Image
Hamnpulsen i Gustavsberg.

Vectura köper i Gustavsberg

Transaktioner Vectura förvärvar Hamnpulsen, med ett väletablerat centrum för primärvård, hälsa och service i Gustavsberg i Värmdö kommun. Säljaren är Greenvard och fastigheten tillträds i juni.


Gustavsbergs centrum.

SPG köper Gustavsbergs centrum

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har tecknat avtal med Nordika om förvärv av Gustavsbergs centrum beläget i Värmdö kommun. Centrumet är i dag nästintill fullt uthyrt till olika hyresgäster där de två största är Coop och Systembolaget.


Profi köper Badkarsfabriken av Brunswick

Transaktioner Profi Fastigheter köper fastigheten Gustavsberg 1:316, mer känd som Badkarsfabriken, av Brunswick Real Estate. Fastigheten omfattar 21 000 kvadratmeter lokaler för utbildning, lager och produktion.


Riksbyggen och Polstjärnan genomför hyresrättsaffär i Gustavsberg

Transaktioner Polstjärnan, som ägs av Byggnads och Kommunal, förvärvar 81 procent av två hyresrättsprojekt i Porslinskvarteren i Gustavsberg av Riksbyggen. Riksbyggen stannar kvar som långsiktig minoritetsägare och som förvaltare av fastigheterna.


Byggstart för Riksbyggen i Gustavsberg

Bostäder Den 7 mars tas det första spadtaget för 119 nya lägenheter i Porslinskvarteren i Gustavsberg.


Stena tar första spadtag i Stockholm

Bostäder På måndag tar Stena Fastigheter det första spadtaget för 83 hyresrätter i de anrika porslinskvarteren i Gustavsberg.


Stena byggstartar i Gustavsberg

Bostäder I de anrika porslinskvarteren i Gustavsberg byggstartar i morgon Stena Fastigheter 140 hyresrätter.


Lindbäcks bygger 235 bostadsrätter i Gustavsberg

Bostäder Lindbäcks Bygg bygger 235 bostadsrätter vid Gustavsbergs gamla porslinsfabrik på uppdrag av Järntorget. Byggstart sker i höst och inflyttning påbörjas i slutet av 2016.


Badkarsfabrik i Gustavsberg blir skolfastighet

Uthyrning Sveafastigheter Fund II har genomfört en omstrukturering av Badkarsfabriken i Gustavsberg, från industri till skolfastighet. Under de senaste två åren har Sveafastigheter tecknat hyresavtal i fastigheten om 14 000 kvm, varav drygt 10 000 kvadratmeter avser nyuthyrningar.


SKB bygger bostäder på Värmdö och Lidingö

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening kommer de närmaste åren att bygga totalt 240 bostäder på Lidingö och Värmdö. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingar i områdena.


O´Learys fyller upp Gustavsbergs Centrum

Uthyrning Genesta Property Nordic har skrivit ett tolvårigt kontrakt med den svenska restaurangkedjan O’Learys för de kvarvarande 724 kvadratmeterna i Gustavsbergs Centrum.


Hestia får uppdrag av Genesta

Bolag Genesta har valt Hestia till förvaltning av Värmdö Marknad och Gustavsberg Centrum. Uppdraget är heltäckande och innehåller centrumledning, ekonomisk och teknisk förvaltning samt teknisk drift.


Detaljplan för Fabriksstaden i Gustavsberg vinner laga kraft

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Fabriksstaden, det största området för nya bostäder i centrala Gustavsberg, har överklagats upp till sista instans. Nu meddelar Mark- och miljööverdomstolen att prövningstillstånd inte medges och planen kan därför vinna laga kraft.


Ikano utvecklar bostäder i Gustavsberg

Transaktioner Ikano Bostad köper marken där Gustavsbergs porslinsfabrik ligger idag och bygger 400 nya bostäder. Säljare är Villeroy & Boch Gustavsbergs AB.


SL uppför bussdepå i Gustavsberg

Bygg/Arkitektur Storstockholms Lokaltrafik, SL, uppför en ny bussdepå i Gustavsberg. Skanska har fått byggordern, värd 375 miljoner kronor.


Värmdö kommun i stort fastighetsköp

Transaktioner Värmdö kommun köper ett flertal fastigheter för 147,5 miljoner kronor. Det är Värmdö kommuns största fastighetsköp hittills.