderar ytterligare ett attraktivt geografiskt område, granne med Sveriges största sjukhus Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till beståndet med hyresgäster inom Life Science-segmentet.


Stora Saluhallen i Göteborg.

30 miljoner kronor i hyresrabatter

Bolag Sedan utbrottet av covid-19 har Higab arbetat aktivt för att stötta hyresgäster som har påverkats av pandemin. Hittills har 30 miljoner kronor beviljats i hyresrabatter.
– Vi fortsätter att hålla en nära dialog med våra hyresgäster. Målet är att hjälpa dem så mycket vi kan, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.


Familjebostäders vd går till Higab.

Han blir ny vd för Higab

Bolag Per-Henrik Hartmann blir ny vd för Higab. Han arbetar sedan 2012 som vd för Familjebostäder, ett bostadsbolag som är helägt av Göteborgs stad. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och kommersiella lokaler, samt erfarenhet av stads- och samhällsutveckling i Göteborg.


”Klart man bär med sig det här”

Bolag Familjebostäders vd Per-Henrik Hartmann om tingsrättens dom, vilka spår sommarens mordbränder har satt och Familjebostäders tankar kring säkerheten för de anställda.


Vill bygga kollektiv vid Avenyn

Bygg/Arkitektur Familjebostäder lanserar nu en ny boendeform som bolaget vill förverkliga mitt i hjärtat av Göteborg: Man vill förvandla parkeringshuset vid Lorensbergsteatern till ett hus med 200 hyresrätter. Ett modernt kollektivboende som de valt att kalla Bohem. – Bohem ska bli en mötesplats, ett boende med gemenskap mellan människor i alla åldrar och med olika kulturella bakgrunder, säger Per-Henrik Hartmann, vd för Familjebostäder.


Svanenmärkt och rökfritt i Sannegårdshamnen

Bygg Wingårdhs vann arkitekttävlingen om Familjebostäders Däckshuset i Sannegårdshamnen i Göteborg.


Ny vd för Uddevallahem

Karriär Thomas Aebeloe är ny vd för Bostadsstiftelsen Uddevallaham/Stiftelsen Ljungskilehem. Han tar över efter Per-Henrik Hartmann och tillträder under hösten 2012.


Ny vd på Familjebostäder i Göteborg

Karriär Nu har Familjebostäder i Göteborg AB utsett en ny vd efter Agneta Kores.