Image
Solceller.

Här ska Statens fastighetsverk satsa på solceller

Energi/miljö Statens fastighetsverk (SFV) har en särskild uppgift från regeringen att öka användningen av solceller. På uppdrag av SFV kommer ÅF att genomföra en inventering av möjliga platser för solceller på ett antal fastigheter, däribland Varbergs fästning och Drottningholms slott.


Ett pilotprojekt visade att energikostnaderna med enkla åtgärder kunde minska med 13 procent.

Logicenters och ÅF i klimatsatsning

Energi/miljö Tillsammans med ÅF har Logicenters inlett en satsning för att hjälpa kunder och samarbetspartners att bli mer energismarta. Ett nyligen avslutat pilotprojekt visade att kostnaderna kunde sänkas med 13 procent genom enkla åtgärder.


Diös utvecklar fastighet i Gävle

Sverige Utvecklingsarbetet för Diös fastighet Konvaljen på Stortorget mitt i centrala Gävle är påbörjat. Till hösten flyttar de nya hyresgästerna in, vilket innebär att huset nu är fullt uthyrt. Det blir även en ny rulltrappa och moderna allmänytor från Stortorget till parkeringshuset Konvaljen.


ÅF etablerar projektledningsenhet i Lund

Bolag Patric Reic blir sektionschef när ÅF etablerar projektledning i Lund.


ÅF köper danskt arkitektkontor

Bolag ÅF köper danska Gottlieb Paludan Architects, med 90 anställda och 140 miljoner kronor i omsättning.


Rotation på ÅF – tung chef på ny position

Bolag Anders Lundin tillträder som ny affärsområdeschef för Buildings, en av Nordens största installationskonsulter för byggnader. Anders har en lång meritlista och kommer att utveckla affärsområdets kunderbjudanden mot större helhetsåtaganden. 


Skanskas Tändstickan 3 fullt uthyrt

Uthyrning Skanska hyr ut 2 360 kvadratmeter till ÅF i den pågående nybyggnationen av Tändstickan 3 på Grafiska vägen i Göteborg. Kontorshuset omfattar totalt 12 500 kvadratmeter.


ÅF hyr större lokaler i Marievik

Uthyrning Castellum i Stockholm har tecknat avtal på den sista lediga ytan om 448 kvadratmeter i fastigheten Marievik 27 i Marievik, precis utanför tull i södra Stockholm. Hyresgäst är ÅF som utökar i fastigheten. I och med detta är fastigheten fullt uthyrd.


Ny vd på ÅF från första april

Karriär Som tidigare meddelats i januari, utsåg styrelsen Jonas Gustavsson till ny vd och koncernchef för ÅF. Datum för tillträde har nu fastställts till 1 april 2017.


ÅF köper Sandell Sandberg

Bolag ÅF stärker sitt erbjudande inom design och arkitektur genom att köpa arkitektbyrån Sandell Sandberg. Grundaren Thomas Sandell blir chefsarkitekt för ÅF-koncernen.


ÅF rekryterar arkitekt

Bygg/Arkitektur ÅF rekryterar Peter Stockenberg som arkitekt för fastighets- och projektutveckling. Han kommer närmast från egen verksamhet.


ÅF utökar för andra gången sina ytor i Skanskas nya kontorsprojekt i Göteborg.

ÅF ökar ytterligare i Skanska-projekt

Uthyrning Skanska har sedan tidigare ett 14-årigt hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF om 10 900 kvadratmeter i kontorshuset med intilliggande parkeringshus på Grafiska vägen i Göteborg. Nu utökar ÅF för andra gången sin yta med ytterligare cirka 660 kvadratmeter. Inflyttning sker i januari 2014.


ÅF rekryterar Nyamko Sabuni som hållbarhetschef

Karriär ÅF rekryterar det tidigare statsrådet Nyamko Sabuni för att förstärka företagets kunderbjudande och profil inom hållbarhet och socialt ansvarstagande (CSR). Nyamko Sabuni, som tillträder tjänsten per 1 oktober, kommer att ingå i ÅFs koncernledning.


ÅF utökar sina ytor Skanskas kontorsprojekt i Göteborg.

ÅF utökar hos Skanska i Göteborg

Uthyrning Skanska har sedan tidigare tecknat ett 14-årigt hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF om 7 500 kvadratmeter i ett kontorshus med intilliggande parkeringshus, som idag byggs på Grafiska vägen i Göteborg. ÅF utökar nu sin yta med ytterligare 2 500 kvadratmeter. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning i januari 2014.


Arcona bygger om vid Norra Bantorget

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av LO/ÅF Projektledning att bygga om kvarteret Klockan 10 vid Norra Bantorget.


Wihlborgs hyr ut på Dockan

Uthyrning Wihlborgs hyr ut större delen av en kontorsfastighet under uppförande på Dockan i Västra Hamnen, Malmö.


Sweco och ÅF får stororder av Skanska

Bolag Teknikkonsultbolagen Sweco och ÅF har tecknat ett gemensamt avtal med Skanska Healthcare AB som omfattar projekteringen av Nya Karolinska Solna, NKS. Avtalet uppgår till cirka 580 miljoner kronor och delas lika i konsortiet mellan Sweco och ÅF. Cirka 250 miljoner kronor av kontraktsvärdet är hittills upparbetat.


Svenskt konsortium utvecklar eko-stad i Kina

Arkitektur Ett konsortium med sju svenska arkitektbolag och konsulter ska utveckla en ekologisk miljonstad i Kina.
Avtal skrevs i veckan och det första deluppdraget är en 40 hektar stor ö.