Image

Magnusson

Magnusson är en internationell advokatbyrå som erbjuder juridiska tjänster till klienter med utgångspunkt i och utanför länderna kring Östersjöregionen.
Utanför regionen erbjuder vi gränsöverskridande global täckning genom strategiska allianser med top-rankade internationella byråer såsom i Storbritannien, Kina och USA.

Magnusson är en integrerad byrå med över 200 jurister/advokater som alltid erbjuder samma höga standard och kvalitet oavsett hur många länder som är involverade i ett projekt.
Byrån rekommenderas regelbundet av oberoende publikationer såsom The Legal 500 EMEA, Chambers Global och Chambers Europe. Magnusson har tre år i rad (2012, 2013 och 2014) fått utmärkelsen European Law Firm of the Year. 2012 och 2013 tog byrån hem högsta vinsten vid Årets Advokatbyrå som årets advokatbyrå i Sverige och 2015 vann byrån de första Legal Innovation Awards av Legal Week (International Innovation).

Magnussons fastighetsteam i Sverige består av cirka 15 personer i Göteborg och Stockholm. Teamet biträder bland annat internationella och nationella investeringsfonder, fastighetsutvecklare samt kommuner och privata fastighetsbolag.
Inom gruppen finns ett stort antal specialister inom samtliga fastighetsrelaterade områden såsom fastighetstransaktioner, finansiering, kommersiell hyresrätt, miljörätt och entreprenadrätt.
Genom gruppens erfarenhet och bredd erbjuder vi rådgivning avseende samtliga former av fastighetsrelaterade transaktioner – från mindre försäljningar av enstaka fastigheter till mer komplexa transaktioner med mer omfattande fastighetsportföljer.

Vi bistår med frågor rörande transaktionens struktur, paketering av fastigheter inför försäljning och förvärv, upprättande och förhandling av transaktionsdokumentation såsom aktieöverlåtelseavtal, köpekontrakt m.m., och legal due diligence.
Utöver ren fastighetsrelaterad juridik, biträder Magnussons fastighetsgrupp även löpande klienter vid upprättande och förhandling av förvaltningsavtal, hyresavtal och entreprenad avtal m.m.

Skrivet om Magnusson

Oscar Lekanders SBB köper stort av Claes Magnussons Sisab.

SBB köper av Stockholms stad för 1 460 miljoner

Transaktioner SBB köper sju skolfastigheter av kommunala Sisab.


Denise Gahnberg.

Colliers fortsätter expandera inom Project Management

Bolag Colliers rekryterar ytterligare en expert till affärsområdet Project Management.


Exteriör av Engelska skolan i Gubbängen.

Sisab säljer skola till IES

Transaktioner Fastigheten Borrsvängen 13 i Gubbängen byter ägare från kommunala skolfastighetsbolaget Sisab till IES Skolfastigheter, ett helägt dotterbolag till Internationella Engelska Skolan i Sverige AB. Internationella Engelska Skolan har bedrivit verksamhet i fastigheten sedan 1998 och tar nu även över ansvaret som ägare.


Dan Astrén gör en exit från sitt Signatur Fastigheter, som köps upp av Olof Anderssons Trianon.

Signaturgrundaren om sin snabba exit: "Tanken var att driva det i många år till"

Bolag I december 2019 tog Dan Astrén sitt Signatur Fastigheter till börsen. Nyligen sålde Astrén – som var största ägare – sina aktier i bolaget som nu köps upp av Trianon.
Här berättar entreprenören om beslutet – och framtiden utan Signatur.


Olof Anderssons Trianon har lagt ett budpliktsbud på Signatur Fastigheter.

Signaturs styrelse: Acceptera Trianons bud

Bolag Styrelsen för Signatur Fastigheter rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera det kontanta budpliktsbudet som lämnats av Trianon.


Daniel Gorosch.

Colliers startar nytt affärsområde

Bolag Colliers expanderar nu ytterligare och anställer tre erfarna rådgivare i det nya affärsområdet Project Management.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Dubbla förvärv för K-Fastigheter

Transaktioner K-Fastigheter avslutade kvartalet med att köpa en byggrätt för 700 lägenheter i Gävle och en utvecklingsfastighet med kassaflöde i Borås.


Kristin Magnusson Bernard.

Ny ledamot i Vasakronans styrelse

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 15 januari valdes Kristin Magnusson Bernard in som ordinarie styrelseledamot i styrelsen för Vasakronan.


Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet.

Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet

Bostäder Nu är bygget av 46 hyreslägenheter i Lövgärdet, Angered igångsatt. Projektet Solfjädern är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttningsstart hösten 2021.


Heimstaden Bostad köper i Linköping.

Heimstaden Bostad köper 457 lägenheter i Linköping

Transaktioner Heimstaden Bostad har förvärvat samtliga aktier i Von Dufva Fastighets AB. Beståndet utgörs av tolv fastigheter i Linköping innefattande 457 lägenheter och en uthyrbar yta på cirka 31 500 kvadratmeter.


Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven.

Dickson bygger nytt i Majorna

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons stiftelse inledde på fredagen byggnationen av 52 hyreslägenheter på Amiralitetsgatan 19 i Majorna, Göteborg.


Sundsvalls nya logistikpark.

Peab bygger Sundsvalls nya logistikpark

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga Sundsvalls nya logistikpark i anslutning till Tunadalshamnen. Beställare är Sundsvall Logistikpark och kontraktssumman uppgår till 734 miljoner kronor.


Hemsö bygger Svanenmärkt skola.

Hemsö bygger första Svanenmärkta skolan i Stockholm

Bygg/Arkitektur Under onsdagen tar Hemsö första spadtaget av Stockholms första och Sveriges andra Svanenmärkta skola.
– Vi vill ha hållbara och vackra skolmiljöer. När vi utvecklar själva har vi alltid höga hållbarhetskrav och vi tittar alltid extra på material och utformningen, säger David Magnusson, projektchef.


Anette Frumerie.

Anette Frumerie blir ny vd för Rikshem

Karriär Anette Frumerie lämnar Besqab för att ta över som vd för Rikshem.


BRF köper fastighet av Malmö stad

Transaktioner HSB BRF Roskilde i Malmö friköper fastigheten Roskilde 1 av Malmö stad. Köpesumman är 81 507 000 kronor och beräknas på en byggrätt om 12 819 kvadratmeter bruttoarea.


Bo Magnusson.

Så går Rikshem vidare efter Mattsson-Linnala

Bolag I veckan meddelade Rikshem att man bryter med nuvarande vd:n Sophia Mattsson-Linnala. För Fastighetssverige berättar nu bolagets styrelseordförande, Bo Magnusson, vilka egenskaper man är på jakt efter i en ny vd, vad man är på jakt efter – och hur man vill att bolaget utvecklas framgent.


Sophia Mattsson-Linnala.

Sophia Mattsson-Linnala lämnar som vd för Rikshem

Bolag Rikshems styrelse och Sophia Mattsson-Linnala har kommit överens om att Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem den 31 oktober 2019. Processen för att rekrytera ny vd inleds omgående.


Johan Magnusson.

Nya representanter för Första AP-fonden i Willhems respektive Vasakronans styrelser

Bolag Första AP-fonden ersätter avskedade vd:n Johan Magnusson med nya representanter i Willhems och Vasakronans styrelse.


Johan Magnusson.

Johan Magnusson tvingas lämna Första AP-fonden

Bolag Styrelsen för Första AP-fonden har beslutat entlediga Johan Magnusson från sin befattning som vd för fonden. Teresa Isele utsedd till tillförordnad vd.


Claes Magnusson.

Sisab öppnar för avyttring av 24 fastigheter

Transaktioner Genom att sälja en liten del av Sisabs bestånd av fastigheter fokuseras affären ytterligare till kommunala verksamheter i stadens lokaler. Dessutom frigörs kapital som kan återinvesteras i förskolor och skolor för ett växande Stockholm.


Andreas Jensen.

Ny ledamot i Rikshems styrelse

Bolag Andreas Jensen har utsetts till ny ledamot i Rikshems styrelse.


Belma Rejnefelt.

Sisab ändrar i ledningsgruppen

Bolag Belma Rejnefelt tar plats i ledningsgruppen för Sisab. Hon tar över efter Olle Åberg som avdelningschef för fastighetsutveckling.


Byggnadsfirman Otto Magnusson, med Dan Magnusson som vd, bildar ett nytt bolag tillsammans med Dan Olofssons Danir.

Bildar parkeringsbolag med Dan Olofsson

Bolag Byggnadsfirman Otto Magnusson och IT-miljardären Dan Olofssons Danir AB bildar ett gemensamt bolag, Hub Park AB. Syftet är att bygga framtidens parkeringshus, först i Skåne och sedan i resten av Sverige.


Skanska hyr ut i Solna United

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med it-företaget Telecomputing, som samlar sin växande svenska verksamhet på 3 300 kvadratmeter kontor i Solnas nya landmärke Solna United vid Solna Station.


Västra sjöstaden i Trelleborg.

Trelleborg växer mot havet

Bygg/Arkitektur Trelleborg växer och bygger en helt ny stadsdel vid havet. Ramboll har tillsammans med EGA Erik Guidice Architects vunnit det strategiska uppdraget med att planera och utforma den nya stadsdelen.


Ny partner på Magnusson 

Karriär Magnusson växer och förstärker med Helena Rönqvist som ny partner. Helena Rönqvist är specialiserad på immaterialrätt och marknadsrätt.


Byrån som slopar chefen: ”Målet är inte att jävlas”

Bolag Arkitekturbyrån Codesigns grundare Peter Ullstad om chefsförändringen som ska leda till en lyckligare organisation och därmed också nöjdare kunder.


Codesigns vd lämnar – ersätts inte

Karriär Ulrica O Magnusson, vd på Codesign de senaste fem åren, lämnar sin post för att satsa på egen låda. Codesign ska drivas vidare ”chefslöst”.


Fasticon Kompetens storsatsar i Göteborg

Bolag Fasticon Kompetens har knutit till sig tre erfarna och meriterade medarbetare till kontoret i Göteborg.


SIG Invest köper på Limhamn

Transaktioner SIG Invest har tecknat avtal om förvärv och tillträtt fastigheten Härfågeln 8 på Limhamn. Fastigheten är i dag vakant och har tidigare nyttjats som frikyrka. Syftet med köpet är att uppföra radhus.


Hon blir ny vd för Magnusson

Karriär Magnussons nya vd blir en av få vd:ar inom advokatvärlden som inte har en advokattitel.


Palmung Mellin köper i Göteborg

Transaktioner Palmung Mellin har via bolag köpt en industrifastighet centralt belägen på Ringön i Göteborg.


Lundbergs hyr ut till nya butikskoncept

Uthyrning Ett stort ombyggnadsprojekt pågår i Linden Köpcentrum i Norrköping. Nu är det klart med ett flertal nya butikskoncept.


Bostadsrättsförening stoppar börsbolagets bygge

Juridik Stor konflikt kring If-huset i Solna. Kronofogden kräver börsnoterat fastighetsbolag på vite om 3,2 miljoner kronor. ”Struntar fullständigt i de lagar och regler som finns”. Så svarar fastighetsbolaget.


Fyra nya projekt till Byggnadsfirman Otto Magnusson

Bygg/Arkitektur Byggnadsfirman Otto Magnussons entreprenadverksamhet har under den senaste tiden fått beställningar på fyra större bostadsprojekt och en ny skola motsvarande cirka 640 miljoner kronor.


Carina Swerlander blir ny HR-chef på Sisab

Bolag Sisab utser Carina Swerlander till ny HR-chef. Hon tar samtidigt plats i bolagets ledningsgrupp.


Största kunden blir största ägaren - "en genväg till marknaden"

Bolag K-Fastigheter – ägt av Erik Selin och Jacob Karlsson – blir Zenergys största kund, samtidigt som man kommer att kontrollera bolaget via röststarka A-aktier. Men fördelarna överväger riskerna, tycker Olle Magnusson, vd och styrelseledamot i Zenergy, vars aktiekurs fortsatte att rusa på onsdagen.
- Vi har försökt att nå marknaden i tre år. Nu tar vi en genväg, säger Magnusson.


46 000 nya bostäder till Göteborg

Göteborg Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Sverigeförhandlingen har enats kring en betydande satsning om fyra kollektivtrafikobjekt och åtta cykelbanor samt 45 680 nya bostäder i Göteborg.


Arkitekternas förslag för Övre är klara

Bygg/Arkitektur Arkitektfirmorna Gehl, Arkitema och Okidoki presenterar sina förslag på hur Övre och Stadsparkskvarteren i Trelleborg skulle kunna utvecklas i framtiden.


Aberdeen förstärker fastighetsverksamheten

Bolag Aberdeen Asset Management förstärker den växande tillgångsförvaltningen i sin svenska fastighetsverksamhet genom två nyrekryteringar.


Sisab flyttar till Globenområdet

Uthyrning Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, flyttar efter tolv år i Årstadal till nya lokaler hos S:t Erik Markutveckling i Palmfelt Center i Globen.


Magnusson anställer Caroline Landerfors

Karriär Magnusson förstärker sitt erbjudande inom Insurance & Financial services och rekryterar Caroline Landerfors från Aon för att driva och utveckla byråns verksamhetsgrupp inom området.


Sisab tecknar ramavtal med åtta arkitektbyråer

Bygg/Arkitektur Sisabs fastighetsbestånd består av cirka 600 fastigheter. Samtidigt arbetar man med att bygga många nya. Nu har man tecknat nya ramavtal med åtta arkitektbyråer.


Sisab sparar 40 miljoner per år med digital styrning

Bolag År 2012 startade Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) ett omfattande projekt med att utöka övervakning och styrning av sina fastigheter via ett digitalt system. Målsättningen var att få kontroll över energi- och värmekostnader samt minimiera brand och skadegörelse. Sedan projektet startade har man sparat 190 miljoner kronor.


Sisab bygger ny skola i Midsommarkransen

Bygg/Arkitektur Sisab har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att bygga en ny grundskola för cirka 1000 elever i Midsommarkransens gamla brandstation. Skolan beräknas stå klar år 2020 och har en budget på 419 miljoner kronor.


De skapar nya kvarteren i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects har tillsammans med Gehl Architects och Okidoki Arkitekter valts ut av Trelleborgs kommun att skapa framtidens Övre och Stadsparkskvarteren.


Skanska bygger grundskola åt Sisab

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) om att bygga den nya Bobergskolan i Norra Djurgårdsstaden. Skolan, som byggs intill gasklockorna i Hjorthagen, ska kunna ta emot runt 850 elever. Ordervärdet är cirka 260 miljoner kronor.


Skanska bygger skola för Sisab

Bygg/Arkitektur Sisab har tilldelat Skanska kontraktet att bygga Bobergskolan i Hjorthagen, Stockholm. Avtalet är värt cirka 260 miljoner kronor.


Sisab inviger ombyggnation i Rinkeby

Uthyrning Sisab har byggt om Bredbyskolan i Rinkeby till Arbetsmarknadsförvaltningen. Fastigheten kommer att rymma en SFI-verksamhet och ett jobbtorg för arbetssökande.


Bo Klok rekryterar ny arbetsmiljöchef

Karriär Bo Klok anställer Margareta Klebe som ny arbetsmiljöchef. Hon kommer närmast från Arbetsmiljöverket där hon var inspektör med ansvar för byggtillsyn i region syd.


Sisab vinnare av ”Två blir mer”

Event Sisab får Stockholms stads forum för hållbara fastigheters pris ”Två blir mer” för sitt arbete med att minska energianvändningen i projektet ”Energiagenterna”.


Sophia Mattsson-Linnala tillträder 1 november

Karriär Sophia Mattsson-Linnala kliver in i rollen som vd för Rikshem 1 november.


Så här blir Rikshems nya styrelse

Bolag Rikshem ska på en extra bolagsstämma utse en ny styrelse. Bland annat tar en börs-vd plats som ledamot.


Hon blir ny vd för Rikshem

Karriär Nu är Rikshems nya vd utsedd.

Så här blir Rikshems nya styrelse

Bolag Rikshem ska på en extra bolagsstämma utse en ny styrelse. Bland annat tar en börs-vd plats som ledamot.


Catena bygger och hyr ut i Nässjö

Uthyrning Catena har tecknat ett hyresavtal om cirka 6 700 kvadratmeter med Höglands Logistik i Nässjö.


Lars-Erik Magnusson.

Legendaren om kriser och möjligheter

Bolag - Jag har varit entreprenör sedan jag var 15 år. Jag har aldrig haft en chef som jag har kunnat gå in till och säga: ”Jag slutar nu.” Jag har varit tvungen att se mig själv i spegeln och säga: ”Nu måste jag fixa det här.”
Fastighetssverige träffade fastighetslegendaren Lars-Erik Magnusson på Mipim.


Claes Magnusson och Carl Bodsten.

Sisab hämtar vd från Locum

Karriär Claes Magnusson, närmast från Locum, blir ny vd för Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB.


Sundsvall Logistikpark tillsätter projektledare

Karriär Det närmar sig byggstart för Sundsvall Logistikpark. Det kommunala bolaget förstärker sin organisation med Magnus Borgström som projektledare för byggandet.


Stämmoprotokoll bekräftar Norrportens noteringsplaner

Bolag Norrportens har bytt ut delar av styrelsen inför den kommande noteringen. Detta framkommer av ett stämmoprotokoll som Dagens Industri har tagit del av.
Samtidigt valdes två styrelseproffs in i styrelsen.


Pilotage fortsätter att växa

Bolag Pilotage Development gör ytterligare tre nyckelrekryteringar till kontoret i Stockholm. De nya medarbetarna har alla tidigare jobbat med Mall of Scandinavia.


Ica och AP 1 bildar nytt miljardbolag

Transaktioner Ica Fastigheter och Första AP-fonden bildar Secore Fastigheter som initialt förvärvar 13 butiksfastigheter från Ica Fastigheter i Sverige för 1,1 miljarder kronor.


Codesign rekryterar Ante Runnquist

Karriär Ante Runnquist börjar som Change and Learning Manager på Codesign i december. Han har lång erfarenheter av skolutveckling i många olika roller, både nationellt och internationellt.


Alecta hyr ut till ny hotellkedja

Uthyrning Generator Hostels etableras i Sverige. Kedjan har tecknat kontrakt med Alecta om 8 500 kvadratmeter på Torsgatan 10 i Stockholm.


Cowi etableras i Västerås

Karriär Jimmy Magnusson har rekryterats som gruppchef för projektledning infrastruktur i område Stockholm/öst på Cowi. Förutom chefsansvaret kommer han att etablera och bygga upp Cowis projektledningsdivision i Västerås.


Cityhold bildar bolag
med internationell aktör

Bolag Cityhold bildar ett nytt samägt bolag med en stor internationell fastighetsaktör. Värdet i kontorsportföljen ska uppgå till cirka 38 miljarder kronor. Och man siktar på att investera 19 miljarder kronor de kommande tre åren.


Platzers vd ny styrelseledamot i Norrporten

Karriär P-G Persson har valts till ny styrelseledamot i Norrporten.


Serneke rekryterar ny arbetschef

Bolag Serneke Anläggning i Göteborg utökar arbetsstyrkan ytterligare. Den nye arbetschefen har tidigare arbetat på Anjo Bygg inom NCC.


Kungsleden köper Isblocket i Hyllie

Transaktioner Kungsleden köper kontorsfastigheten Vagnslidret 1 – ”Isblocket” – i Hyllie, Malmö för 165 miljoner kronor.


Codesign byter vd

Karriär Codesign har utsett en ny vd som efterträder grundare och ägaren Peter Ullstad.
Ullstad kommer att inrikta sig mer på affärsutveckling och försäljning.


DTZ utökar inom värdering

Karriär DTZ anställer två nya värderare.


SKB och NCC bygger i Ursvik

Bygg/Arkitektur SKB uppför 148 hyresrätter i Sundbybergs växande stadsdel Ursvik.
NCC har fått byggordern, värd 232 miljoner kronor.


Isblocket – tredje kontorshuset i Hyllie

Bygg/Arkitektur Efter de senaste tillskotten av två nya kontorshus i Hyllie som byggstartar i höst följer nu ett tredje. Det går under projektnamnet Isblocket och planeras med en yta på 6 200 kvadratmeter.


Eva Nygren ny ledamot i Norrportens styrelse

Karriär Vid bolagsstämman i Norrporten valdes Eva Nygren till ny styrelseledamot. Hon ersätter Cecilia Fasth som, på grund av ny vd-tjänst för Eklandia Fastighets AB inom Castellumkoncernen, samtidigt lämnade styrelsen.


SBAB:s vd får sparken

Karriär SBAB:s vd Carl-Viggo Östlund får lämna sin tjänst med omedelbar verkan. En tillförordnad vd är utsedd.


Henry Magnusson ny regionchef i Norrland

Karriär Henry Magnusson har utsetts till ny regionchef för Hyresgästföreningen region Norrland.


Omgjord Kungälvsfastighet fullt uthyrd

Uthyrning BLC Koggen som äger och förvaltar fastigheten Koggen i centrala Kungälv har hyrt ut strax över 3 000 kvadratmeter blandade ytor i fastigheten, som nu är fullt uthyrd.


Nacka kommun köper för att bygga skola

Transaktioner Nacka kommun köper Sicklaön 38:14 innehållande Makaronifabriken och Disponentvillan för att där bygga en skola.Ny ordförande i Norrporten

Bolag Bo Magnusson föreslås bli ny ordförande i Norrporten. Jan Kvarnström ställer inte upp för nyval.


Här är utredarens förslag till en effektivare PBL

Sverige Stefan Attefall har idag tagit emot betänkandet En effektivare plan- och bygglovsprocess (SOU 2013:34) av regeringens utredare Lars Magnusson. Uppdraget har varit tydligt inriktat på att undanröja de hinder för ett ökat bostadsbyggande som kan relateras till regelverket.

BI: Bra förslag som gynnar konkurrensen

Sverige Sveriges Byggindustrier välkomnar utredningens förslag som de menar ger översiktsplanen större tyngd.

Villaägarna: Staten måste tvinga fram detaljplaner

Sverige Villaägarna tycker det är bra att utredningen rensar i regelkrånglet men menar också att det krävs att staten tvingar kommunerna att ta fram detaljplaner.

Fastighetsägarna: Förslagen pekar i rätt riktning

Sverige Valet av antingen detaljplan eller bygglov som ett steg i planprocessen är viktigt för att underlätta byggandet av fler bostäder. Det säger Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige, i en kommentar till plangenomförandeutredningen som nu lämnat över sitt slutbetänkande till regeringen.


Magnusson rekryterar från Mannheimer Swartling

Juridik Magnusson har rekryterat en ny ansvarig för sitt fastighetsteam. Han kommer närmast från Mannheimer Swartling.


Fastighetsadvokat lämnar MAQS

Karriär Christian Johard lämnar MAQS och börjar på en konkurrerande byrå.


Codesign rekryterar fem nya medarbetare

Karriär Codesign fortsätter att växa och har på kort tid rekryterat fem nya medarbetare. Nu är man 20 anställda och siktet är inställt på att växa ytterligare.


Ny ledningsgrupp i Diös

Bolag Diös utökar sin ledningsgrupp. Tre nya medarbetare tar plats.


Landstinget satsar 1,2 miljarder kronor på Södertälje sjukhus

Bygg/Arkitektur Locum genomför om- och nybyggnationen som ska säkerställa en modern och ändamålsenlig akutsjukvård i den folktäta södra stockholmsregionen.
Detta sedan Landstingsfullmäktige tagit investeringsbeslutet vid sitt senaste möte.


Norrmän säljer i Vänersborg

Transaktioner Två norrmän säljer fem hyresfastigheter om 9 500 kvadratmeter i Vänersborg. Köpare är Göteborgsbolaget Torpalodet.


Lättare för kommuner att ta ut avgift för gatubyggnad

Juridik Plangenomförandeutredningen har nu lämnat sitt betänkande till bygg- och bostadsminister Stefan Attefall (KD).
Utgångspunkten är ett tydligare regelverk som förenklar planeringsprocesserna.

”Förslagen gynnar byggare”

Juridik Björn Wellhagen på Sveriges Byggindustrier tycker att förslagen är ett steg i rätt riktning.


Byggprocesserna ska förenklas

Bygg Kraven på detaljplan och bygglov ska nu ses över för att skapa enklare byggprocesser. Regeringen har gett utredaren Lars Magnusson uppdraget att se över hur processen från idé till färdigt hus kan kortas rejält.


Norrtälje kommun säljer för 132 miljoner

Transaktioner Norrtälje kommuns bolag Campus Roslagen säljer åtta kommersiella fastigheter – omfattande 23 500 kvadratmeter – för 132 miljoner kronor.


Ny stadsbyggnadschef i Helsingborg

Karriär Nuvarande kommunchefen i Bjuv, Kristina Magnusson, blir ny stadsbyggnadsdirektör i Helsingborgs stad.


Willhem anställer områdeschefer

Karriär Willhem har anställt nya områdeschefer till Stockholm och Borås.


Riksbyggen får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Svenska Bostadsfonden ger Riksbyggen fastighetsskötseluppdraget för hela fondens fastighetsportfölj.


Delphi rekryterar tung
fastighetsexpert från Magnusson

Karriär Delphi förstärker upp inom fastighetsrätt och rekryterar ett tungt namn inom området. Han kommer närmast från Magnusson Advokatbyrå.


Ny projektdirektör på Locum

Karriär Stephan Woodbridges efterträdare på Locum rekryteras från NCC.


Regeringen tillsätter byggutredning

Sverige Regeringen vill öka byggandet i Sverige. Ett viktigt sätt är nå målet är att se över det regelverk som omgärdar byggfrågorna och göra reglerna enklare och mer överskådliga. Därför har regeringen nu beslutat att ge en utredare i uppdrag att se över frågorna som rör plangenomförandeprocessen. Regeringen ger samtidigt ett antal uppdrag till Boverket och Statskontoret för att analysera och förbättra kommunernas tillämpningar av gällande regelverk på området.


Alecta satsar drygt
halv miljard i Signalfabriken

Bygg Alecta bygger om och nytt i Signalfabriken i Sundbyberg. Ordern till NCC är värd 550 miljoner kronor.


Nytt svenskt storbolag bildat – siktar på Europa

Bolag Två stora investerare bildar ett nytt bolag för europeiska fastighetsinvesteringar.
Bolaget har 500 miljoner euro (motsvarande 4,5 miljarder kronor) i eget kapital.


Han blir
ordförande i Willhem

Bolag Styrelsen i Första AP-fondens bostadsbolag Willhem, som köpte Actaportföljen är nu utsedd.
Ordförande blir ett tungt styrelseproffs med lång bakgrund inom fastighetsbranschen.


KontaktUppgifter

Magnusson

Adress
www.magnussonlaw.com

KONTAKT

Mårten Tagaeus
+46 8 755 20 00

marten.tagaeus@magnussonlaw.com

Branschkategorier