Image
Martin Tomasson, Concept Developer på Zynka Group.
Martin Tomasson, Concept Developer på Zynka Group. Bild: Zynka Group

Zynka Group digitaliserar Atrium Ljungbergs bestånd i Göteborg

Bolag Zynka Group har efter ett mycket lyckat pilotprojekt sommaren 2020 fått i uppdrag att digitalisera förvaltningsunderlaget för Atrium Ljungbergs fastighetsbestånd i Göteborg.
Publicerad den 15 Juni 2021

Rent praktiskt innebär detta att Zynka Group med laserskanning och 360-fotografering inventerar byggnaden - för att sedan utifrån detta underlag uppdatera och/eller ta fram uppdaterade ritningar och modeller på byggnaderna. Zynka Group kommer att leverera allt underlag digitalt, som en digital tvilling i den egna plattformen Digital Buildings.
– Vi är mycket glada att få fortsätta vårt samarbete med Atrium Ljungberg. Och det är roligt att se att det pilotprojekt vi startade förra sommaren utvecklas vidare. Nu ser vi fram emot att leverera i en ännu större skala och genom att digitalisera Atrium Ljungbergs fastighetsbestånd – generera ännu fler och nya mervärden som den digitala tvillingen kan möjliggöra, säger Martin Tomasson, Concept Developer på Zynka Group.

Med plattformen Digital Buildings och den digitala tvillingen ser Atrium Ljungberg stora möjligheter att digitalisera sina processer och hitta nya värden - i allt från ombyggnationer till hyresgästkommunikation och kostnadsbesparingar i drift och förvaltning.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige