Image
Siemens väljer Arenastaden för sitt nya huvudkontor.
Siemens väljer Arenastaden för sitt nya huvudkontor. Bild: Fabege

Ytterligare ett huvudkontor till Arenastaden

Uthyrning En hållbar, attraktiv, centralt belägen plats med goda kommunikationer och en hög servicenivå var några av kraven då Siemens skulle finna morgondagens arbetsplats för sina medarbetare från Upplands Väsby, Solna, Kista samt några anställda från kontoret i Huddinge. Valet föll på Arenastaden och cirka 700 medarbetare flyttar in i oktober 2017. Avtalet är tecknat på tolv år och omfattar cirka 10 000 kvadratmeter kontor med en årlig hyra på 25 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Oktober 2014
Klaus Hansen Vikström. Bild: Peter Knutson
Klaus Hansen Vikström.

Siemens nya moderna kontor kommer att vara beläget på Evenemangsgatan 23 i Arenastaden. Det nya kontorshuset uppförs på fastigheten Uarda 1 (hus B). Hela kontorsprojektet omfattar cirka 17 000 kvadratmeter kontor plus garage, varav Siemens kommer att hyra 10 000 kvadratmeter. Den totala investeringen beräknas till 576 miljoner kronor. I samband med affären tecknades även ett köpeavtal för Fabeges räkning gällande Siemens befintliga kontor i Upplands Väsby. Köpeskillingen uppgick till 105 miljoner kronor och fastigheten tillträds i november 2014.

– En flytt till Arenastaden är en satsning på framtiden. Vi får ett hållbart kontor i linje med våra värderingar, utrustat med Siemens teknologi och produkter. Samtidigt säkrar vi en bra infrastruktur för våra medarbetare, säger Ulf Troedsson, koncernchef för Siemens i Sverige.

– Vi är glada att välkomna Siemens till Arenastaden och ser fram emot att utveckla den bästa arbetsmiljön för deras medarbetare. Den senaste tidens stora uthyrningar har verkligen befäst Arenastadens ställning som en attraktiv stadsdel för framgångsrika företag och det är vi oerhört stolta över, säger Klaus Hansen-Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.

DTZ har varit rådgivare till Siemens under hela sökprocessen för att hitta ett nytt huvudkontor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige