Image

Botrygg AB

Vi är bostadsbolaget med personligt bemötande, långsiktigt tänkande och ansvarsfullt byggande - alltid med dig i fokus.

Som aktör på en global marknad tar vi vårt ansvar genom att välja miljövänliga material och att bygga med omsorg. Som en del av ett samhälle bygger vi hållbara bostäder för alla människor, stödjer kultur- och idrottsföreningar, anställer ungdomar och erbjuder sommarjobb åt studenter. Som organisation ger vi medarbetare nödvändiga verktyg för att trivas och finns där om det uppstår problem. Det är vad vi ger. Det vi får tillbaka är lojala kollegor, hyresgäster och kunder som vill vara delaktiga och kommer med idéer på saker som kan bli bättre.

Botrygg planerar, bygger och förvaltar hyresrätter och bostadsrätter. Vi driver även projekt med enfamiljshus med äganderätt. I Botryggs bestånd finns även offentliga lokaler och logistikfastigheter. Bolaget har sedan 90-talet drivit en aktiv nyproduktion av bostäder. Under senare år har Botrygg producerat ca 500 lägenheter per år. Produktionen drivs i egen regi.

Affärsidé
Botrygg ska producera och långsiktigt förvalta attraktiva bostäder i tillväxtregioner. Våra hyresgäster ska ha stort förtroende för oss som hyresvärd och kunna rekommendera oss till andra. Vi ska aktivt jobba med att minimera produktionskostnaderna samtidigt som vi bibehåller en högre standard än våra konkurrenter.

Skrivet om Botrygg AB

Bjorn Sundin, Senior Advisor på Diplomat Communications, en av Sveriges största kommunikationsbyråer, och konsult i egna företaget Samhällsbygget AB.

Idag kan "Örebromodellen" vinna stort Europapris

Bygg/Arkitektur Björn Sundin, tidigare kommunalråd (S) i Örebro, är en av åtta Europeiska politiker som konkurrerar om utmärkelsen Innovation in Politics Awards, i kategorin Välstånd. Han är nominerad för "Örebromodellen", ett samarbetsprojektet mellan Botrygg och Örebro kommun för att skapa nybyggda lägenheter med överkomlig hyra. Prisutdelningen sker under en gala i Berlin ikväll.


Adam Cocozza.

Botrygg fortsätter expandera i Uppsala

Bostäder Tilldelas mark för ytterligare 125 hyresrätter i Uppsala.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Adam Cocozza och Davide Rolando berättar om Botryggs och KTH Live-In Labs projekt på UKK den 9 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Här byggs Uppsalas smartaste hus

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Botrygg har nyligen startat ett hyresrättsprojekt som samtidigt är ett forskningsprojekt. Hör mer på UKK den 9 oktober.
Anmäl dig senast nu på fredag.


Kortfattat innebär diversifierad hyressättning att byggherren får bygga både bostadsrätter och hyresrätter inom en och samma markanvisning med tillägget att en del av hyresrätterna ska ha en låg hyra.

Det här ska bli Sveriges första bostadskvarter med diversifierade hyror

Bygg/Arkitektur Inom ett år ska Sveriges första bostadskvarter med inkomstanpassade hyresnivåer stå färdigt för inflyttning. Förhoppningen är att projektet, som är ett samarbete mellan Örebro kommun och Botrygg, ska bidra till ett mer inkluderande samhälle.


Den nya byggnaden kommer att bestå av 172 hyresrätter, en förskola och ett café och uppförs i Östra Sala backe i Uppsala kommun.

Botrygg byggstartar bostads- och forskningsprojekt

Bygg/Arkitektur Om två år ska Uppsalas allra första toppsmarta lägenheter stå färdiga för inflyttning. På måndagen sätter fastighetsbolaget Botrygg spaden i marken till sitt uppmärksammade bostadsprojekt som görs i samarbete med KTH Live-in Lab.


KontaktUppgifter

Botrygg AB

Adress
Junkersgatan 1 Linköping

KONTAKT
Botrygg AB
010-516 30 00

info@botrygg.se

Branschkategorier