Image

”Ale är en tillväxtkommun”

Transaktioner Veidekke Bostad köper Backa Säteri Bostadsutveckling AB, i anslutning till golfbanan i Nödinge, Ale kommun. Här planeras för 150 nya bostäder med säljstart 2019.
Publicerad den 16 Mars 2016
Annons
Image

Nästa steg i projektet är att påbörja arbetet med detaljplanen. Veidekke Bostad är sedan tidigare aktivt i kommunen genom sitt projekt Kronogården i Älvängen.

- Ale Kommun är en tillväxtkommun som målmedvetet tagit sig an bostadsutmaningen, säger Olof Olausson, regionchef på Veidekke Bostad.

- Vi ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter och framtida grannar i utvecklingen av projektet och är glada att kunna tillföra Ale ytterligare naturnära bostäder.

- Veidekke Bostads projekt vid Backa Säteri kan på ett hållbart sätt komma att komplettera Nödinges bostadsutbud inom gångavstånd från tågstationen och Ale Torg. Detaljplanearbetet får nu utvisa vad som blir det bästa sättet att utveckla området. Vi är väldigt glada att Veidekke Bostad fortsätter sitt engagemang i Ale och delar vår positiva syn på kommunens utveckling, säger Magnus Blombergsson, stadsarkitekt i Ale Kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige