Image
Lokalmarknadsdagen
Andreas Wallström, Henrik Einarsson och Robert Treutiger medverkar med ett antal tunga analyser som inledning på Lokalmarknadsdagen den 20 januari på Clarion Hotel Post.

Lokalmarknadsdagen: Analyserna som ger dig full koll på läget

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari kickstartar du fastighetsåret 2022 tillsammans med nya och gamla branschkollegor. Då är det dags för anrika mötesplatsen Lokalmarknadsdagen på Posthotellet i Göteborg. Dagen inleds med ett antal tunga analyser som ger dig full koll på läget nu och framåt.


Northvolt Ett i Skellefteå. Northvolt och Volvo Cars planerar att byggstarta en batterifabrik 2022 – Ale kommun, omedelbart norr om Göteborg, är ett alternativ.

Västsvenska doldiskommunen som kan få Northvolts batterifabrik

Sverige BRG: "Läget är suveränt."
Skanska och Balder påverkas.


Inom Vallgraven 22:15 på Vallgatan i Göteborg.

Pandemins effekt – 18,5 miljoner färre besökare i Göteborgs innerstad

Lokalmarknadsdagen Ekonomin går sakteliga mot bättre tider och Göteborg, likt nationen som helhet, upplever en V-artad återhämtning. Samtidigt har effekterna av pandemin blivit allt tydligare på sysselsättningen, handeln och näringslivet. Under Lokalmarknadsdagen presenterade Business Region Göteborgs etableringschef Henrik Einarsson färska siffror och analyserade läget i Göteborgsregionen.


Göteborg.

Göteborg kommer högt i framtidsranking

Göteborg Göteborg rankas högt när FDI European Cities and Regions of the Future 2020/21 rankar Europas bästa destinationer för investeringar.
– Detta är ännu en bekräftelse på att Göteborgsregionen nu förändras i snabb takt och att regionen står sig bra internationellt, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg.


Henrik Einarsson, chef på etableringsavdelningen, Business Region Göteborg, analyserade nyckeltal och trender i Göteborgsregionen på Lokalmarknadsdagen den 27 augusti på Posthotellet.

Göteborg ökar bostadsbyggandet – slår Stockholm

Göteborg Avmattning men samtidigt fortsatta styrkebesked. Det var skiftande tendenser när Business Region Göteborg presenterade trenderna i regionen under Fastighetssveriges seminarium Lokalmarknadsdagen. De skickar också med en arbetsorder på hur staden och regionens attraktionskraft ska stärkas för framtiden.


Göteborg.

BRG: Göteborgsregionen går fortsatt starkt trots internationella orosmoln

Göteborg Göteborgsregionen fortsätter att gå bra trots internationella orosmoln. Personbilsexporten växer starkt, företagens lönesumma ökar klart mer än genomsnittet för riket, jobbtillväxten ser urstark ut och arbetslösheten är alltjämt lägst bland storstadsregionerna i Sverige. Det framgår av Business Region Göteborgs första konjunkturrapport för året.


”En av de hetaste platserna i världen”

Göteborg Business Region Göteborgs analys- och etableringschef Henrik Einarsson säger att Sveriges andra stad aldrig mått bättre – ur ett företagarperspektiv. ”Bevis på en stark utveckling”.


Göteborgs konjunktur mot rekordhöjder

Göteborg En ny konjunkturrapport från Business Region Göteborg visar fortsatt stark tillväxt.
Bygg och fordon driver upp Göteborgsregionens konjunktur till rekordhöjder.
- Det är stora investeringar i forskning och utveckling som gjort Göteborg till en glödhet teknikregion, säger Henrik Einarsson, chef för analys och etablering vid Business Region Göteborg.


Byggplaner för 1 000 miljarder i Göteborgsregionen

Bygg/Arkitektur Byggen för 1 000 miljarder kronor förbereds i Göteborgsregionen de närmaste 20 åren. Det är mycket mer än tidigare antaganden och innebär stora planeringsutmaningar.


Lokalmarknadsdagen

Göteborgskonjunkturen presenteras

Lokalmarknadsdagen På Lokalmarknadsdagen den 10 september kommer en färsk konjunkturrapport om Göteborg att presenteras.


Einarsson slog sönder myter om Göteborg

Event Henrik Einarsson, BRG:s chef för omvärldsanalys, slog på Lokalmarknadsdagen sönder myten om att utvecklingen går så mycket långsammare i Göteborg än i Stockholm och Malmö.


Svagare konjunktur i Göteborg

Göteborg Business Region Göteborgs senaste konjunkturrapport visar att konjunkturen nu dämpas även i Göteborgsregionen.


BRG: Göteborg starkast i Sverige

Göteborg På Lokalmarknadsdagen presenterade analyschef Henrik Einarsson BRG:s senaste konjunkturrapport.
- Sysselsättningen ökade med 3,9 procent under andra kvartalet i år. Det är nionde kvartalet i rad som vi visar en positiv sysselsättningstillväxt. Med det är vi starkast i Sverige, sa Henrik Einarsson.