Image
Malmö.

Brf-köp hävs efter utebliven betalning

Transaktioner En bostadsrättsförening i Malmö skulle betala närmare 36 miljoner kronor för att friköpa en tomträtt från kommunen – men nu blir förvärvet inte av. Fastighetssverige berättar mer.


Alma Property Partners stora utveckling i centrala Uppsala, som man gör tillsammans med Mässing Properties, har vunnit laga kraft. Simon de Château är Partner och CIO för Alma Property Partners.

Skamfläck ska bli en pärla – centrumsatsning har vunnit laga kraft: "Stort lyft"

Bygg/Arkitektur Alma Property Partners och Mässing Properties har fått klartecken för sin över 30 000 kvadratmeter stora centrumsatsning med hotell och kontor i Uppsala. För Fastighetssverige berättar Simon de Château, partner och CIO på Alma Property Partners, mer om den spännande utvecklingen och varför etableringen kommer bli ett lyft för en eftersatt del av city.


Peab bygger bostadsrätter i Malmö

Peab bygger bostadsrätter i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 78 lägenheter i Limhamn i Malmö. Beställare är HSB Projekt i Malmö HB och kontraktssumman uppgår till 194 miljoner svenska kronor.


Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.

Eon höjer fjärrvärmepriset med 20 procent – HSB Malmö tar avstånd

Bostäder HSB Malmö fick under tisdagen den 13 september information från Eon att de planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar i Malmö och Burlöv. Höjningen ska träda i kraft från den 1 januari 2023.


Kristina Alvendal, Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten, Nickie Excellie, Caroline Arehult och Biljana Pehrsson.

Sofia Malmsten – Årets Unga Fastighetskvinna 2022

Fastighetskvinnan | PLAY Årets Unga Fastighetskvinna 2022 har korats. Årets vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen är Sofia Malmsten, vd och grundare av Parametric Solutions.


WTC på Skeppsgatan i Malmö.

Ny hyresgäst till WTC i Malmö

Uthyrning Freudenberg Home and Cleaning Solutions flyttar in Grantors World Trade Center på Skeppsgatan i Malmö.


Convendum tog första steget utomlands genom sin etablering i Palma.

Efter första utlandsetableringen – så ser Convendums tillväxtplaner ut

Bolag Convendum kliver utanför Sverige genom sin etablering i Palma. Oscar Limbäck, COO på Convendum, berättar för Fastighetssverige varför Palma stod först på tur, vilka kunder man riktar sig till på Mallorca, om fortsatt expansion i utlandet och om bolagets främsta uppgifter för avslutningen av 2022.


Convendum öppnar i Palma.

Convendum öppnar sin första coworkinganläggning utomlands

Uthyrning Convendum fortsätter att expandera och tar nu klivet utanför Sveriges gränser och öppnar sin första anläggning i Palma de Mallorca.


Nu startar bygget av Docks.

Nu byggs Docks – Malmös nästa spektakulära bostadstorn

Bygg/Arkitektur Nu startar bygget av Docks i Malmöstadsdelen Västra hamnen. Två avsmalnande torn om 26 respektive 18 våningar som Fojab ritat åt JM.


Mikael Granath.

Willhem köper i Malmö

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av en fastighet med 21 lägenheter i Malmö. Överenskommet fastighetsvärde är 44,2 miljoner kronor och säljare är Lifra Fastigheter i Malmö AB.


Jon Malmsten och Matthias Kettelhoit.

Debatt: Logicenters – "Guldläge för satsning på solenergi"

Energi/miljö "Rekordhöga elpriser samtidigt som behovet av el är rekordstort. Vi har guldläge att ladda för framtiden genom att satsa offensivt på solenergi. Men regeringens stelbenta tolkning av reglerna sätter stopp. Så kan vi inte ha det i den gröna omställningen, där vi i näringslivet vill gå före men politiken bromsar." Det skriver Logicenters vd Matthias Kettelhoit och solenergiexpert Jon Malmsten i en debattartikel.


Flow Hyllie.

NCC utvecklar nytt kontorsprojekt i Malmö

Bygg/Arkitektur Nu startar NCC kontorsprojektet Flow Hyllie med cirka 10 000 kvadratmeter kontor och service i Hyllie i södra Malmö. Hyllie har blivit en naturlig nod i Öresundsregionen, och kontorets placering i kombination med service och butiker i närområdet ska bidra till att förenkla vardagen och skapa flow i arbetslivet för medarbetarna.


Fastighetskvinnan
Sofia Malmsten.

Årets Unga Fastighetskvinna – här är den första finalisten

Fastighetskvinnan Sofia Malmsten är arkitekten som började jobba med bostadsutveckling på Bonava blott 20 år gammal, men som sedan ett par år tillbaka driver det egna bolaget Parametric Solutions, en startup med fokus på fastighetsutveckling och digitalisering. Och så är hon finalist i Årets Unga Fastighetskvinna.


Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor.

Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Serneke och Kalmar Vatten har, baserat på tidigare ingånget samverkansavtal, tagit nästa steg i projektet om att utveckla Kalmarsundsverket och nu i fas 2 tecknat entreprenadavtal. Projektet ska stå klart under 2026. Ordersumman uppgår till cirka 1,4 miljarder kronor.


Nordr får anvisning i Kävlinge.

Nordr får direktanvisning om 100 bostäder i Kävlinge

Bygg/Arkitektur Nordr fortsätter att befästa sin position i södra Sverige. I en direktanvisning tilldelas bolaget 100 byggrätter – 90 lägenheter och tio radhus – i centrala Kävlinge.


Bilden till vänster föreställer Ikeas första ”Home experience of tomorrow varuhus” som öppnade i i Shanghai för lite över ett år sedan. Näst på tur är varuhuset i Malmö som också håller på att omvandlas till ett center för livet hemma. Utvecklingen är del i en större satsning i Malmö där Ikea även planerar att bygga nya arbetsplatser och ytor för innovation, utveckling och kreativa möten i anslutning till varuhuset. Den delen av utveckling ska nu ut på samråd.

Ikeas Malmö-satsning på samråd

Bygg/Arkitektur Ikea meddelade förra året att man gör en större satsning på varuhuset i Malmö, där man bland annat planerar att bygga nya arbetsplatser samt ytor för innovation, utveckling och kreativa möten i anslutning till varuhuset. Detaljplanen som håller på att tas fram ska nu ut på samråd – Fastighetssverige berättar mer om hur planerna håller på att utvecklas.


Johan Malmberg.

Så vill Stendörren växa i Finland

Bolag Stendörren fortsätter att etablera sig på nya nordiska marknader. Efter att tidigare i sommar tagit steget in i Finland berättar transaktionschef Johan Malmberg för Fastighetssverige om Finlands attraktionskraft, vad man letar ny förvärv och hur man vill växa på de olika nordiska marknaderna.


Lansa köper av Imperia i Västerås.

Lansa förvärvar fastighet i Västerås av Imperia

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar fastigheten Kungsljuset 2 i Västerås av Imperia Fastigheter.


Alm Equity säljer 20 procent av 2xA Entreprenad till bolagets vd.

Alm Equity säljer 20 procent av 2xA Entreprenad till bolagets vd

Bolag Alm Equity avyttrar 20 procent av innehavet i 2xA Entreprenad till Thomas Carlsson som är vd i det sistnämnda bolaget.


Lokalmarknadsdagen
Om en vecka, nästa torsdag, är det dags för Branschens mötesplats i Göteborgsregionen. Anmälan stänger i morgon fredag, säkra din plats i dag!

Lokalmarknadsdagen: I morgon stänger anmälan till Branschens mötesplats i Göteborg – säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen Host Om en vecka, nästa torsdag den 25 augusti, är det dags att starta upp fastighetshösten när Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen – äger rum på Clarion Hotel Post. Anmälan stänger i morgon fredag, säkra din plats nu!